Concediu de odihna versus vechime in munca

Concediu de odihna versus vechime in munca | Autor: geniest

Link direct la acest mesaj

Sotul meu si-a schimbat jobul de curand. La firma unde lucra avea 23 de zile lucratoare / an concediu de odihna acordate conform vechimii in munca (17 ANI).
La firma unde s-a mutat i s-a spus ca are dreptul la 21 de zile lucratoare pe an indiferent de vechime.

Mi se pare incorect...de unde as putea afla cum sta treaba cu concediul de odihna ???

Multumesc,
g

www.andreialmeu.piczo.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Din cate stiu eu, legea prevede 21 zile lucratoare pe an.
Daca firma nu are acordate zile in plus in fc de vechime, n-ai ce face.
Fiecare firma poate acorda zile in plus daca vrea, dar legea nu obliga decat ca acest concediu de odihna sa nu fie mai mic de 21 zile/an! Si-ti dai seama ca nu le convine sa dea zile libere in plus si pe deasupra platite!

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si eu sunt intr-o situatie destul de asemanatoare si cand m-am interesat mi s-a spus ca, intr-adevar, legea prevede acordarea unei zile de concediu in plus pentru un numar de ani de munca, dar nu obliga angajatorii sa o dea. Asa ca e total la latitudinea lor daca o dau sau nu. Sunt obligati sa dea doar minimul acela de 21 de zile (maximul e de 30, dar in prea putine cazuri am auzit sa se ajunga pana la numarul asta). Pacat ca sotzul tau nu a negociat inainte de a-si schimba jobul sa ii acorde si noua firma 23 de zile de concediu.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Cam asa stiam si eu...mi se pare o tampenie..sa ai vechime in munca o caruta de ani si sa ai concediu de ODIHNA cat un proaspat absolvent angajat ...

Alynuta...iti dai seama ca habar n-avea sotul de ce mai spune legea si in sensul asta...i s-a parut logic sa aiba cel putin nr. de zile de la primul loc de munca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ffirmele au o logica extrem de mercantila. Eu am avut la fostul loc de munca 27 de zile si acum am 21.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Uau, 27 de zile? Da' stiu ca ai stat ceva acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Andira, nu conteaza cat stai la un loc de munca. Se ia in considerare totalul anilor petrecuti in campul muncii indiferent de nr. de firme pe la care ai trecut.
La noi, de ex., la fiecare 5 ani consemnati pe cartea de munca se acorda 1 zi in plus pe an CO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Citat:
citat din mesajul lui andira

Andira, nu conteaza cat stai la un loc de munca. Se ia in considerare totalul anilor petrecuti in campul muncii indiferent de nr. de firme pe la care ai trecut.
La noi, de ex., la fiecare 5 ani consemnati pe cartea de munca se acorda 1 zi in plus pe an CO.

Nu asta era ideea, Andries stie la ce ma refeream.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Oameni buni, nr de zile de CO cuvenite anual reprezinta una din clauzele contractului individual de munca. Orice clauza poate fi renegociata, oricand, cu angajatorul. Teoretic
Asa ca eu va recomand calduros ca, daca voi considerati cu aveti cu cine discuta, sa incercati sa solicitati modificarea acestei clauze. Se face foarte simplu, printr-un act aditional la contractul de munca, semnat de ambele parti. Totul e sa existe bunavointa (si merite profesionale!)

Mergi la inceput