concediu fara plata-legi

concediu fara plata-legi | Autor: a_mar

Link direct la acest mesaj

Sunt profesor titular in invatamant din 1997. Am beneficiat de un an concediu fara plata in 2005-2006. Apoi am intrat in concediu ingrijire copil pentru doi ani care urmeaza sa se incheie in curand. Din varii motive as vrea sa mai stau un an acasa.
Am tot citit Statutul personalului didactic ... As putea invoca art.106, 1.? : Personalul didactic are dreptul la intreruperea activitatii didactice, cu rezervarea postului sau a catedrei, pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 3 ani (copilul e sanatos!)sau art.102?: Personalul titular poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un scolar sau universitar, o data la 10 ani, cu aprobarea institutiei de invatamant superior sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu catedrei pe perioada respectiva. Exista vreo precizare ca trebuie obligatoriu sa ma intorc la scoala sa lucrez ca sa pot avea inca un an de concediu fara plata? Eu am avut concediu fara plata, am intrat apoi in concediu ingrijire copil...pot sa intru din nou in fara plata un an?
As putea invoca Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010, art.62, 1.?: In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
Multumesc cui are rabdare sa inteleaga situatia in care ma aflu si sa-mi dea un sfat.