De unde sa iau puterea sa merg mai departe?
Raspunsuri - Pagina 9
violeta69 spune:
de fapt prima problema lui B este ca ea singura a luptat pt mama ei,impotriva tatalui...
a doua e ca nu-i convine faptul ca fratele ei nu are o prietena pe gustul ei....nu discut ceea ce nu-i convine la fata aceea,dar stiti cum e...gusturile nu se discuta!
asa ca pana la urma tot ce va vrea mama va tb sa faca!
si pt linistea ta,nu ai incotro
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Aprilie spune:
Inteleg ca ai fost f ranita de fratele tau si prietena lui dar totusi nu aveai dreptul s-o dai afara...
Te-ai comportat ca si cum ap ar fi al tau in intregime, ceea ce e fals.
Din cite am inteles eu, ap este destinat tie si fratelui tau in egala masura (50 % - 50 % , asa cum e firesc intre frati).
Spui ca fratele n-a cumparat o piine in 2 ani si ca tu l-ai ajutat...asta n-a fost un ajutor prea bun, ajutor se chema daca ii faceai rost de un job sau daca macar il lamureai ca trebuie sa gaseasca de lucru, ca nu poate trai pe spinarea ta.
Daca te porti cu el ca si cum e tolerat acolo (in "casa ta")nici nu ma mir ca se poarta urit cu tine...
In orice caz,daca ai dat-o afara pe prietena lui, si el are tot dreptul sa-l dea afara pe prietenul tau !
De ce ? Simplu : e proprietar acolo, exact ca tine!
Mama a luat decizia corecta de a-l da afara pe boyfriendul tau ; in felul asta a "spart buba" si va obliga sa luati o decizie pe amindoi (tu si fratele).
Cel mai bun lucru e sa vindeti ap si sa impartiti banii juma-juma , tu si fratele (am inteles ca mama v-a promis ca vi-l da voua, in mod egal).Ca tu te-ai zbatut si ai facut drumuri e pt ca esti mai descurcareata si ar trebui sa-i fii recunoscatoare lui Dumnezeu ca te-a "lasat" isteata.Sa-ti fie mila de fratele tau, ca se pare ca e mai putin inzestrat,nu sa fi vrut ca el sa fi facut totul si tu nimic...
Ce va face el cu banii (partea lui din ap) nu e treaba ta ! Are mama si tata sa-l sfatuiasca , nu e rolul tau, ca sora. Relatia voastra e un dezastru ,asa ca nu asculta de tine oricum !
Asa vad eu lucrurile ; cauta sa fii cinstita si corecta cu fratele si ai sa vezi ca poate va imbunatatiti si relatia.Nu profita ca e mai "neajutorat" si da-i partea lui care i se cuvine ( 50% ).
Daca ai facut si-ai dres(ca sa obtineti ap) ai facut-o in primul rind pt tine. Ca va "profita" si el de situatie e OK .R fratele tau !
Pt citeva drumuri care le-ai facut, doar n-o sa vrei parte din ap...nu de alta dar un ap e zeci si zeci de mii de euro...or fi valorind "drumurile " tale ceva dar in nici un caz atit.
Parerea mea.
berbeaca spune:
El a avut servici in astia doi ani, dar a preferat sa se distreze si sa profite de mine. cand era vorba de reparatii in casa sau ceva de genul nu se implica avea alte treburi, gen distractie si intalniri. dar eu de ce am fost obligata si santajata ca daca nu fac cutare si cutare ma da in strada? este corect? in fine, nu stiu ce as mai putea discuta pe tema asta pt k cine nu i trecut prin asa ceva nu intelege. iar drumurile alea, Aprilie, cum spui tu nu valoreaza zeci de mii de euro ...scuza ma ca ti spun, dar toata suferinta pe care mi au produs o, toti nervii mei si timpul in care puteam si eu sa ma distrez nu valoreaza nici cat zece case.
berbeaca spune:
Si iubitul meu a facut pentru ea ceea ce fiul ei n a facut si nu cred ca va face vreodata.
maru spune:
draga mea, dupa cum decurge discutia aici se vede clar ca nu e usor de trai cu tine
pai cum, a avut servici? ai zis ca a fost pe drumuri si tu l-ai tinut...
apartamentul e pe numele tau, ce garantie are el ca isi vede partea? niciuna
de ce sa investeasca?
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
A_Iulia spune:
B, tu esti victima propriei tale autovictimizari. Nu cred ca esti o fiinta egoista, pentru ca daca ai fi fost nu ti-ai fi ajutat fratele pana acum. Insa nu inteleg de ce continui sa privesti atat de ingust problema, fara a-i lua in calcul pe ceilalti.
