Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (177)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Sa va spun si de noi, cu adormit, somn, papa si topate cele.

Cu 2 seri in urma:
a papat babatul 2 tzitzi vreo 20 min, mi-a intors spatele, l-am tras usor spre mine, moment in care cauta iar tzitzi si eu ii mufez biberonul. Pregatisem 240 ml. Cat credeti ca a papat, in conditiile in care eu credeam ca e satul de tzitzi? 200 ml

Evident ca am ramas perplexa. Si cireasa de pe tort... in timp ce tragea din bibe, l-am luat usurel si l-am pus in patutz. De la 22,30 la 2,20 a dormit binemersi acolo. S-a trezit, a papat iar 2 tzitzi vreo 15 min si a dormit pana la 5,40
La 5,40 am pregatit alt bibe de 240, timp in care el s-a trezit bine, l-a primit fara scandal. La fel l-am mutat in patutz, i-am dat jucaria in brate, s-a jucat vreo 15 min in liniste si a dormit apoi de la 6 la 10 fara 15. M-am trezit buimaca, parca picasem de pe alta planeta. Obosisem parca de atata somn.
Heheheeeeee, de cand nu mai dormisem eu 3-4 ore legate... Tot la ora ma trezea musiu sa pape, adormeam cu el mufat, ma trezeam cu sfarcu kilarit intre dinti, ma mutam in partea cealalta, sugea iar si iar tot asa. Deja nu mai contorizam trezirile. Dormeam cu Teo in pat, nici vorba sa-l mai pun in patutz pt 1 ora.

Seara trecuta...
Ei, alta poveste. Suge baiatul vreo 30 min la tz, ii dau bibe, refuza categoric. Doarme de la 23 la 1. Incep mornaielile, il legan,, adoarme il pun in patutz.
La 2 se trezeste, schimb scutec, fuga sa pregatesc bibe, il refuza din nou cu incapatzanare. Of course ca dau tzitzi din nou. La 5 fara iar trezirea. Iar arunc laptele, a 2a oara cate 240. Surpriza!!! il primeste fara comentarii si doarme de la 5 la 7(ceva scandal, dat apa, leganat, pus in patutz) apoi pana la 9,30.

Deci eu tot cred ca de foame se trezeste. In plus, in noptile cand eram surmenata si nu aveam puterea sa-l stimulez sa suga bine, adormea la loc flamand.

Conteaza mult si ce mananca la cina, si ora de la care incepe seara tzitzileala, si ce mananc eu, deci e o ecuatie mult mai complexa...

Si acum sa revin cu explicatii, pt ca probabil ma veti intreba de ce vreau sa trec din tabara macaronarilor in cea a biberonarilor?!?!
Pe scurt: nu mai pot,
simt ca nu mai rezist.
M-am epuizat psihic,
m-am ramolit de tot cu trezirile astea noaptea,
mi-am pierdut coerenta,
pierd firul unei conversatii pt ca mereu casc si ma doare capul,
vreau sa slabesc sa-mi recapat corpul, abia am dat jos 4 kg, bine ca sunt cu 6 la prefix acum,
fac fitness si nu ma mai alimentez corespunzator incat sa pot si alapta,
si lista poate continua...

Sincer acum mi se pare o mare utopie alaptatul pana la varsta mare 1,5-2 ani, desi in urma cu 2 luni asa imi propusesem.

Si sa va spun cum am inceput noi cu laptic formula, cum l-am obisnuit. La somnul de dupa amiaza, putin cate putin. INSA,
eu consider ca succesul meu s-a datorat unei tetine fff moi si biberonului cu supapa. Am incercat mai multe tetine si biberoane, pur si simplu nu stie sa traga dintr-unul obisnuit, nu stie cum e cu aerul ala din sticla, si tetina se strangea, ii dadea mereu drumul iar laptele curgea pe langa.

