Sunt disperata, vreau copilul inapoi!!!
este prima oara cand scriu pe acest forum, urmarind sfatul surorii mele. Va scriu in speranta ca voi gasi un cat de mic ajutor pentru a-mi recupera copilul. Am sa incerc sa va explic cat mai bine povestea mea.Am 27 si sunt mama a trei copii de 8, 7 si respectiv 5 ani. Cei doi copii mai mari sunt alaturi de mine dar din pacate nu pot spune acelasi lucru si despre cel mic. Acesta este cu tatal lui (care nu este si tatal celorlalti doi) dar acum imi dau seama ca am facut o greseala cand am acceptat sa se intample lucrul acesta. Am fost de acord eu insami la inceput , dar pentru ca am crezut ca acesta era singurul mod de a scapa de omul care mi-a facut viata un cosmar timp de patru ani.Fugind departe de el mi-am abandonat copilul si nu stiu daca vreodata voi reusi sa repar aceasta greseala. Copilul poarta inca numele meu de familie pentru ca tatal lui nu l-a recunoscut la nastere dar apoi am fost de "acord" cu inregistrarea lui pe certificatul de nastere ca si tata. In urma acestui fapt el a deschis un proces pentru incredintarea minorului(despre care eu am aflat adevarul prea tarziu), si din nou, cu ajutorul meu (i-am facut o procura precum ca sunt de accord) a castigat procesul. El a reusit intotdeauna sa ma manipuleze foarte bine iar mie mi-a trebuit foaqrte mult timp pentru a intelege adevarul. Eu sunt in Italia cu ceilalti doi copčii si in sfarsit am reusit sa las deoparte umbrele trecutului, dar pentru a duce o viata normala imi lipseste FIUL MEU. Acum mi se cere o alta procura unde ar trebui sa fiu de accord ca baiatul sa nu mai poarte numele meu dar de data asta am gasesit puterea de a spune "NU!" In aceste conditii as vrea sa stiu ce pot sa fac pentru a-mi recastiga COPILUL.
Raspunsuri
marius spune:
Legal, e simplu: instanta, actiune de reincredintare a minorului.
Despre sanse, trebuie vazut clar intregul, nu doar finalul.
Insa:
Cum a ajuns copilul sa fie incredintat tatalui? L-ai parasit si ai plecat in strainatate inainte de pronuntare?
Ce relatii ai cu copilul? Va vedeti? Ii platesti pensie de intretinere?
Ce faci in Italia? Ai statut legal? Slujba sigura, casa, venituri? Ai cerut prin instanta exercitarea dreptului de vizitare, ca sa dovedesti ca te intereseaza?
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
aripafranta spune:
Eu mi-am dat acordul spre incredintarea copilului iar procesul s-a facut in lipsa mea deoarece nu am fost anuntata. Copilul nu am reusit sa-l vad decat pe ascuns caci tatal lui nu mi-a permis apropierea fizica. In ceea ce priveste pensia alimentara am fost anuntata acum doua zile ca prin hotararea din 09.07.2007 ar trebui sa platesc 80 de lei lunar.
In Italia practic incerc sa supravietuiesc si nu am o situatie materiala foarte buna. Stau cu chirie si lucrez ca agent de vanzari pentru o firma de protectie si paza.
In instanta nu am cerut niciodata nimic pentru ca am sperat intotdeauna ca voi reusi sa formulez un dialog normal cu tatal copilului dar el insista sa ne intoarcem impreuna caci doar asa copilul poate trai cu amandoi.
Dupa cum am mai spus eu am aflat de curand ca a avut loc un proces si ceea ce s-a hotarat in urma acestuia si mi-am dat seama ca am pierdut dreptul de a fi mama.
In afara de asta am aflat si de faptul ca copilul are grave probleme de sanatate si de comportament iar mediul in care traieste nu este tocmai normal. Eu nu traiesc in lux, dar cred ca asa cum pe ceilalti doi reusesc sa ii cresc normal, s-a le dau o educatie adecvata si sa le ofer o viata decenta pot face acelasi lucru si cu cel mic.
aripafranta spune:
Cu cat mai mult incerc sa-mi amintesc cum stau lucrurile in incercarea de a le expune cat mai clar cu atat mai mult mi se intuneca mintea si nu reusesc sa pun ordine in gandurile mele. Imi dau seama ca nu am fost niciodata o mama adevarata pentru acest copil si am crezut ca voi putea trai transformand iubirea ce purtam pentru el in iubire pentru ceilalti doi... Nu incerc sa ma justific, doar cer o sansa pentru a salva viata mea si a copilului meu!
marius spune:
Cum adica n-ai stiut de procesul de incredintare daca ti-ai dat acordul? La ce te gandeai ca-i trebuia tatalui hartoaga aia, sa si-o puna in rama?
