Copiluti de mai-iunie 2005 (83)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Elisor mai sunt regrese. Alexia se crede uneori bebelus. ca asa vrea ea. suge degetul pe post de suzeta, se prosteste. Acum 2 zile a facut pipi in mijlocul camerei iar sapt trecuta a scapat kk in chilotei. Nici cand faceam antrenament de scapat pampers nu am patit asa ceva! Nu stiu ce sa cred. O fi o perioada cand trec de la copii mici la copii mari care nu mai stau acasa cu mami ci merg la gradi. Poate si sper sa le treaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Multumim pentru complimente, NewMami. Pana la baietei, si mami si tati sunt topiti dupa albastricile lui Olivia. Acum tin pumnii pentru baietel, ca sanse de albastrici sunt 50-50 … tati vrea ochi caprui ca ai lui, ca sa nu se simta ca un alien printre noi ! Mandrutza a inceput scoala pe 25 august. Am avut o dimineata aici unde am fost invitati sa mergem sa stam o ora cu copiii in curte si in clasa ca sa se obisnuiasca. A mea cum a ajuns in curte si a vazut copii, s-a intors la mine si mi-a facut ‘pa mami’ – biata de ea e obisnuita sa o las la cresa de mica. Astazi dimineata cand am intrebat-o ce sa ii pun ca desen (dimineata ii pun un desen cat timp ma pregatesc de servici si ea isi bea laptele la desene) imi scoate ‘nu avem timp de desene mami, trebuie sa mergem la scoala cea noua’ de am ramas fara replica. Nu fii ingrijorata pentru Patrick, sunt sigura ca in mai putin de trei minute dupa ce ai plecat fugea dupa prietenii lui la joaca. E normal sa fie ingrijorat si stresat de schimbare, doar si noi ca adulti ne ingrijoram, darmite ei, care nici macar nu inteleg despre ce e vorba. Olivia a avut cosmaruri in prima saptamana din cauza schimbarii noapte de noapte dar asa s-a manifestat ea – nu a plans niciodata cand am lasat-o la scoala cea noua. Acum cand merg sa o iau imi spune ‘asta e fetita mea’ candi mi arata o colega de grupa – asa spune ea in loc de ‘colega mea’ si e atat de serioasa ca nu ma pot hotari sa o corectez, sunt cu gura pana la urechi de ras.

A mea este in continuare printre cei mai mititei – 90 cm si 13.300 kg. O sa trebuiasca sa fac din ea o fetita desteapta, ca sunt din ce in ce mai sigura ca n-o sa ajunga top-model.

Tdi, si a mea are bubite din astea – mi-a facut o eruptie mare cand am fost ultima oara in concediu. Doctorul mi-a dat o alifie cu care ii dau – dupa ce ii dau de 2-3 ori se calmeaza dar apar iar. Asa a fost toata vara si banuiesc eu ca s-ar putea sa fie o reactie la crema de soare – ca de cand nu ii mai dau parca s-a calmat. O sa-i placa la gradi – la varsta asta se joaca bine de tot intre ei si discuta cu seriozitate – daca reusesti sa tragi cu urechea fara sa te vada o sa te amuzi la culme. Eu intotdeauna cand o iau merg tiptil sa vad ce face iar acum vreo dupa zile m-am terminat de ras cand am vazut-o in negocieri cu alta fetita unde sa doarma Dora in castelul lui barbie.

Ioanailincam, si eu prefer batutul magazinelor – in special de una singura fara tati si bursuca – cred ca e singura activitate unde reusesc sa ma strecor si sa ma relaxez un pic, ca nu am timp de altceva. Dar imi place sa pierd timpul la cate un raion, sa ating tricourile sau rochitele, iar prin internet intotdeauna am senzatia ca arata mult mai bine in poza decat in realitate, asa ca nu comand niciodata.

