Casnicia mea a fost o minciuna? (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Este bine pentru tine, inima ta e linistita si curata acum. Mergi mai departe cu fruntea sus. Nu te mai framanta gandurile ca poate se intoarce, ce faci..etc E limpede pentru toata lumea.
Nu mai conteaza daca merge su nu casnicia, probabil ca nu. Conteaza ca tu sa reusesti ce iti doresti.

Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Draga mea hoppe,
Cred ca el s-a cam grabit cu noua casatorie, dar asta nu schimba cu nimic lucrurile intre voi. Divortul vostru era necesar, si probabil el si l-a asumat ca o consecinta a ceea ce traieste el acum.

Din tot ce-ai povestit eu inteleg ca nici lui nu i-a fost usor. Nu e usor sa inchizi brusc usa trecutului, a avut momente de cumpana nestiind ce sa aleaga...spui ca momentele astea te-au chinuit peste masura si te cred, am trecut si eu prin asta.

As vrea sa-ti spun ca timpul sterge mult. In masura in care vei vrea sa uiti, vei uita, vei putea fi fericita (alaturi de altcineva), vei constata ca exista barbati cu mai multe calitati decat avea sotul tau. E pacat sa extragi din tot ce-a fost intre voi concluzia ca "toti barbatii sunt porci" - nu e deloc asa; poate concluzia asta te ajuta pe moment, insa nu si pe viitor.

Spui ca te-a mintit multi ani - eu nu cred ca te-a mintit vreodata (cu exceptia ultimului an). Eu cred ca a fost un om absolut normal, dar barbatii sunt foarte mult condusi de instincte (mai mult decat de ratiune). Ati avut o casnicie frumoasa, aveti impreuna 2 copii minunati - astea nu se schimba datorita ultimului an.

Totusi e clar acum ca intre voi doi nu se poate pune problema, cel putin acum, de o impacare. Nici din punctul tau de vedere (nu vei putea uita si ierta ce a facut el), si nici din punctul lui (el isi doreste altceva, de fapt pe altcineva acum). Poate ca punctul lui de vedere se va schimba, dar asta vei vedea si eventual vei hotari tu ce vei dori sa faci, cand va fi sa fie, si daca va fi sa fie.

Ca sa-ti revii, in afara de timp, mai ai nevoie si de pofta de viata. De putina incredere ca aceasta "pierdere" pe care ai suferit-o nu te omoara, ci te face mai puternica. Exista multe avantaje ale vietii in 1 fata de viata in 2; probabil ca le vei gusta din plin si vei hotari singura momentul cand si daca vei trece in cealalta tabara.

Ai spus ca te-ai convins si tu ca drumul urmat este cel corect, el ti-a oferit acum confirmarea de care aveai nevoie. Drumul e corect, insa pe drumul asta trebuie sa incerci sa te detasezi de calitatea lui de partener, si sa-l percepi doar ca tata al copiilor, fara sa te mai intereseze viata lui amoroasa. Poate sa se mai insoare de 10 ori, sa-si schimbe orientarea sexuala, etc - astea nu te mai privesc pe tine. Tu trebuie doar sa ai grija ca el sa-si poata exercita calitatea de tata, daca o doreste.

Spui ca baietii si-ar fi dorit sa participe la nunta lui...ok, sa spunem ca nu e chiar asa important ca nu le-ai ascultat parerea in aceasta problema, insa nu-i pune vreodata sa aleaga intre tine si tatal lor. Pentru ca ei nu au de facut nici o alegere, trebuie sa aiba parte si de tata, si de mama. Au trecut printr-o perioada traumatizanta, si indiferent cine se face raspunzator de aceasta perioada, nu le restrictiona si tu mai mult dreptul la micile lor placeri. Daca ei doresc sa se duca sa-si viziteze tatal, sa-i cunoasca noua lui familie, pe copilul doamnei, etc - lasa-i s-o faca, si nu-i opri datorita durerii din sufletul tau. Pentru ca durerea nu se va micsora asa.

Ai grija de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Adina Iulia! Esti o persoana foarte echilibrata si cred ca i-ai dat cel mai bun sfat lui Hoppe! Ai si un talent real de a exprima clar niste probleme (am citit multe posturi de ale tale)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Adina, nimic mai adevarat.
Scurt si la obiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Prietena mea proceda cam asa dupa ce ex-ul o lasase si se casatorise cu o alta tipa, de cate ori avea ocazia sa se intilneasca cu el faceau sex, un fel de razbunare pt ca si tipa se culcase cu sotul ei atunci cand ei erau impreuna isi lu-a revansa fata si bine facea. Prima luna casatoria lui a mers ca in luna de mire apoi cu toate problemele a inceput sa scartie asa ca a profitat sa isi bata joc de el si sa fie sigura ca afla si noua sotie ca e inselata. Asa cred ca as proceda si eu ca sunt mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Hai ca am gasit si o gluma.
Femeile cred ca daca o pisica fuge de acasa este din cauza lipsei de

afectiune oferite.

