IMI FAC CURAJ SA CONDUC (12)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
alexalina spune:
Eu am facut scoala pe un VW de-ala vechi,lung si lat,pe motorina,nu-mi murea motoru' niciodata, si dupa aia a trebuit sa conduc o Solenza,mica,iute,eu singura la volan Maaaare problema monser...
Cand am avut accident cu masina,cu toate ca nu a fost vina mea,toti se uitau dezaprobator la mine, genul "las' ca stim noi" , asa ca nici macar n-are rost sa incercam sa le schimbam soferilor parerea despre soferite ca ne pierdem timpul...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alexandraaaa spune:
Nu toata lumea are astfel de preconceptii. In plus uneori sunt justificate. Eu am constatat ca deseori femeile in trafic sunt mai rele. Posibil ca si eu sa fiu, fara sa-mi dau seama.
In plus, unele femei nu sunt soferite grozave pentru simplul fapt ca sunt soferite de week-end. Una e sa conduci zilnic si alta e sa conduci rar, si atunci doar pe portiuni usoare. Nu e vorba ca nu suntem inclinate spre soferie, dar condusul este privit ca fiind apanajul barbatilor in general si multe femei nu prea au ocazia sa conduca
ioana_p76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexandraaaa Nu toata lumea are astfel de preconceptii. In plus uneori sunt justificate. Eu am constatat ca deseori femeile in trafic sunt mai rele. Posibil ca si eu sa fiu, fara sa-mi dau seama. |
Ma mir ca ai constatat asa ceva! Ce te-a facut sa crezi asta si de ce crezi ca ai fii si tu rea?
Pe mine ca incepatoare, m-au claxonat numai barbati (de cele mai multe ori fara motiv, poate din cauza ca nu mergeam peste viteza legala ca ei), ce sa mai spun de tir-isti..care nu numai ca claxoneaza, dar sunt extrem de agresivi in trafic, se baga de multe ori la intimidare.
citat din mesajul lui alexandraaaa In plus, unele femei nu sunt soferite grozave pentru simplul fapt ca sunt soferite de week-end. Una e sa conduci zilnic si alta e sa conduci rar, si atunci doar pe portiuni usoare. Nu e vorba ca nu suntem inclinate spre soferie, dar condusul este privit ca fiind apanajul barbatilor in general si multe femei nu prea au ocazia sa conduca |
Aici sunt de acord cu tine, pt ca am vazut pe pielea mea cum e sa fii doar sofer de week-end si cum e sa conduci zilnic.
Dar asta nu justifica dispretul unora pentru femeile care conduc.
Macar femeile sunt de fel mai prudente si fac mai putine accidente grave decat barbatii (uitati-va la stiri si veti vedea ca la majoritatea accidentelor, soferii erau barbati)
Ioana
![](indragostita.gif)
![](sofer.gif)
![](auto.gif)
![](cool.gif)
![](foto.gif)
![](olala.gif)
![](inlove.gif)
![](cat.gif)
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
http://.
alexandraaaa spune:
citat din mesajul lui ioana_p76 Macar femeile sunt de fel mai prudente si fac mai putine accidente grave decat barbatii (uitati-va la stiri si veti vedea ca la majoritatea accidentelor, soferii erau barbati) Ioana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!! http://. |
Sunt de acord cu tine. Noi facem in general accidente usoare, zgariem alta masina in parcare etc.
Pe tir-isti si eu am boala, ca si pe camionagii, sunt indisciplinati in trafic, merg mult mai repede decat au voie si privesc pe toata lumea "de sus" (atat la propriu cat si la figurat).
Eu am fost claxonata in egala masura si de femei si de barbati, in general cand mi se oprea motorul la semafor. In schimb am avut mai multe mici altercatii in trafic cu femei, in sensul ca daca fac vreo greseala mi s-a intamplat nu doar sa ma claxoneze, dar de cateva ori au venit paralel cu mine ca sa imi si spuna vreo doua, sau sa imi arate prin semne ca sunt nebuna - acuma, poate oi avea eu ceva, dar chiar mi s-a intamplat asta de vreo 4 ori pana acum. O tipa m-a depasit si pe urma a franat brusc in fata mea pentru ca nu o lasasem sa intre in fata mea cu un semafor inainte. Si am mai patit astfel de mici rautati si cu exceptia camioanelor sau a tirurilor, nu au fost decat cu alte femei.
Am dat doar cateva exemple care mi s-au intamplat mie, nu aruncati cu rosii. Nu generalizez, doar ca din putina mea experienta pana in prezent, asta e concluzia la care am ajuns. Deocamdata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Delphinas spune:
si eu am boala pe tir-isti si soferii de maxi-taxi. niste dementi fara scuzele de rigoare. am patit-o pe pielea mea...lasand la o parte ca ma depaseau pe linie dubla continua, le veneau masini din contra sens de ziceam acum se pupa cu ala...
sa nu mai povestesc de cate ori mi se taie fata si mi se face inima cat un purice.
oricum noi femeile suntem cu mult mai prudente in trafic decat barbatii. drept dovada si putinele accidente in care sunt implicate femeile.