Monu, copiii de la cresa unde a mers Olivia erau lasati sa planga atunci cand deveneau capriciosi sau faceau fitze. De cate ori am ajuns si am gasit cate un puiut la colt plangand acolo de unul singur. Sincera sa fiu, cred ca este f dur pentru o mamica sa faca asa ceva, dar cred ca in acelasi timp este necesar. Rezultatul este ca Olivia nu e capricioasa cu toate ca e de o incapatanare feroce, ca totii taurasii nostri. Cand nu vrea ea ceva, prefera sa mearga in camera ei decat sa cedeze – si atunci cand ne confruntam, am ajuns sa ii spun ‘te duci in camera ta si te intorci cand te-ai linistit’ imediat mandra ne intoarce spatele, ramane in camera ei cam in jur de trei minute apoi vine inapoi si spune ‘gata Olivia s-a linistit’ si se apuca sa manince cu multa pofta ceea ce cu cateva minute inainte era de neconceput ca nu era in picatele, incalzit la 37.5 grade si asezat artistic in coltul farfuriei. Am citit de chestia asta in carticele de psihologia copilului ca atunci cand au crizele lor de personalitate sa fie lasati in camera lor sau intr-un colt fara sa li se raspunda pana cand invata sa isi controleze singuri aceste crize emotionale – si cum la cresa asa sunt tratati aici am incercat sa facem si noi la fel acasa iar rezultatul este ca acum avem f putine confruntari si sincera sa fiu nu imi aduc aminte cand ne-a facut ultima criza de tauras cu cornite.

Elisor, eu aveam 14 ani cand a aparut frati-miu si privind retrospectiv cred ca nu am avut nici un stres deoarece eram la varsta la care incepeam sa am nevoie de independenta si nu-ti explic cat timp ii ramanea maica-mii sa alerge dupa fundul meu… dupa un biberon vomitat si o caruta de schimburi de spalat – ca pe vremea aia nu aparusera inca pampersii… cred ca daca era fetita nu ma jucam eu prea mult cu ea dar fiind baietel, cate nu i-am facut… incepand de la pititul dupa usa ca sa-l sperii cand venea de la scoala si trasul plapumei dupa el cand trebuia sa-l scol dimineata. Mi-a simtit mult lipsa cand am plecat de acasa – mereu imi spunea ca tot astepta sa ies dupa usa sa-i fac bau si alte chestii din astea fratesti.

…tu glumesti cand spui ca nu-ti plac ochii tai, nu-i asa ???

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Danelutza, pai faza este ca tocmai l-am dat. De-asta iti ziceam sa te gandesti mai repede... Daca il vrei.

Elisor, da, pai gandeste-te si-mi zici...cand strang mai multe comenzi, trimit. Posibil in octombrie sa fac un pachetel... Adica u e tarziu, nu?

Monu, eu cred ca la gradi va invata sa se disciplineze. Si Alex e zapacit uneori, la el are faza cu plecatul aiurea... Dar macar altele nu le face... La gradi lui Alex am vazut copii la inceput salbatici rau, apoi mai calmi, de nu mi-a venit sa cred.

Gabit, nu te-am intrebat, porti colierele?

Beatrice, mamic de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Inca nu, Beatrice, ca n-am avut ocazia La schimbat de pampers sau cu marsupiul in parc nu pot purta inca, dar le vine si randul lor

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Moama, n-a mai scris nimeni de dimineata. Eu am calcat un morman de rufe, am facut ceva treaba, am margelit ceva nou si acuma ma pregatesc de serviciu.

vedeti aici:

http://img702.mytextgraphics.com/photolava/2008/09/05/img7969-4brgdglxq.jpeg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Foarte fain, Beatrice.
De unde iti vine inspiratia sa faci bijuurile? Ai modele, te uiti in reviste, sau e creatia ta 100%? Ca sunt foarte reusite.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Iaca si eu pe la birou, fericita ca in sfarsit am toate analizele pentru gradinita copilului.

Elisor - dar ce, crezi ca noi n-am facut analize de sange (VDRL)? Ho, ho, si-nca cum, spre disperarea barbatului, care uraste sa se intepe. Si am facut si IDR la copil. Nu stiu daca e obligatoriu sau nu, dar nici nu am avut loc sa intorc, chiar daca e gradinita particulara. Directoarea a fost educatoare la stat, si ea daca asa stie, asa face, dar ce ma enerveaza e ca nici macar nu s-a pus la punct cu noutatile, si anume ca nu se mai face micro.
Cat despre copro, noi am avut rezultatele in 3 zile, in alta parte in 5 zile, cred ca 10 e cam mult.

