Cum pastrati curat in masina???!!!

Cum pastrati curat in masina???!!! | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

Io-s ca melcu'. Nu inceata, dar imi car casa dupa mine, mai precis in masina - prietena mea cea mai buna. Acolo mananc micul dejun, imi beau cafeaua, uneori iau si cina in fuga dintre servicii, ba de cateva ori am si adormit ca aurolaca prin parcari inainte de orele de scoala. Car dupa mine schimburi, geanta ptr gym, o colectie intreaga de pantofi de toate genurile si ptr toate anotimpurile...toate "just in case"- pentru orice eventualitate, ca asa m-a facut mama, fata prevazatoare.

Sa va descriu cum arata masina mea?
Nu am reusit in atatia ani sa-mi fac un sistem sa tin curat si ma doare sufletul sa ma uit la ea. Ba al meu sotz mi-a dat ultimatum, cica mi-o ia si-mi da harbul lui, unde pot sa fac cata mizerie doresc.

Am incercat sa tin o punga de plastic unde sa colectez "gunoiul", am chestiile de curatat la indemana..dar tot la 3-4 saptamani arunc ambalajele goale si "sterg praful". Mi-am dat seama ca am o problema in momentul cand am vazut un paianjen balanganindu-se vesel intre parbriz si bord pe o panza care parea consolidata cu grija...

Ei, ce credeti, ma mai fac bine? Daca voi n-aveti probleme de-astea, invatati-ma si pe mine cum sa fiu fata ordonata - in masina, ca acasa n-am problema asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

ceva de genul descria sotul meu masinile americanilor..mereu ziceam ca de vina e criza de timp....
eu una fac curat a 2 sapt, aspirat +sters praf+sters geamuri pe interior si dunga care se formeaza unde intra geamul in usa( superior) asa de urat mi se pare cand e geamul deschis. a exterior este spalata de 3 ori pe sapt.
haine in masina...decat daca imi trebuie ceva unde m-oi duce altfel nu le tin in masina, practic le car degeaba.
iar gunoialele, restul de ambalaze la arunc cand ajung la destinatie, sau prima oprire care o fac sa (lasi resturi de mancare la 40 de grade e nasol)

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Pe mine ma "motiveaza" masina sotului meu..care e...cam..ca a ta..in plus, el fumeaza in masina..si totul pute a scrumiera..

Si..stai sa vezi cand vei avea copii..cum va arata masina..:))

Prin urmare, la mine in masina se aplica reguli clare:

- nimeni nu mananca/bea in masina
- nimeni nu fumeaza in masina (desi, si eu sunt fumatoare)
- masina merge la spalat 1 data/saptamana.
- de cate ori merg la supermarket cumpar odorizante de masina (am torpedoul plin de odorizante virgine)..si am i portbagaj toata gama de curatat ad-hoc (lavete, fas-fas-uri, gel siliconic, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Asta cu "nimeni nu mananca/bea" in masina mi-e aprope imposibil de implementat, dar am sa incerc sa controlez treaba.

In alta ordine de idei,nu pot sa cred ca doar doua persoane de pe forum au masinile curate in interior! Multumesc, fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Andrushka, asta cu curatenia in interior amasinii, e vorba aceea cum pastrezi asa ai. Si masina mea e inca noua. Si tin mult la ea.

La mine piciul manaca in masina ca deh, numi convine dar e copil, il las, face mizerie aspir imediat si gata, Si mancam si noi nu numai copilu ca acum vine ramadamul lor si nu prea ai unde, dar n-o sa mai plecam de acasa. eu de fumat nu fumez in masina pt ca mai mereu sunt cu copilul in masina si de aceea nu fumez, trag pe dreapta si ma fierb afara cu tigara, cand sunt singura mai trag un fum..

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Pe mine ma mira de ce trebuie sa cari atatea lucruri cu tine. Eu nu suport sa am lucurri in masina nefolositoare pe care sa le car zile in sir.In nici un caz incaltaminte, haine etc. La ora asta cand copilul e la tara , ptr. ca e in vacanta, nu am nimic in masina. Cand e copilul mai iau cate un tricou pentru el, in caz ca...Altfel nu ma car cu schimburi dupa mine. Si cand ajunga la destinatie arunc sticla de apa sau daca mananc ceva, dar de regula nu mananc ptr. ca se face mizerie si nu suport. Nu fumeaza nimeni in masina ( nu fumama niciunul ) . O spal odata pe sapt.
Incearca sa nu mai cari atatea lucruri cu tine, ca daca sunt multe e greu de tinut ordine, arunca ambalajele imediat cum cobori din masina...nu stiu, mie nu mi se pare greu de tinut curat in masina, cu toate ca si eu merg zilnic cu masina cel putin 2 ore pe zi. Doar cand incepe Albert gradinita e mai greu ca el mai mananca si face frimituri.

