De unde sa iau puterea sa merg mai departe?
Raspunsuri - Pagina 7
Happy_in_TO spune:
Moda asta de a te certa pe bunuri cu familia imediata (parinti, frati, surori): apartamente, mosteniri inainte de moarte, case, terenuri etc... o vad foarte des intilnita in Romania!
De exemplu in familia mea: bunica-miu si cele doua surori s-au certat toata viata pe curtea stramoseasca! Da' certuri nene! "asta e casa mea" spus cu ura de catre fiecare! Ghiciti ce s-a intimplat? Au murit toti trei demult, curtea si doua case sint date cu chirie pe nimic, numai sa nu intre in paragina. De banutii lunari din chirie beneficiaza una dintre fetele lor, care s-a nascut cu handicap.
Parerea mea personala este ca viata este foarte scurta si nu este timp pentru certuri din astea. Nu cu familia, nu pentru lucruri, locuri, case si bani! Toate se duc. Si noi ne ducem.
Happy_in_TO spune:
Si eu sint de parere ca B nu are nici un drept la acel apartament. Nici ea nici fratele ei. E al mamei ei, provenit din divort si partaj!
Ca B s-a dus si s-a zbatut pentru ea, este meritul ei. Inseamna ca este descurcareata si se va descurca si mai departe in viata! Dar financiar cred eu ca nu i se cuvine nimic pina la moartea parintilor!
In lege se pot gasi carente in asa fel incit sa dovedeasca ca o parte din casa este a ei, dar moral cred eu ca nu se gaseste o justificare.
De mine se roaga maica-mea sa imi puna apartamentul ei din Bucuresti pe numele meu. Dar mi-e rusine cind aduce vorba, ii spun sa nu vorbeasca asa, este casa ei si nu vreau sa ma bag. Nu acum, cit ea este in viata, nu ar fi drept!
naiuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui berbeaca ba da, a zis ca apartamentul este al nostru, al meu si al frtaelui, cu asta m a imbarligat sa ma lupt pt ea. doare atat de tare sa mi vad mama, daca i mai pot spune asa, cum doar ma foloseste si toata viata si a batut joc de mine. de ce m a dus cu vorba, m a vrajit sa lupt pt ea? am crezut in ea orbeste si knd tata imi spunea ca ma va lasa in strada radeam si nu l credeam. acum imi doresc sa pot da timpul inapoi sa pot repara greseala facuta. mai bine ramaneam la tata, asa rau cum era nu ma injunghia pe la spate. |
Draga B. poate nu-ti sunt simpatica dupa cate ti-am scris dar crede-ma,pe cuvant,un sfat voiam sa-ti dau.Asta este parerea mea, si ceia ce am simtit ca trebuie sa-ti zic mai ales ca,poate un pic altfel, insa am simtit si eu ceia ce simti tu acum.
Cand te-am invinuit ca a-i gresit fata de tatal tau,am zis asta pt. ca eu cred ca un prieten adevarat i-i spune in fata celuilalt chiar daca il jigneste unde a gresit.Eu am considerat ca a-i gresit fata de el(vad ca si tu ai simtit asta).In fine..suntem oameni toti gresim si sunt sigura ca tatal tau in inima lui sigur te-a iertat chiar daca inca nu ti-a aratat.Acum n-are rost sa te strofoci pt. lucruri care deja au trecut.Gandestete mai bine cum sa fie pe viitor si a fost o experienta in viata din care a-i invatat.
Of...mama ta..foarte urat din partea ei ce a facut!
Cum poate o mama sa faca asa ceva?
Lasa....nu te mai consuma cu asta,nu-ti zic ca ar fi din intamplare asta ca deja odata te-a lasat...totusi inca odata a-si incerca sa o intreb ce vrea cu adevarat si a-si respecta decizia ei.
Acum deja o cunosti si dupa toate astea,cum a-ti rezolvat problema,incearca sa fi mai atenta cu ea, sa nu mai cazi in plasa ei.
Eu tousi cred ca pana nu se rezolva cu apartamentul nu se v-a rezolva niciodata problema.
Lasa sa faca ce vrea ca o sa vada ca n-are nici un farmec in viata fara voi.Fericirea ei ar gasi-o intr-o relatie civilizata cu voi.
Sti..si mama asa a crezut ca i-e bine fara noi,acum la 60 de ani aproape zilnic ne cheama,ne face pachete nu stie cum sa ne faca sa fie printre noi.
Acu'6-7 ani nu era asa.
catalina2307 spune:
Happy tu traiesti intr-o tara civilizata, in care probabil statul ii ajuta pe cei ca tina, ca mine, in care probabil gasesti mult mai usor alternative.
Daca stam sa dezbatem problema crestineste tu ai dreptate (desi nu stiu in cazul acesta merita sa ne gandim la drepturile unei mame care si-a parasit copiii si nu a dat doi bani pe soarta lor). Dar care ar fi sansele unei persoane cu un salariu de 1000ron sa zicem sa plateasca chirie, manance, dea spaga la dr., sa isi mai cumpere si o pereche de papuci si asa mai departe.
Si cred ca daca ar fi vb. despre povestea normala a unei mame si fiice nu s-ar fi deschis acest subiect.
Si din nou ai dreptate. Aspectele astea sunt asa dese in Romania pentru ca saracia este peste tot.
Ajuta-le si tu pe cele care viseaza sa fie mame.
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
naiuta spune:
Voiam doar sa mai spun ca tu nu ne-ai zis prea multe de motivul din care nu mai vrea ca sa fie al tau.