Si in tot acest timp, ce ai facut pentru a avea o relatie cu copilul? Ai sunat, ai cerut sa-l vezi, te-ai dus la usa? I-ai trimis bani/pachete? Cum te-ai interesat de el, cum ai contribuit la dezvoltarea lui? Care au fost demersurile pentru "a formula un
dialog normal cu tatal copilului"? Ai anuntat Autoritatea tutelara cum ca, copilul este in pericol acolo, cum anume ai "a aflat"?
Deci, exista posibilitatea, cum spuneam, sa deschizi un proces de reincredintare. Va fi insa spulberata in urmatoarea clipa (este destul istoricul, eventual se retine la cererea tatalui penalul abandon de familie...neplata pensiei alimentare...inchisoare (eventual cu suspendare...) Si este rea-credinta, nu te poti prevala de faptul ca n-ai stiut ca AI copilul, atata vreme cat ti-ai dat
acordul, iar obligatia de intretinere exista pe lege, si fara pronuntarea unei hotarari in acest sens.
Deci - sanse zero, cu exceptia situatiei in care tatal este un nenorocit care chinuie copilul, il bate, il maltrateaza (ceea ce sincer nu cred), dar chiar si asa, instanta cred ca s-ar gandi bine inainte de a-ti da copilul abandonat cu buna stiinta.
Eu zic ca ar fi bine sa incerci intai o relatie cu copilul, sa-ti achiti pensia de intretinere, sa ceri drept de vizita, si peste 5 ani poate vei avea ceva argumente.
Si inca ceva: "a salva viata mea" nu intereseaza fix pe nimeni in aceasta situatie, cand se discuta NUMAI despre interesul minorului, iar pe cea a copilului se pare ca i-a salvat-o tatal, cand micutul a fost abandonat de mama.
Cu regret,
Pagina legislativa
aripafranta spune:
Iti multumesc pentru interes si pentru ajutor.Oricum opilul nu a fost abandonat ci mi-a fost luat iar eu am plecat pentru a ma salva pe mine si pe copiii mei de bataile si scandalurile zilnice (multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat curajul).
Cat despre bani eu intotdeauna i-am dat tatalui dar nu am avut Stiu ca este foarte greu de imaginat pentru cine nu a trecut prin asa ceva dar mie mi-a trebuit foarte mult timp pentru a regasi forta de caracter si curajul de a trai si de a merge pe strada. El a profitat de starea in care eram pentru a ma face sa semnez acea hartie...oricum asta nu conteaza...cum spuneai si tu aici se vorbeste despre copil nu despre mine!Ceea ce am "aflat" esta ca tatal lui nu sta acasa cu copilul caci este plecat in strainatate. Copilul a fost incredintat parintilor lui care sunt alcoolici (mai ales mama), la gradinita are un comportament foarte agresiv cu ceilalti copii si un limbaj neadecvat(s-a interesat mama mea), am intrat in posesia unui filmat in care copilul in prezenza unor persoane nu foarte decente este invatat sa foloseasca cuvinte vulgare si a unei fotografii in care face gesturi obscene iar problemele de sanatate pe care le are(carente foarte mari de fier pe care nu reuseste sa le recupereze) nu stiu ce provenienta au. Astea sunt lucrurile care m-au facut sa ma ingrijorez ... Daca ti se pare exagerata preocuparea mea imi pare rau , dar cred ca am facut ceea ce orice mama ar face in locul meu. Poate ca tu, care esti barbat nu reusesti sa intelegi acest lucru...e normal.
Cat despre bani, eu intotdeauna i-am dat tatalui dar nu m-am gandit o clipa ca intr-o zi imi va trebui si o dovada in acest sens...
Daca altceva nu pot sa fac o sa urmez sfatul tau si o sa incerc sa-l "caut la usa" dar nu cred ca mi se va deschide...si apoi?
marius spune:
Buun sa o luam metodic. Pasi:
1. Plata pensiei de intretinere la zi si apoi ritmic (e vorba de 300 de euro...)
2. Actiune in exercitarea dreptului de vizita
3. In acelasi timp, anuntata Autoritatea tutelara de pe langa primaria de domiciliu sa faca vizita/ancheta. Dosarul se va solutiona repede, probabil in 2-3 termene.
4. Deschidere proces reincredintare minor. Daca tatal nu este acasa, cu atat mai bine, concomitent se poate cere si o ordonanta presedentiala in acest sens, pana la pronuntare pe fond.
Daca rezultatele anchetei sociale constata ca copilul nu sta cu tatal, ca dezvoltarea lui are de suferit - poti incerca direct reincredintarea.
Pagina legislativa