Salutari tuturor!
Avem o fetita de 2 ani si am vrea sa mergem cateva zile in Grecia.
Va trebui ca fetita sa fie pe pasaportul unuia din parinti sau putem avea la noi doar certificatul de nastere?
Poate cineva dintre voi a mers acolo cu bebe si stiti cam ce se cere exact.
mersi tare mult!
O zi excelenata!
Andra are nevoie de tine.
Mai este putin. Doneaza pentru o viata!
copilul mic trebuie ori trecut in pasaportul unui parinte ori pasaport individual. ca sa il treci in pasaport costa 3 lei.la iesire din tara s-a uitat in pasaport pentru pitix, certificatul nu ii intereseaza.
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
Draga mea, pentru copil este nevoie de un document de calatorie ca sa poti trece dintr-o tara in alta. Daca pentru noi e ok sa treci granita cu buletinul de cand am intrat in europa piticii nu au buletin. Si nici nu scrie nicaieri ca se poate trece granita cu "inlocuitor de buletin" adica cu certificat de nastere. :-))
Ba mai mult, pentru copii, trebuie ori pasaport ori sa fie trecuti pe unul dintre pasapoartele parintilor atunci cand acestea exista - cu consimtamantul parintilor (ambilor) pentru a exista pasaport sau pentru a trece copiii pe pasapoartele parintilor.
Este clar ca nu puteti trece granita cu certificatul de nastere al copilului atata timp cat exista aceste minime conditii de securitatea copiilor cum ar fi consimtamantul parintilor.
vestea buna este ca trecerea pe pasaportul parintilor este o procedura ieftina (taxa este de 3 ron - taxa consulara - plus 3 ron - taxa includere, dureaza putin (o sapt max, la urgenta 2 ore) si poti merge fara copil dar cu poza copilului la purtator. Daca merg ambii parinti nu iti mai trebuie nici consimtamant legalizat, prezenta este suficienta.
Pe site-ul lor gasesti cam orice, este actualizat si gasesti si formularul necesar.
Te pup sisucces
Clau si Alessia Maria
13 iulie 2007
printesa mea Alessia
Multumesc mult de raspunsuri si lamuriri!
Ne-am cam lenevit...
Saptamana asta va trebui sa incep procedura de legalizare a piticului ![]()
Va pup!
Andra are nevoie de tine.
Mai este putin. Doneaza pentru o viata!