Am inteles ca tu stateai cu iubitul tau acolo.
Nu i-ai facut tu sa se simta straini in acea casa?
Nu le-ai aratat ca simti ca este al tau si numai al tau?
Parca am citit undeva ca spuneai ca simti ca numai tu a-i luptat sa-l obti si fratele tau se distra si acum vrea si el...
Oare nu a-i gresit si tu undeva?
gabriella1 spune:
adevarul,ca intotdeauna, e undeva la mijloc.Ma abtin in a da sfaturi si de a emite ipoteze.Ma duc la subiectul cu clara,poate ma invita si la nunta...aduc si poze,na,na
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
A_Iulia spune:
Catalina, tu ai dreptate ca e saracie mare in Romania si ca e foarte greu ca cineva s-o ia de la zero in viata, insa asta nu este o scuza sa comiti acte de inselatorie.
Daca un parinte doreste sa-ti dea ceva, e ok. Daca nu vrea sa-ti dea, asta nu inseamna ca trebuie sa iei din bunurile lui cu forta, impotriva vointei lui.
Eu n-am inteles cine locuieste acum in acel apartament. Am vazut ca B a dat-o afara pe prietena fratelui sau si i-a dat acesteia si o palma (motiv de furie pentru fratele ei, logic). Apoi mama a dat-o pe B afara din casa si a preferat pe altcineva (pe cine?). Nu e foarte clar cine a ramas in apartament si cine nu.
catalina2307 spune:
Adina ma gandesc ca daca ap. a ajuns pe numele lui B nu e inselatorie. Daca renunta oricum va fi inselatorie (din cate am inteles daca nu era ea mama se alegea cu 30%) pt ca B nu cred sa mai vada ceva.
Probabil a ramas mama in ap. dar unde e tata si ce zice de tot ce se intampla.
Oricum este un sb mult prea delicat, sunt sigura ca daca asculti si partile implicate varianta lor va fi alta.
Ajuta-le si tu pe cele care viseaza sa fie mame.
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
berbeaca spune:
tata nu sta cu noi, iar mama v am spus ca este plecata din tara si nu are de gand sa mai traiasca vreodata in romania. inselatorie este ce a facut ea ea m a vrajit pe mine ca ne da casa etc etc etc. acum cand s a vazut bine m-a dat pe mine afara pt ca nu i permit unei straine(prietena fratelui) de moravuri usoare sa se bage in familia si in viata mea. nu am dat degeaba in ea,, mi a facut multe, dar daca incep sa va povestesc de la inceput toata tarasenia cu ea imi mai iau inca vreo 3 pagini. nu am avut nimic cu ea, am tratat o ca pe o persoana apropiata sau ca pe o prietena buna, insa faptul ca baga intrigi intre mine si fratele meu, intre mine si iubitul meu, intre iubitul meu si fratele meu, nu-mi convine. doar ca nu pot accepta ca sa-i faca ochi dulci iubitului meu, nu mi convine sa-mi povesteasca non stop cum 'si-o tragea' ea cu fostul ei prieten,sa ma jigneasca degeaba chiar de ziua mea de nastere, sa-mi critice fratele in fata fiind mereu nemultumita ,sa mi faca oaspetii sa se simta prost si lista ar putea continua la nesfarsit. pur si simplu nu sunt obligata sa ii cant ei in struna. a facut sa se intample in familia mea exact ce se intampla in familia ei.am gasit o conversatie dintre ea si fratele meu din aprilie in care faceau misto ce sa mi cumpere de ziua mea , o funie si 2 garoafe, in cazul in care nu eram certata cu ea, nici suparate, iar cu frate-meu ma intelegeam de minune ca de obicei. ii este ciuda ca armonia din casa noastra nu era si-n casa ei cred.
in continuare stam toti 3 in casa asta: eu, fratele si iubitul meu. de ce m a dat afara mama? ca nu i accept pitipoanca fratelui, ca iubitul meu nu-i renoveaza casa ''ca doar si el sta acolo'' si multe altele. eu am fost doar pionul ei spre realizare.
A_Iulia spune:
Deci marul discordiei este prietena fratelui tau. totusi cu ce drept ai dat-o afara din casa, daca aceasta casa v-a fost promisa de catre mama voastra amandurora, si tie si fratelui tau? Doar pentru ca nu ti-a placut tie de ea? Cred ca fratele tau ar fi avut totusi un cuvant de spus, doar el a adus-o acolo in casa, si nu tu.
Din cate inteleg, nici ei nu ti-s dragi tie, nici tu nu le esti prea draga lor. trebuie sa gasiti o solutie sa locuiti separat. Lasati acuzele deoparte, aseaza-te cu fratele tau la masa, concluzionati ca asa nu se mai poate si stabiliti ce e de facut; ori vindeti si fiecare foloseste partea respectiva ca avans pentru o noua casa, ori ramane unul din voi in casa si da o suma de bani celuilalt.
Nici unul din cei doi pretendenti (prietenul tau sau prietena lui) nu are ce sa-si dea cu parerea, doar voi doi (tu cu fratele tau) trebuie sa stabiliti, apoi sa-i comunicati mamei varianta finala. Daca amandoi veti fi multumiti de varianta propusa, probabil nici ea nu se va opune s-o aplicati.
Oricum la asta s-ar fi ajuns mai devreme sau mai tarziu - doar nu aveati sa locuiti toti 4 in aceeasi casa toata viata.