Cancer colon

Cancer colon | Autor: cristiforza

Link direct la acest mesaj

Bunica mea a fost diagnosticata cu 1."colon ce prezinta zone de necroza si infiltrat inflamtor"
2."adenocarcium moderat diferentiat cu zone slab diferentiate, invaziv la nivelul tesutului adipos pericolic"
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

imi pare rau, dar este exact ce credeai... cancer de colon.
adenocarcinomul reprezinta tipul de cancer. faptul ca este moderat si slab diferentiat inseamna de obicei ca este o forma mai agresiva decat daca ar fi bine diferentiat, iar infiltrarea in tesutul adipos este de asemenea un semn de gravitate.
pe rezultatul primit de la spital trebuie sa existe si o stadializarea data de anatomopatolg (ceva criptic de genul t4n1m1).
in functie de stadiul gasit, de tipul de celule si gradul lor de diferentiere, de simptomele pe care le are bunica, de varsta ei si alte boli pe care le mai are, si de localizarea cancerului la nivelul colonului se poate stabili un protocol de tratament.
tratamenutul poate fi chimioterapie, sau operatie si chimioterapie.
acum depinde (in afara de ce am mentiona tmai sus) si de alegerea pacientei, daca vrea sau nu sa se opereze, sa faca chimioterapie ...
ar trebui sa vorbiti cat mai repede cu un oncolog si cu un chirurg care sa va explice foarte clar ce posibilitati de tratament exista si care sunt avanatajele si dezavantajele lor, urmarile lor, speranta de viata etc.
sunt extrem de multe de spuse... asa ca cel mai bine e sa vorbiti cu un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Pot sa-ti spun ca unchiul sotului meu s-a operat in urma cu 10 ani si acum este foarte bine .
Multa sanatate bunicii tale !

Mergi la inceput