Mergi la inceput

Fetele, aia e!Trebuie sa includ in program in fiecare week-end, intre spalat rufele si alte dangarale organizatorice, si curatatul masinii - daca e mai des, banuiesc ca e si mai usor.

Stateam si ma gandeam de ce nu mi-a trecut prin minte sa arunc ambalajele la destinatie.. ca doar asa e normal si moral, nu? Singura circumstanta atenuanta ar fi ca de cate ori ajung undeva, am atatea genti, planse, cana cu cafea sau apa, lunch box si ce mai am de carat, ca mi-e greu sa le mai iau si pe-alea.

Car multe dupa mine de frica de a nu uita ceva si sa am la indemana, in masina. Aici distantele sunt foarte mari, nu merge cu "dau o fuga" pana acasa. Ziua mea de lucru/scoala este de la 6 dimineata pana la 9 seara. Ma schimb si de cate 3 ori pe zi, depinde in ce "mediu" evoluez.

Dar nu asta era ideea. Ideea este ca, in principiu, o sa imi iau un sul de-ala de pungi de plstic pentru cutii mici de gunoi si o sa depozitez acolo toate "deseurile" si o sa la arunc cand ajung acasa in fiecare seara. Destul de logic. Plus programul de sfarsit de saptamana. No, acu' sa vad cat de parolista sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Da'...tie iti place harababura aia de te inconjoara in masina sau deja face parte din tine si nu-ti mai dai seama,din lipsa de timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Sunt ladite de plastic pliabile, le deschizi la nevoie si pui: aici papuci, eventual plus haine, aici mancare, doze de suc, sticle, sau eu mai stiu ce ai la indemana cand mananci. Exista aspirator de masina, ori cu acumulator, ori cu adaptator la masina. E bun si cand ai copii si pleci la drum. Pune sortate cat de cat lucurile in gentute tip de purtat cosmetice in voiaj (nu stiu cum sa explic, noi avem multe din ofertele de la avon ).
Cu spalatul nu ma laud ca eu pe a mea o duc saptamanal la spalatorie unde-mi spala, aspira, aranjeaza totul. Dar ce am spus pe aici vad in masina sotiei mele si cum spui tu, e un fel de casa, cu lucruri de-ale ei, de-ale copilului (hainute, paharele, jucarii, etc). Eu am doar ce folosesc la servici, plus mereu haine de schimb si produse ptr igiena de urgenta, dar folosesc laditele de care spuneam.

Alexandru, tati de copil perfect
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Alex, multumesc ptr idei.
Hristina, cam asa... aproape ca nu mai vad ce e in jurul meu. Ptr mine masina e mijloc de transport, o cutie mai mare care ma transporta pe mine si ce duc cu mine...Cum era dictonul ala latinesc? Omnia mecum porto (?)...sau cam asa ceva..eu port cu mine toate ale mele. Imi dau seama ca n-arata chiar Ok cand ma ofer sa duc pe cineva cu masina..atunci imi doresc sa-mi fi facut timp pentru "igienizare".
Aveai si o solutie pentru mine, sau doar intrebai ca sa imi faci morala si sa ma "remushkez"?

A, si ca extensie la problema curateniei in masina, mai caut idei si cum sa tin curat in geanta personala ca si-n aia car ca o moasa comunala...dar fac curat saptamanal, totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

nici noi nu putem sa mentinem curat in masina
avem saci de gunoi si incercam sa colectam doar resturile acolo dar mai greu cu luat sacul de gunoi din masina cam uitam
si de cand s-a apucat al meu sotz de fumat, scumul domneste peste tot, il cert eu, dar e inutil, ba chiar a si scapat scrum prin diverse locuri si a distrus, imi vine sa-l omor, iar acum, dar cand ne-am gasit-o zgariata si ne-a luat fatza un tir, arata ca o masina veche, nicidecum ca una care are 8 luni

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput