o alta forma de abuz sexual

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

donia, ce abuz sa raporteze un copil de 2-3-4-5 ani, adica tocmai cei mai expusi pentru ca parintii au mai multe rezerve fata de unul de 7 ani decit fata de unul mai mic?
si raportat, ca sa se poata face ceva trebuie sa existe dovezi, altfel=0. iar asta o stiu si cei carora eventual li s-ar putea face cumva teama de consecintele legale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Eu am fost catalogata drept "nebuna" de catre familia fostului meu sot! Ca am tipat in oroare la socrul meu si la soacra mea si le-am spus ca ceea ce i s-a intimplat in copilarie fostului meu sot nu a fost ceva normal, a fost abuzat sexual si acea intimplare i-a marcat lui viata! Nu m-au crezut, au dat din umeri nedumeriti si m-au facut nebuna!

Soacra-mea cu socru-meu s-au despartit cind Alin avea vreo zece ani. El a suferit enorm in urma divortului parintilor, isi idoaliza tatal care era un fel de erou in oras, juca fotbal la echipa orasului, era bun la fotbal si il cunostea toata lumea. Insa ca tata era mereu absent, avea timp pentru toate femeile in oras dar nu perntru fiul lui!
In anul acela Alin era in tabara iar tatal lui, care era in cantonament pe linga tabara, s-a dus sa il vada. L-a luat din tabara citeva ore si au mers impreuna la masa, apoi in camera. Au venit si doua femei care mai din joaca, mai serios au inceput sa il sarute pe taica-su, s-au incins si a urmat o scena de toata frumusetea in fata baiatului de 10 ani! Taica-su l-a pus sa se dezbrace si sa intre in pat cu acele femei sa ii arate "daca esti destept ca mine sau prost ca ma-ta!"... Alin a inceput sa plinga, atunci taica-su l-a dat la o parte dezgustat si i-a spus "esti prost ca ma-ta, ba! Uite-asa face un barbat!" si i-a aratat...
Daaaa... Le-am spus ca acel act a fost abuz grotesc!

Mie mi-a fost povestita toata grozavia asta ca o gluma foarte buna, ca o intimplare hazlie! Si de catre Alin si de catre taica-su, si chiar de maica-sa! Pe mine m-a infuriat, m-a ingretosat!

Urmarea acelei povesti? Alin incerca sa arate mereu cit de "barbat" este, a fost incapabil sa aiba o relatie matura, sa fie fidel, sa fie responsabil... In final s-a refugiat in droguri si s-a autodistrus...

Bineinteles ca eu sint tot "nebuna" pentru familia lui dar ma bucur ca asa oameni nu vor fi parte din viata fetelor mele si ca nu le vor afecta educatia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Farah

donia, ce abuz sa raporteze un copil de 2-3-4-5 ani, adica tocmai cei mai expusi pentru ca parintii au mai multe rezerve fata de unul de 7 ani decit fata de unul mai mic?
si raportat, ca sa se poata face ceva trebuie sa existe dovezi, altfel=0. iar asta o stiu si cei carora eventual li s-ar putea face cumva teama de consecintele legale

In primul rand partea cu dovezile. Aici te impusca intai si abia apoi te intreaba daca esti vinovat Vorbesc de abuz asupra copiilor, desigur. Au fost cazuri in care cineva a facut o plangere, cei de la asistenta sociala au indepartat copilul de langa familie si abia apoi au inceput sa ancheteze familia. Deci lumea stie ca orice ar fi, siguranta copilului e pe primul loc.
In legatura cu posibilitatea copiilor de a raporta, citisem aici pe forum ca in SUA copiii invata inca de la gradinita sa sune la 911 in caz de urgenta... asta inseamna 4-5 ani. La 2-3 ani copiii care privesc doi adulti care fac sex nu sunt probabil deranjati sau tulburati de ceea ce vad. Probabil, nu stiu sigur, sau macar sper sa fie asa.
Si nu in ultimul rand... daca stabilim de la bun inceput ca nu exista nici o solutie, ca orice s-ar face e inutil, ca nici nu merita sa ne mai deranjam, atunci intra-devar nu se poate schimba nimic.
Dar daca sa zicem, copiii de 2-3-4-5 ani, cum spui tu, nu pot sa fie ajutati, poate macar cei mai in varsta au o sansa?
Iar parintii ar putea sa inceapa sa fie mai responsabili, stiind ca in final ar putea sa fie raportati chiar de proprii copii?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

sper, sper, sper...
dar mi-e atit de greu sa cred...

