Retete incercate cu cardamom (cardamon)?? Aveti?
Ce sa fac cu el? Mi-a cumparat sotul prea mult, mi se pare cam intepator si nu prea stiu la ce sa-l folosesc.
Ati incercat ceva?
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Ramona J spune:
Budinca cu orez (stil indian). Eu la altceva nu l-am folosit.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Monica, trebuie sa fie bun, nu bem cafea insa.
Ramona indian rice pudding ii zice? Am sa caut reteta pe Net.
Take joy! (poze)
Ramona J spune:
E una pe Food Network. Unele retete zic de lapte de nuca de cocos sau rose water. Eu n-am pus, in rest am folosit cam aceleasi ingrediente.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
mi_ro spune:
Pe mine m-a invatat o iranianca sa pun praful de cardamom (hel in araba cred) la placinta de mere. Ea mai punea samanta ca atare la friptura de miel. Acum depinde de gusturi.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mi_ro Pe mine m-a invatat o iranianca sa pun praful de cardamom (hel in araba cred) la placinta de mere. Mihaela http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282 |
Eu am macinat. Asa-i, am pus demuult la placinta cu mere si mi-a placut.
Citeam si despre deserturi daneze (parca). A incercat cineva?
Take joy! (poze)
norocuta spune:
ML uite ai www.condimenteweb.ro/index.php?search=cardamom&locatie=retete&mainSearch=1&module=mainSearch" target="_blank">aici cate ceva, poate te inspira.
Numai bine!
suha_missy spune:
eu stiu pot sa va spun cum foloseste soacra mea cardamonul...
se poate pune la cafea ii da o aroma speciala, acum nu stiu daca o sa va placa
se adauga la sfarsit in cafea si se mai da in cateva clocote,acum depinde ce fel de cardamon aveti macinat sau intreg daca e intreg se pot adauga 2-3 in ibric si e f bun daca e macina se pune f putin(contine uleiuri volatile...)
apoi o alta reteta in care am vazut ca mai foloseste ea cardamon este un anumit tip de orez se numeste orez bukhari sau ceva de genul nu stiu exact. in apa in care fierbe pentru orez ea pune intr-o bucata de tifon mai multe condimente printre care scortisoara,cardamon intreg,si alte condimente, eu sincer nu prea mananc orez dar acest tip de orez imi place e f bun
si am mai vazut ca pune si intr-un fel de supa ...dar nu mai tin minte exact..daca va intereseaza as putea sa o intreb mai multe