o alta forma de abuz sexual

o alta forma de abuz sexual | Autor: ruxandra_sb

Link direct la acest mesaj

A debutat cu un titlu socant (sex in fata copiilor) si, la prima vedere, incredibil. Dar se pare ca este totusi un subiect de actualitate, iar UE il ia foarte in serios; caci acu nici o luna, a fost adoptata Noua Conventie a Consiliului European privind protectia copiilor. Conventie, al carei articol 22 interzice parintilor sa faca sex in prezenta copiilor, vinovatii putandu-se alege cu sanctiuni incepand de la amenda penala, pana la decaderea din drepturile parintesti si inchisoare.

Un comentariu www.monitorulbt.ro/Actualitate/2008-07-26/Parinti invatati sa faca sex european" target="_blank">aici.

Se intampla probabil mult mai des decat am vrea sa stim.

Intrebarea este, si ma refer in special, la protejarea copiilor de a fi expusi unor scene intime intre parinti: Cat de des se intampla? Este viabila viitoarea lege? Vor putea fi protejati copiii mai bine datorita noii reglementari?

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

faptul in sine mi se pare..nu stiu..nici un am cuvinte...grotesc ...

insa, cu parere de rau, cred ca aceasta lege nu va putea face nici o diferenta. pentru simplul motiv ca nu pot fi prinsi. ma consolez oarecum cu ideea ca exista o mica parte, cei care de abia acum isi vor da seama ce porcarie fac si isi vor da doua palme. desi..ma indoiesc :(

altfel..nu vad cum va putea schimba ceva.

si imi amintesc acum de postarile feliciei, de cat de mic e pasul de la sex in pat cu copiii pana la incest. si mi se ridica parul pe mine iar.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

eu stau in garsoniera. imi explica si mie cineva ce lucruri grotesti fac cand doarme copilul? si de ce ar trebui sa ma scarbesc de actul dragostei? sau de ce ar trebui sa ma rusinez? sau de ce copilul sa nu simta/vada ca parintii lui se iubesc si ca asta ii ofera lui cea mai mare siguranta?

noh, astept...

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

pitzinuca, era vorba doar de actul sexual

Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

dianocica, legea ii buna pentru cei care deja au o educatie, niste valori
pentru ceilalti ii apa de ploaie
pe doi indivizi totali lipsiti de respect pentru copii nu-i vad sa se preocupe de aceasta lege

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Mey... e complicat... lipsesc nuantele!!! Adica, circumstantele !

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

"Este cunoscut faptul c#259;, cel pu#355;in īn cazul familiilor care locuiesc īn garsoniere, sau foste c#259;mine de nefamili#351;ti, este folosit#259; pentru dormitor o singur#259; camer#259; #351;i se poate presupune c#259; p#259;rin#355;ii fac dragoste īn prezen#355;a copiilor, atunci cānd ace#351;tia dorm."

...zice in mega articol

da, la actul sexual ma refeream si eu. este el asa marsav? hai sa vedem....

revin la intrebarile initiale.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

pitzinuca, mie nu-mi plac subectele astea sa le discut
io doar iti dadeam credit si-mi spuneam ca nu te-o duce gandul chiar locuind in garsoniera sa consumi un act sexual in imediata prezenta a copilului, sub ochii acestuia
totusi garsoniera mai are si balcon pe langa bucatarie si baie si hol
ba mai exista si pareti despartitori din carton
ba mai sunt si garsoniere de 60 de metri patrati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Gazzella, pai pot fi si garsoniere mari dar in cartierul meu(in Ro) sunt sute de familii care locuiesc in camine(o singura camera fara baie, fara bucatarie si fara balcon).Aia ce sa faca? sa mearga la baia comuna, in spatele blocului, in boscheti? Am avut prieteni care erau 4 copii si traiau cu parintii in asemenea locuinte.

Nu cred ca exista cineva, sanatos la cap, care face sex in fata copilului punandu-l sa se uite.

Situatia asta imi aduce aminte de filmul documentar Surf Wise in care este prezentata familia unui doctor care a avut 9 copii si cu care locuia intr-o rulota pt ca el a vrut sa faca turul Americii.Si acolo explica copiii ca ii auzeau mereu pe parinti facand sex.Nici unul nu a fost afectat(inafara ca erau dezgustati ca stiau cand parintii fac sex :))

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui gazzella

pitzinuca, mie nu-mi plac subectele astea sa le discut
io doar iti dadeam credit si-mi spuneam ca nu te-o duce gandul chiar locuind in garsoniera sa consumi un act sexual in imediata prezenta a copilului, sub ochii acestuia
totusi garsoniera mai are si balcon pe langa bucatarie si baie si hol
ba mai exista si pareti despartitori din carton
ba mai sunt si garsoniere de 60 de metri patrati

Corect, daca vrei sa-ti protejezi copilul de scene socante pt. el (sa nu-mi spuneti acum ca nu e un soc pt. un copil sa-si vada parintii in asa postura, ca nu cred si nu vreau sa detailez din motive de pudoare), tu, ca adult, trebuie sa gasesti modalitatea, fie cind nu e copilul acasa, fie ca il duci la bunici simbata/duminica...Marimea locuintei nu e o scuza pt. lipsa de protectie a inocentei unui copil.

Mergi la inceput

io cred ca acei copiii constransi sa traiasca in camin ani si ani de zile sunt afectati nu doar datorita faptului ca n-au parintii locul unde sa-si consume activitatea

hmm... eu incercam doar sa nu-i bag in aceasi oala pe toti parintii care stau in garsoniere
cred ca tine mult de educatie, constiinta fiecaruia, respectul pentru copil si modul in care-i place sa-si consume sexualitatea

iar pe nenorociti o lege in plus sau in minus ma indoiesc ca i-ar motiva sa fie atenti fata de copii
astia ar avea nevoie de terapie sau de un post limitat :-)
ba, uite ca-i buna legea asta, din pacate s-ar ajunge acolo dupa consumarea actului
deci aceasta lege are in vedere si masuri de-a preveni abuzul?
nu stiu..n-am citit decat acel articol...

Mergi la inceput