Spatiul comun la bloc
Am o problema, poate puteti sa ma lamuriti.
Un vecin de palier si-a inchis aprox 2 m din holul comun, cu usa, fara acordul nimanui.
Aseara s-a spart o conducta de gaz in zona, iar cei de la distrigaz trebuie sa verifice toate contoarele inainte de a da drumul la gaz, doar ca pe cel al vecinului nu il pot verifica, usa fiind inchisa. Ei sunt plecati in concediu, au fost sunati si rugati sa trimita cheia, acum nu mai raspund la telefon.
Cui as putea sa ma adresez sa imi rezolve problema, ca nu pot sta fara gaze pana se intorc ei din concediu?
Unde sa reclam ca si-a inchis holul?
Multumesc de raspunsuri!
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Raspunsuri
valipop spune:
Constructia de pe scara blocului este ilegala daca locatarul respectiv nu are :1. acordul asociatiei de proprietari de a construi pe spatiul comun, si 2. proiect de executie in baza caruia primaria a eliberat o autorizatie de construire (vezi legea 230/2007 art.12). Reclamatia se depune la primarie.
In privinta gazelor nu stiu ce sa zic, incercati sa le dati un sms, daca nu raspund la tel., in care sa-i anuntati ca daca nu trimit cheia in 24h le veti sparge usa.Totusi ar fi mai bine sa vedeti ce zice legea in astfel de cazuri (vezi si legea 230/2007 art. 15).
marius spune:
Legea o gasesti a mine pe site pe pagina legislativa daca vrei.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
kid spune:
valipop, marius Multumesc mult de raspunsuri!
I-am trimis sms azi, dupa ce am sunat de nenumarate ori fara succes, in care am rugat-o sa ne trimita cheia, sa nu fim nevoiti sa ii spargem usa, dar nu am primit nici un raspuns
Ei nu au nici acordul asociatiei, nici autorizatie de construire de la primarie.
I-am intrebat pe cei de la distrigaz daca nu se poate sparge usa si au spus ca nu, ca nu e de competenta lor. In art 15 am vazut ca se poate face asta in caz de urgenta. Nu stiu daca cazul meu e unul urgent, nu stiu ce inseamna urgent pt ei..., urgent pt mine sigur este!
Eu nu vreau sa le sparg usa, dar nici asa nu pot sa stau mult timp. Macar de ar avea bunul simt sa raspunda la telefon, macar sa stiu cand se intorc din concediu... Oare lucreaza cineva la primarie duminica?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
lorellay spune:
Cum ai rezolvat pana la urma?
Sorana 26+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
kid spune:
Mi-a raspuns duminica vecina la telefon si m-a asigurat ca se intoarce a doua zi, sa nu-i spargem usa... De luni la pranz s-a rezolvat problema cu gazele.
Referitor la inchiderea spatiului comun, am facut sedinta cu asociatia de locatari si i-am facut adresa prin care i-am solicitat sa desfiinteze usa in 2 saptamani. Daca nu binevoiesc, vom vedea unde vom face plangere, presedinta asoc de propr mi-a spus ca nu e de competenta primariei sa rezolve astfel de cazuri. Eu inca sper sa nu fie nevoie.
mariana_flo spune:
Reclamatia trebuie sa o faci la Inspectoratul pentru Inspectia in constructii. Depui la registratura reclamatia si o indruma ei catre primarie. Registratura este undeva la Piata Unirii, langa Dambovita, la parterul unui bloc, in zona cu bancile. Daca imi amintesc bine,...cred ca in blocul ce are sigla Sitraco pe el.
+27
kid spune:
Mariana Multumesc mult de raspuns!