Prenatal pt persoane cu handicap

Prenatal pt persoane cu handicap | Autor: mamiseli_11

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, sunt gravida in 25 de saptamani si am grad de handicap accentuat permanent (gradul 2). Va rog daca stiti sa-mi explicati cum se procedeaza cu concediul de sarcina si lehuzie pt persoanele cu handicap. OUG 158/2005 spune asa: "ART. 24

(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile īnainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.

(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa īntre ele, īn functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, īn asa fel īncāt durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, īncepānd cu luna a 6-a de sarcina."

Daca mi se acorda prenatal din luna a 6-a, ce se intampla cu cele 42 de zile obligatorii in postnatal ca nu imi mai ajung zilele ca sa respect legea. Va multumesc anticipat.

Mihaela 25+ Mihai Cosmin
Gargarita lui mami
Pozele mele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pentru persoanele cu handicap, concediul NU este 126 de zile *cf. art.1-2) , ci 126 de zile plus restul (inapoi) pana la 6 luni de sarcina. Socoteala este la fel, doar ca cel de dinainte de nastere este mai lung.
Mai mult decat atat, mamele cu handicap pot ramane in concediu pentru cresterea copilului (sanatos) pana la 7 ani si sunt indemnizate (cateva milioane, nu stiu exact cat).

Oricum, toate lamuririle le primesti la Directia de Munca.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Multumesc foarte mult pt raspuns. In orasul meu la Casa de Sanatate nu stiau despre ce este vorba. Sper sa nimeresc acum drumul cel bun.

Mihaela 25+ Mihai Cosmin
Gargarita lui mami
Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana78 spune:

Daca nu am stiut de aceasta lege si copilul are mai mult de doi ani si ne-am reluat serviciul se mai poate reveni la acest concediu de maternitate ... in baza acestei legi ? :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana78 spune:

Si inca ceva ... mi-am schimbat locul de munca dupa oesirea din CIC ... Multumesc !!

Mergi la inceput