si eu sunt rea la volan. in ce sens? ma apuca toti dracii cand vad ca nu mi se da prioritate, sau sunt claxonata ca stau prea mult in intersectie. da ce vreti fratilor? sa ma bag ca innecata si sa ma farame altii??? s-o credeti voi...
poze, Just Me
ambitioasa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Crinutz/Crinutz.jpg)
Crinutz spune:
Alataieri am busit masina. Am vrut sa parchez, ma grabeau unii din spate, era aglomerat si m-am gandit sa nu incurc (de obicei nu ma grabesc pt altii nu stiu ce m-a apucat atunci) si nu am luat viraj cat trebuie si am gata toata partea laterala de aripa si bara din fata a unuia parcat. Initial, desi am auzit zgomotul de zgariat destul de puternic, mi-am zis ca nu o fi asa de grav si am incercat sa dau un pic inapoi sa remediez dar s-a auzit din nou. Ma dau jos si vad ca e prinsa rau. Noroc ca eram in fata blocului, imi chem sotul disperata, apare si prorpietarul, imi cer scuze, ce sa mai fac.....
A scos-o al meu pana la urma usor. M-am ales cu portiera infundata si zgariata, ala nu avea mare lucru. M-am speriat un pic, parca nu-mi vine sa ma mai urc.
Si eu sunt claxonata in intersectii ca nu ies mai repede, incerc sa nu bag in seama.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
Lorenza spune:
Alexandraaaaaa,nu tine nimeni mortis sa te certe in trafic,daca n-o faci lata.Eu zic sa fii mai atenta,mai ales ca zici ca ti s-a intamplat de 4 ori.Precis ai facut greseli mari.
Pentru greseli mici,nici nu claxonez,dar daca e prea de tot,am aceeiasi tendinta ,sa-i zic vreo cateva respectivei(ului).Atentie,mai fetelor,ca nu va grabeste nimeni,nu suntem la raliu.Pana se castiga reflexele cum trebuie,mergeti mai incet,ca sa aveti timp sa va asigurati cum trebuie.
MadameBovary spune:
Si eu cred ca n-ar trebui sa punem la inima cat suntem la inceput. Eu m-am trezit ca eram in masina de la scoala la un semafor si l-am claxonat pe unul care era inaintea mea ca nu mai pleca dupa ce s-a pus verde . Instructorul a intepenit, nu-i venea sa creada ca tocmai eu, cursant, m-am apucat sa il claxonez pe un alt participant la trafic. Da' ce, claxonul ala e pus acolo de chichi? Nu trebuie sa-l si folosesc daca mi-a aratat unde e??
In rest, cum zicea si Lorenza: trebuie sa ne acordam timp si sa fim indulgente cu noi pana capatam dexteritatea si reflexele potrivite ca sa avem incredere in noi la volan.
I never fake ... sarcasm
alexandraaaa spune:
citat din mesajul lui Lorenza Alexandraaaaaa,nu tine nimeni mortis sa te certe in trafic,daca n-o faci lata.Eu zic sa fii mai atenta,mai ales ca zici ca ti s-a intamplat de 4 ori.Precis ai facut greseli mari. ![]() |
Ce intelegi prin greseli mari? Pot sa iti dau ca si exemplu concret, unul din acele 4 momente a fost cand vroiam sa parchez in fata blocului. Mai era o masina in spatele meu. Am bagat in marsarier, am pus avariile, ca sa se prinda cea din spate ca urmeaza sa dau cu spatele (faceam o parcare laterala) si asteptam sa ma ocoleasca (avea spatiu din plin). M-a ocolit, insa cand a ajuns in dreptul meu a deschis geamul si a inceput sa vocifereze. Nu stiu ce spunea, ca nu am auzit-o, dar am auzit tonul vocii, si nu era tocmai de conversatie calma. Nu stiu cu ce i-am gresit, sotul meu era langa mine si mi-a spus sa o ignor ca o fi avut o zi proasta. Cel putin dupa lege, n-am facut nimic gresit.
Alt moment de genul asta a fost la intrarea intr-un sens giratoriu, unde recunosc ca nu prea ma descurcam sa ma incadrez corect, nu-mi dau seama pe ce banda sa merg ca sa tin banda mea, si cred ca m-am bagat in fata cuiva. M-a claxonat, dupa care a venit paralel cu mine, a mai claxonat o data luuuung gesticuland din maini. Atunci chiar am gresit, insa primul claxon fusese suficient ca sa inteleg.... Cum sa interpretez insistenta?
Chiar sunt persoane care tin mortis sa te mustre, deseori fara sa fi facut nimic gresit. Sunt si soferi care claxoneaza cand vad un incepator fara nici un motiv. Mi s-a intamplat cu un camion, si stiu sigur sigur ca nu faceam nimic gresit.... era drum cu o singura banda si el din spate ma claxona si imi dadea flashuri in disperare. Am marit viteza in ideea ca merg prea incet pentru el, insa nu s-a potolit decat dupa ce am cotit pe o strada laterala. Ar fi putut sa ma depaseasca fara probleme daca asta vroia.
MadameBovary spune:
Ei bine, lasa, ca sunt multi care se cred sefii soselelor si daca nu zbori devin brusc plin de nervi si de experienta!
I never fake ... sarcasm