Adimercedes, multumiri inca o data pt generozitatea si amplitudinea mesajelor tale. pacat ca nu am mai detaliat vis-a vis de mesajele tale, aveam mai multe detalii sa-ti dau.
Cu lapticul, eu am inceput cu HUMANA 2 apoi HUMANA 3. Dulceag, parfumat, vanilie si banana. INSA facea cocoloase si se infunda bibe. De 2 zile bem NAN 3. E foooarte subtire, rau la gust, dar l-a primit.
De 2 seri am inceput cu cantitate ff mare, 210-240. Pana atunci ii dadeam seara inainte de somn cam 150 ml. Nici nu stiam ca poate papa mai mult.
Pentru inceput vreau sa-l obisnuiesc seara si dinineata la 5 cu bibe, iar tzitzi seara pe langa biberon si noaptea la cerere. Nu-s ce sa zic, cum pot oare sa-l dezvatz de mesele de noapte?
Teo papa fff rau de vreo luna, e anemic dovedit prin analize, si dr ma avertizase ca in timp isi poate pierde pofta de mancare si dureaza pana revine. Probabil ca el compenseaza mancand noaptea.

Adi tu ziceai ca ei sunt la varsta la care ingera ce le trebuie. Teo adora si el branza, cashul, cascavalul, iaurtul ? - e innebunit dupa el. Poate ca are nevoie si de lapte ff mult. In principiu vreau sa-l intzarc in 2 luni.
Lisei cred ca nu-i mai curge lapticul cum vrea ea (deh, seara de seara organismul inregistreaza mesajul de lipsa cerere, asa ca scade oferta ) si ambitioasa fiind si ocupata sa exploreze, prefera sa renunte la portia de laptic. Oricum cred ca e satula din timpul zilei ca altfel s-ar trezi dupa laptic. Cu greutatea zic eu ca e ok, 9,5 kg are si Teo. Poate gasesti un lapte usor, super vitaminizat, fara zahar ca mai au unelea, (aici in tara e si lapte care cam ingrasa). Si eu am zis ca mai astept 2 luni cu laptele de vaca, poate chiar mai mult.

Poate discutam intr-o zi si despre laptele de vaca, pt ca in principiu nu e prea hranitor, desi noi cu asta am crescut, ii lipsesc multe elemente, iar in privinta procentului de grasime pe care ar trebui sa-l contina eu sunt in nebuloasa. Dar mai e vreme de discutii.
Apropos, foarte frumos ai spus despre educatia Lisei. M-ai dat gata cu faza "sa se gandeasca bine ce a facut, daca ma asculta sau nu in continuare". Bine ca fuctioneaza tarcul pe post de coltz. Noi nu avem tarc, asa ca nu risc cu patutzul, abia vreau sa-l reobisnuiesc cu somnul acolo.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Scuzati placinta de mai sus. Cine nu e interesat de rutina feciorului meu poate sa ignore mesajul.
Si ca sa revin tot cu rutina lui Teo... Avem o saptamana de cand adormim cu capul in perne ( insa nu, nu isi pregateste culcusul ca moroshanul Rodicai) sau cu bibe cu ceai caldutz. Eu zic ca varianta cu ceai caldutz e perfecta in conditiile in care noi avem in casa 28-30 grade, slava domnului ca avem AC, ca altfel ne-am coace in casa.

Bine ati revenit Luy, Sabina, Papansh si Sim! Mi-ati lipsit. Felicitari si Ceciliei si Roxanei pt Weekendurile reusite. Cred ca acum va pregatiti de altele. intarziata de mine.
Rooox, mai poti cu atata munca la birou? Cu ne-adormitul lui Andrei pana la ora 1 noaptea cu socrii tai... imi aminteam eu ceva-ceva, eram pe aproape. Mercic pt detalii. Se pare ca usor-usor ne facem si noi o rutina mai ca oamenii.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Urez si eu tuturor dulceturilor si papanasilor precum si mamicilor si taticilor,La multi ani! de Sf Maria.

De asemenea,pt ca maine nu mai intru urez Iarinei-Andreea si lui Mario-Alexandru La multi ani!,multa sanatate si noroc in viata!

Sim si Papanash sa va fie de bine concediile ,vad ca v-ati plimbat la greu.

Ieri fi-mea n-a dormit dct o ora toata ziua si vad ca azi e cam la fel.Of si daca nu inspectam camerele de n-spe ori!Ma ia de mana si hai la plimbare prin casa...

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

La multi ani! Emma

La multi ani! tuturor Mariilor mari si mici

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi-la Moeciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Citata din Luy

Citat:
Erina, m-ai dat gata cu talentul tau. Auzi, cica sa radem de pozele tale ! Nu stiu, zau, cand aveti voi timp sa faceti asemenea minunatii, eu una nici sa mananc nu reusesc in cursul zilei. Drept urmare aseara iar mi-a fost rau, dar de data asta sunt convinsa ca de la nemancat, nu mancasem mai nimic toata ziua.