Femeile cred ca daca un caine fuge de acasa este din cauza lipsei de

afectiune oferite.

Femeile cred ca daca o femeie fuge de acasa este din cauza lipsei de

afectiune oferite.

Femeile cred ca daca un barbat fuge de acasa este din cauza ca barbatii sunt

porci.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miluna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anca Vlad

Adina Iulia! Esti o persoana foarte echilibrata si cred ca i-ai dat cel mai bun sfat lui Hoppe! Ai si un talent real de a exprima clar niste probleme (am citit multe posturi de ale tale)!

Subscriu si eu.
Adina, foarte bun sfatul tau.
Hoppe, sa aveti o vacanta frumoasa si sa va intoarceti mai linistiti si cu forte proaspete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Anna, dar poate cei doi (ex-ul si actuala ex_ului) se iubeau cu adevarat si nu au asteptat decit divortul.
(stiu ca scriu ca Guestus, da' nu ma pot abtine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mik, eu cred ca e o mare cruzime sa-i spui Anei asa ceva acum. Oare chiar nu te puteai abtine?
Hope, sa fii tare in continuare, o sa treaca in mod sigur si perioada asta urata din viata ta. Cineva sigur te asteapta sa te faca fericita, trebuie doar sa iti dorestri asta si sa ii dai voie sa vina in viata ta!

Cristina, mamica fericita de bebe Andrei-Eric (26.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shuli spune:

Hoppe, ti-am citit toata povestea. De ieri incoace tot asta fac. Am citit toate mesajele postate de tine si te-am urmarit cu gandul si cu inima de la inceputul povestii tale pana acum.
Imi pare rau pentru toata durerea ta si m-a amarat tare durerea copiilor tai. Este inuman prin ce au trecut.
Nu o sa analizez fiecare situatie in parte, fiecare fapta a sotului tau sau a ta. Dar acum... dupa toate astea, daca imi permiti, iti dau un sfat: nu te mai uita inapoi. Uita-te numai inainte si traieste-ti viata ca si cum a inceput chiar acum.
Imi dau seama ca ai inca multe intrebari in suflet si in minte insa crede-ma, nici un raspuns la acele intrebari nu iti va aduce liniste sau bucurie. Nu te mai uita inapoi.
Nu mai conteaza ce a spus, ce a facut, cum a mintit, cum s-a uitat al tine. Toate sunt in trecut iar acest trecut este pentru voi o carte inchisa. El si-a vazut de viata lui. Acum a venit timpul ca si tu sa iti vezi de viata ta.
Regaseste-te pe tine, bucura-te de persoana ta, cauta sa afli ce iti place, fa-ti hobbyuri si in afara familiei. Cauta sa ai multi prieteni si invata sa fii fericita. Pentru ca numai asa te va gasi fericirea pe tine. Construieste-i un drum spre tine.
Ai vazut vreodata filmul Under the Tuscan Sun"? Nu stiu cum a fost tradus titlul in romaneste, eu l-am vazut aici, in SUA (eu locuiesc in SUA). Cateva fraze din filmul ala mi-au ramas in minte si de cate ori ma gandesc la ele, inima mi se incalzeste si se umple de speranta:
"Between Austria and Italy, there is a section of the Alps called the Semmering. It is an impossibly steep, very high part of the mountains. They built a train track over these Alps to connect Vienna and Venice. They built these tracks before there was a train in existence that could make the trip. They built it because they knew someday the train would come."
Construieste tunelul si trenul va veni. Atat pentru tine cat si pentru copiii tai.
Nu stiu de ce am scris mesajul asta. Este prima oara cand postez un mesaj pe acest site, desi am citit aproape toate povestile voastre. Insa de data asta inima m-a imboldit sa iti scriu si sa iti spun sa nu te mai uiti inapoi ci sa incepi sa traiesti si TU din nou.
Nu va fi usor dar o vei putea face. Pentru ca viata asta iti apartine si ai doar una. Fa-o cat se poate de frumoasa pentru tine si pentru copiii tai. Construieste tunelul, iar trenul va veni cu siguranta.

Mergi la inceput