trecere teren extravilan in intravilan

trecere teren extravilan in intravilan | Autor: anda141

Link direct la acest mesaj

Imi amintesc ca era un subiect cu aceasta problema, dar nu il gasesc.
Reiau : cum trec un teren din extravilan in intravilan , cat costa si cat dureaza toate actele? Am citit putin pe net si m-am cam speriat, cum ca ar ajunge f. scump taxele de mutare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Anda - exact in perioada asta sunt si eu in plin proces de achizonare teren. Am cautat destul si mi-am cam facut o parere. Trecerea unui teren in intravilan costa cam 1 euro pe metru patrat. Insa intereseaza-te intai la primarie daca ti se aproba....

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

eu m-am "tepuit" anul acesta, cand am fost sa platesc impozitul la un teren considerat extravilan ca sa scap de grija asta (era undeva pana in 100000lei vechi la 1000m2)si am fost intrebata de cei de la primaria din Magaurele (de acea zona apartine terenul)daca il vreau sa il trec intravilan, si ca fraiera am acceptat(ma rog ma asteptam ca in zona aia sa se inceapa constructiile de case, dar la campul ala imi facusem pregatirea morala -si financiara ca in urmatorii 5 ani nu o sa se miste nimic), si in concluzie am platit 7500000vechi impozitul (apoi mi s-a dat numar si nume de strada) si peste 30 de zile am avut si decizia in original cu parafa ca sunt titulara terenului din str. cu nr... bla bla bla;
Sfatul meu, si nu prea fac chestii de genul asta este ca daca nu vreti sa faceti nimic cu terenul, sa il tineti cat mai mult timp extravilan

Kitacu fulgulet +21-22s si Andrei (10.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Trecerea unui teren in intravilan se face prin extindere Plan Urbanistic General si nu e la cererea unui proprietar de teren.
In cazul in care se doreste construirea in extravilan trebuie facuta scoaterea temporara din circuitul agricol,dar terenul este in continuare in extravilan.
Impozitarea terenurilor se face in baza HCL,functie de zonare si categoria de folosinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kores spune:

Eu am inteles ca un PUZ-plan urbanistic zonal, se poate face la cererea proprietarului de teren extravilan, se depune la primarie si astfel se trece in intravilan; ulterior acest PUZ va fi inclus in PUG;
ce sfaturi imi dati inainte sa achizitionez un teren? extra, intra vilan, fara cu PUZ, nu stiu, ceva trucuri,
multumesc,
oare ma tepuiesc daca sunt doar un salariat si iau credit ipotecar pentru cumpararea de teren? salariul meu e bun si destul de sigur, m-as baga la un credit ipotecar pe 35 ani

Mergi la inceput