Luy si la mine ziua e la fel. Daria nu sta nici o clipa singura in patut, nu adoarme singura...Maninc pe fuga, cu o mina string prin casa iar cu cealalta maninc ceva (cred ca de aia nu spabesc nici un gram) Pe linga supravegherea, plimbarile, papica si joaca cu Daria mai sunt si restul treburilor. Nu stiu alte mamici cum reusesc sa aiba si job. Jos palaria!!!

Decoratiunile le-am facut seara. Am vrut sa imi incerc mina la ceva animalute sau personaje. Floricele si alte alea se gasesc de cumparat. Din nefericire nu imi iese bine pasta de zahar, imi lipsesc si instrumentele si timpul.

Te rog ai grija de tine. Nu poti ciuguli ceva cind maninca Maria?

www.dumex.com.my/members/tickers/98308/ticker2.png" target="_blank">Virsta mea

Mergi la inceput

Sim, superbe poze! Stefan s-a comportat excelent la drum! E adorabil! Tare zimbitor in toate pozele, se vede ca i-a priit.
Ati vazut foarte multe locuri frumoase! Minunata si intilnirea cu Piciulika.Sa va fie de bine cumparaturile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeka spune:

Sa stiti ca si eu o luasem pe aratura cu nemancarea si-mi era cam rau.Acum la pranz imi incalzesc si eu mancarea si o lingurita in gurita la Rebeca si o lingura din farfuria mea la mine.In rest la fel ciuguleala de te miri ce!

Bebeka,mamica fericita de REBECA-MARIA(15.09.2007)

Mergi la inceput

Citat Sabina Y.

Citat:
Erina te rog,explica-mi cum ai facut floricelele si printesa.As vrea sa fac si eu ornamente pentru tortul Erikai,insa nu stiu daca sunt in stare.La prajituri sunt anti-talent.
Tatal Erikai refuza ideea de petrecere cu multe persoane,asadar vom face ceva mai restrans.

Sabina, floricelele, le-am modelat ca pe plastilina. Trandafirii se fac petala cu petala, se lipesc una de lata succesiv. Mai multe modele si detalii gasesti aici.
http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/18207/AICI-modelam-fara-scule-fitzoase/

Intradevar e mai special sa incercam sa facem un tort unicat pentru micuti. Daca nu ai timp sau nu iti iese de ce nu incerci sa rogi pe bunica Erikai sau o matusa. Japonezele sunt recunoscute pentru manualitatea uimitoare.

Eu spun ca merita sa incerci. Incerca reteta de pasta de zahar:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/15915/Pasta-de-zahar-alte-tehnici-si-idei-originale/ sau metoda cu bomboane http://www.culinar.ro/forum/continut/Tehnici-ustensile-ingrediente/17992/TRANDAFIRI-altfel-de-tehnica/
Cind vrei prezenta tortul cu siguranta vei auzi multi sugoiii!!!

Sa iti spun un secret: daca as fi in Japonia eu as comanda tortul Sunt delicioase si minunat decorate.
Fetele la dieta, nu va uitati...
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/PAP_0015.jpg

Alte prajiturici:
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/PAP_0017.jpg
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/PAP_0016.jpg
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/PAP_0014.jpg
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/PAP_0012-1.jpg
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/PAP_0011-1.jpg
Cherry pie:
http://i51.photobucket.com/albums/f400/elena74/IMGP4933c.jpg

Multumesc din inima pentru urare!!!

Mergi la inceput

Bebeka, roz pentru super plimbareata Rebeka! Si Daria si-a marit timpul de veghe.

Mergi la inceput

Citat din Sabina U.

Citat:
Doresc sa urez in avans copilasilor care implinesc un an pana ma intorc eu multa fericire, sanatate, o viata plina de noroc si bucuire.
Sa traiti intr-o lume mai buna!
A fost un an absolut extraordinar si ma bucur din inima ca am cunoscut atatea mamici minunate si atatia puiuti adorabili. ne-am facut prieteni buni si gheorghe al meu nu va fi singur pe lume:)))

Mi-a placut multy cum ai spus acolo!!! Vacanta frumoasa la mare!!!

Mergi la inceput