oricum ma bucur ca-s altii mai optimisti si intrezaresc solutii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

www.telefonulcopilului.ro/copil.php" target="_blank">telefonul copilului 0800 8 200 200

Iar, incepand cu luna octombrie va fi disponibil numarul unic european de urgenta pentru copii, 116111 . Mai multe informatii www.telefonulcopilului.ro/downloads/99_Adeverul%2020080730.jpg" target="_blank">aici

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Credeti voi ca un copil o sa puna mina pe telefon sa raporteze ca parintii lui fac sex in fata lui? Eu nu cred! In primul rind ca nu constientizeaza ca este o forma de abuz! Si apoi parintii lui sint cele mai apropiate persoane, ceea ce fac ei este ok in mintea lor, au incredere in ei, etc...
Ma degraba o sa raporteze un abuz fizic, dar nu ceva de natura sexuala... parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

sexul ar trebui sa aiba loc intre 2 sau mai multe persoane care sunt toate de acord cu asta. fie ca stau si se uita sau participa activ. nimeni nu ar trebui fortat sa faca asta, sau lasat sa participe la ceva ce nu intelege, deci nu poate aproba sau dezaproba.

iar cu lasatul copiilor sa vada cat/cum se iubesc parintii...come on...insist ca e o gluma proasta. eu una nu pot sa mi pup sotul 'cu limba' in fata copilului. si nu vad ce varsta ar trebui sa aiba ca sa fie ok pt mine sa il las sa vada 'cat de mult ne iubim'.

donia din cate stiu eu, in ro, e incredibil de greu sa dovedesti abuzul. daca nu e unul fizic cu urmari super nasoale, e aproape imposibil. poate ne ajuta danita cu mai multe info.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

copiii n-o percep ca pe un abuz. mare adevar grait-ai! copiii percep la un nivel extrem de profund situatia din familia lor, oricum ar fi ea, ca fiind normalitatea.
asadar, ce naiba putem sa facem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

1. nu cred ca parintii nu trebuie sa aiba gesturi de afectiune normale in fata copiilor.
2. nu cred ca parintii ar trebui sa faca sex in fata copiilor, noua chiar ne-ar fi imposibil.... dar tine clar de bun-simt, educatie, traire
3. daca noi ne sarutam in fata fetelor, o facem cu drag, scurtat, fara tendinta/dorinta de a merge mai departe, ne sarutam pur si simplu pentru ca ne-am lipsit unul altuia. iar cea mare care mai pricepe una-alta deja (la 2,9 ani) vrea si ea intre noi si ne pupam consecutivc pe obraji toti 3, apoi o luam si pe cea mica si sunt momente indescriptibile de pupici intre toti 4.

DAR sa fac sexc in fata copiilor mi se pare aberant, sigur, daca au pana in 6 luni nu inteleg, dar nu am putea noi.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Din fericire se misca lucrurile si in Romania. In scoli si gradinite sunt campanii in care li se explica copiilor ca au drepturi si trebuie / pot sa raporteze orice abuz din partea familiei.
Nu cred insa ca un copil ar considera abuz expunerea voita sau accidentala la un act sexual. Pur si simplu nu ar intelege ce se intampla. Daca e micut probabil ar crede ca tata ii face ceva rau mamei, s-ar simti in pericol si s-ar speria zdravan.
Legea e insa buna pentru ca se face valva pe tema asta, se discuta, se agita apele si se deschid ochii parintilor. Nu tuturor desigur, dar tot e mai bine decat deloc.
Pentru ca asta e calea, dupa parerea mea, educarea parintilor. Fiindca nu stiu care rau ar fi mai mare pentru un copil: sa-si vada parintii neglijenti facand sex ocazional sau sa ramana fara parinti fiindca i-a raportat... E o situatie fara iesire.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput