Buna,
situatia mea este urmatoarea: eu si tatal copilului nu suntem casatoriti si nu avem nici acelasi domiciliu, locuind oficial in sectoare diferite.
Copilul va purta numele tatalui.Eu am incercat sa imi schimb domiciliul pentru a fi acelasi cu cel al tatalui, dar pana la nasterea copilului nu mai e posibil acest lucru.
Intrebarea mea este: in situatia noastra, cererea pentru alocatia copilului (cei 204 ron + cei 200 lunar) se poate face de catre mine pe alt domiciliu decat al meu(tinand cont de faptul ca am un domiciliu in buletin dar locuiesc la domiciliul tatalui)?Sau e mai simplu sa faca taticul cerere de alocatie si sa vina pe numele lui si la domiciliul din buletinul lui (domiciliul nostru ne-oficial comun).
Multumesc anticipat.
33+
bebe David
Lucrusoare bebe David
Si eu sunt in aceeasi situatie,ba mai mult,locuim impreuna in Timisoara,eu am domiciliul in Constanta,pe CI,iar partenerul meu are domiciuliul din CI in Medias.La nasterea Luanei,nascuta aici,in Timisoara,am decis ca alocatia copilei sa vina pe cardul tatalui ei,mai ales ca copila poarta numele tatalui.Deci ma gandesc ca e ok sa faci asa...nu vad nici un impediment,mai ales ca locuiti in acelasi oras,doar sectoarele fiind diferite.Succes!
Editez:eu lucrez si platesc asigurarile de sanatate la Casa de asigurari Timis...nu a existat si nici nu exista vreo problema din punctul asta de vedere in ceea ce priveste domiciliul...In afara de alocatia primita de partenr pe card,banutii cat am stat in CIC i-am primit pe cardul meu de salariu,fara nici o problema.Copilul fiind nascut in Timis,e cetatean al judetului Timis...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Ana, multumesc frumos.
Deci nu e nici un impediment.ma gandeam sa nu o dea la intors ca legea spune ca ia doar mama sau altele asemenea.Dar daca tu ai reusit, atunci inseamna ca e legal.
Multumesc inca o data
33+
bebe David
Lucrusoare bebe David