Apropo de copii fitosi, eu remarc ca Ana a devenit mult mai inteleapta cat a stat la bunici, desi trebuia sa se intoarca cu niste cornite respectabile, nu? Cand nu ii convine ceva zice nu sau fuge, dar nu cu crize, nervi si isterii. In plus se joaca destul de mult singura, se uita la desene singura (desi ii place sa stam langa ea sa ne frece cu intrebarile). Sper sa o tina tot asa pentru ca va spun sincer ca nu mi se mai pare asa de greu sa ai copil (inainte cand trebuia sa plec acasa seara ma lua cu tremurici, acum sunt mai relaxata). Se vede treaba insa ca sunt printre putinii care au parte de asa ceva; probabil isi va lua revansa cand va veni bb 2 si la noi (dar pana atunci mai e, ca sa nu va luati de idei).

Una peste alta, dat fiind ca suntem gata cu analizele, luni ducem si noi copilul la gradi; sper sa fie bine, e musai sa o indoctrinez in week-end despre cum va fi. Pana atunci insa mergem o tura maine la tara si apoi vreau sa ma intorc pe la Ikea sa iau noul catalog ca vad ca nu ni l-au adus si noua la usa, cum se laudau. Asa ca nu stiu daca mai apuc sa intru in week-end, dar o sa scriu luni negresit ce s-a intamplat.

Cred ca imi iau si eu talpasita ca si-asa nu am chef de nimic. Am nervi ca saptamana asta nu am fost la sport, burta iar a inceput sa se formeze, of! Week-end placut!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fete dragi. Scuze ca nu va raspund individual dar se pare ca viatra mea e putin mai complicata o perioada si nu ma pot aduna de nici o culoare. Va citesc in fiecare zi.
Si eu continui cu progesteron. Sanii ma dor, mi-e greata doar putin, sunt obosita. Bine ca se suprapun si efectele accidentului cu dureri de cap si de coaste. Doctorul de familie nu m-a lasat sa fac fizioterapie. Dupa cum zicea el fizioterapeutul trebuie sa fie specializat pt gravidute si sa faca program special. In conditiile in care am si un high risc pregnancy am hotarat ca mai bine sufar si cu timpul trece. Oricum pt coastele rupte nu se putea face nimic.
Am intrat si eu in saptamana 10. Sper din suflet sa fie totul bine ca deocamdata am fost incercati in sarcina asta. Nu m-am ingrasat nici macar un gram dar se pare ca agitatia, lucrul, oboseala si alergarea dupa un copil super activ nu m-a lasat sa pun nimic deocamdata. La prima sarcina deja aveam 5 kg in plus la varsta asta a sarcinii.
Probabil ca-s o gravidutza atipica dar pur si simplu nu m-am putut bucura pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Cat despre dat in judecata, nu o fac. Am zis ca DD a fost bun destul cu mine si mi-a tinut copilul si m-a lasat vie. Greseli fiecare facem, puteam sa fiu eu obosita si sa iau fata cuiva. Soferul celalalt era de 69 de ani, condusese toata noaptea probabil. Mi-era si mila de el cat era de speriat. Vreau sa ma fac bine si sa merg la serviciu de luni si sa uit pur si simplu. Oricum nu o sa uit sa tin post in 29 August ca am inceput o noua viata. Acum astept sa ne de-a asigurarea banii pe masina. Deocamdata sunt cu masina de inchiriat. Si da, am traume dar a doua zi dupa accident conduceam. Nu pot sa las asta sa ma opreasca. A ma opri sa conduc e = cu a-mi pune demisia. Nu am nici o sansa sa ajkung cu alte mijloace de transport. Deci o sa conduc ca-mi trebuie job-ul si banii si maternity leave-ul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Foarte fain, Beatrice.
De unde iti vine inspiratia sa faci bijuurile? Ai modele, te uiti in reviste, sau e creatia ta 100%? Ca sunt foarte reusite.

de la mine din cap. Le pun pe masa si ma gandesc cu ce sa le combin... Si pun cate una, vad daca merge si incropesc o combinatie, daca nu-mi place, o schimb.

ultima noutate facuta acum cateva zile este asta: un pomisor cu pietre... fengshui

http://img107.mytextgraphics.com/photolava/2008/09/04/img7961-4br1hihx0.jpeg

l-am lasat la uscat nitel, partea de jos, ii mai slefuiesc nitel lemnul si e gata de vanzare.

Pagina PITICILOR

Mergi la inceput