Ce vrei sa faca fratele tau? Sa inghita asa, orice abuz din partea ta? Pentru ca e vorba de un abuz, s-o dai afara din casa pe prietena lui, casa care i-a fost lasata si lui, in proportie de 50%, de catre mama voastra.
Astepti acum laude si recunostinta, dar ti-ai ales un moment foarte prost pentru asta, intrucat tocmai ai actionat ca un dictator. Din cate inteleg, nici fratele si nici mama voastra nu au fost de acord s-o dai afara din casa pe fata aia, si tu acum vrei recunostinta pentru ce ai facut in trecut?
Pacat, mare pacat, pentru ca daca v-ati inteles bine pana acum, ati putea sa va intelegeti si pe viitor, daca ai avea o altfel de atitudine. Cred ca cheia este la tine, depinde de atitudinea ta. Tu ai inceput razboiul asta, tu trebuie sa vii cu steagul de pace. Altfel, ai sa te tot miri de ce nu-si arata recunostinta cei din jur. Din pacate nu te pui deloc si in papucii lor sa vezi ce simt.
berbeaca spune:
da eu l am tinut pt k el isi tinea banii in buzunar nu cumpara nicic macar o paine. si de ce sa investeasca? dar eu cu iubitul de ce sa investim? noua de ce ni se impune asta? noi de ce am fi obligati sa o facem ?
nu o voi accepta niciodata pe pitipoanca aia atata timp cat ea mai umbla cu un tip
A_Iulia spune:
B, fratele tau e singurul in masura sa ia decizia daca mai vrea sa fie cu ea sau nu, chiar daca ea mai umbla cu un tip. Tot ce poti tu sa faci este sa-i spui fratelui tau ca ea umbla cu alt tip. Atat. Restul nu te priveste. Te detasezi de problema, o ignori, nu mai vorbesti cu ea, etc - dar nu iei decizii in locul fratelui tau.
Referitor la investirea in apartament: din ce am inteles eu (corecteaza-ma daca gresesc), amandoi sunteti studenti (si tu si fratele tau), copii buni, aveti amandoi servici, atat cat va permite scoala. Prietenul tau este matur, trecut prin viata, om in toata firea, divortat cu un copil, stabil financiar, si locuieste cu voi. Cred ca la el s-a referit mama voastra cand a spus sa investiti in casa in care locuiti.
Dar acum ce importanta are? Oricum prietenul tau nu a bagat bani in apartamentul tau, desi a obtinut drept de habitatie ceva ani buni. Este problema ta daca tu accepti chestia asta, mama doar si-a dat cu parerea ce i s-ar fi parut ei corect.
berbeaca spune:
cred ca nu s a inteles foarte bine situatia, poate nu am dat toate detaliile. nu, fratele meu nu este student, nici macar liceu n are . de ce? pt ca mama i a cantat in struna toata viata, l a rasfatat si alintat. eu am fost nevoita sa lupt pt ce mi s a dat, m am folosit de banii ce mi s au dat cu rezultate benefice pt viitorul meu, pe cand el a papat banii de scoala ani la rand, ultimii pt un liceu particular care nici de ala n a fost in stare. de muncit munceste, dar isi tine banii pt el, nu a dat niciodata in casa. si da, eu cu iubitul am muncit in casa asta si nu mi se pare corect sa fim santajati si obligati sa investim in casa asta doar ca sa fim niste simpli chiriasi, pe cand fratimiu isi traieste viata si eu cu al meu ne luptam sa scoatem apartamentul asta la lumina. nu am nici pretentia sa am eu mai mult, vreau doar egalitate intre noi si sa mi se recunoasca meritele pt ca daca nu eram eu el era in strada, acolo unde a fost mult timp pe cand era doar un pustan. ar mai fi multe de povestit din copilarie dar nu are rost
A_Iulia spune:
Uite vezi, de aia cel mai bine e sa va despartiti si fiecare de acum inainte pe cont propriu. Lasa-l sa-si traiasca viata cum doreste el. Vrea pe strada? Pe strada sa traiasca, acum este suficient de mare cat sa-si poarte singur de grija. Vrea in casa? Va avea bani de avans, sa se descurce sa-si ia casa singur.
Separa-te, imparte, si fa-ti un nou inceput. Ti-as da un sfat: daca intre frati ai vazut deja cum se pune problema, intre iubiti poate fi si mai si. Ia un credit, cu cei 50% din apartamentul actual ca avans, si ia-ti un apartament/garsoniera doar pe numele tau. Asa nu vei mai avea cu nimeni nimic de impartit.