Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 71
Raspunsuri - Pagina 11
magdita spune:
Georgia
, 100% de acord cu tine !
Pup fetele si va urez we placut
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
aspiranta
din aprilie 2004
Doamne ajuta tuturor
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">
Avalon spune:
Georgia, daca te ajuta cu ceva experienta mea, o sa ti-o spun... eu am facut fertilizare in vitro si la 24 ore dupa punctie s-a constatat ca nu se fertilizasera niciuna din cele 14 ovocite... pentru ca mai aveam o proba de sperma preparata in laborator in urma cu 24 ore (la fiv se cer 2 probe, pentru siguranta), embrioloaga a pus-o peste ovocitele nefertilizate si afla ca spermatozoizii inca erau viabili dupa o zi si chiar au fecundat 3 ovocite (probabil ca celelalte nu mai erau vii, stii ca ovocitele traiesc in jur de 24 ore). Si sotul meu are in antecedente oligospermie foarte severa... Spermatozoizii au o viata mai lunga, mai ales dupa preparare, de fapt este dovedit ca ei traiesc in mediul uterin chiar si 6 zile, iar mediul folosit pentru preparare la inseminare sau fiv este similar mediului uterin.
Asa ca nu trebuie sa-ti faci probleme pentru cele 3 ore, eu zic ca ai sanse si trebuie sa speri. Bafta!
georgia_c spune:
anaconda , sincer io nu inteleg ce vrei sa spui ... la programari ma refer ... ca daca iau in discutie faptul ca femeile insarcinate stau pe hol , pe scarile alea mici .. nu mai termin niciodata ......
so , io fac un an de cand merg la dl dr .. se poate observa dupa postarile mele , si dupa faptul ca luna asta fac 1 an de cand sunt inregistrata pe forum .. si am mers aproape lunar .. as putea sa spun ca in ultima vreme chiar l-am sacait si , am constatat asa :
-daca faci programare , degeaba o faci , chiar si dupa zi , caci , nu te poate nimeni verifica ca ai sau nu programare , asta asa , ca sa nu-mi pun mintea la contributie (ca sunt lenesa
) si sa fac un program viabil de consult .. io zic ca am programare , si NIMENI , nu ma poate contrazice ca am sau nu .. corect ?.. corect .. caci nu sunt notata nicaieri , nu ma intreaba nimeni nimic ..asa ca ..si uite asa nu are nici un control asupra programului si incarcarii
-de un an de zile de cand merg la cabinetul privat , ieri a fost singura data cand a plecat din cabinet ca are o nastere ,... sa nu generalizam , cazurile particulare .. ok , se intampla , toata lumea intelege , cum altfel .. ca doar nu o sa nasca femeile dupa programul cabinetului ..chiar ar fi interesant de aflat , daca alte fete , de cand merg ele , dr t a plecat de la cabinet din varii motive?
-femeile , mai ales cele pt monitorizare , nu vin cand vor ele , ca nu este pizzerie , parerea mea .. vin cand li se spune sa vina (adica ziua ovulatiei ok , dar ora la care sa vina) .. daca mie mi se spune sa vin luni (ca asa am convenit ca e z10) la 17.00 apai asa vin ..mie de fiecare data ramona mi-a zis inclusiv ora la care sa vin .. repet de fiecare data ... si am venit .. si ce daca?..ca tot am stat 2 ore la coada ..intrebare a la radio erevan .. daca sunt din provincie , cam la ce ora trebuie sa vin ca sa apuc sa ma si consulte si sa plec si acasa , adica sa prind o cursa de intoarcere, in conditiile in care nu pot socoti absolut nimic , caci neprevazutul , bata-l vina , ma urmareste peste tot ?
-si ma intreb oare distributia asta haotica nu-l duce la o acumulare de oboseala ?..dupa operatii dimineata , nasteri , alte operatii ,apoi mai este apt sa consulte cu atentie atatea paciente ?
io sunt convinsa ca sunt un fir de nisip , ca nu se va schimba nimic , ca nu ma va lua nimeni in seama , chiar daca intentia mea e una buna ..prin care sa se imbunatateasca ceva .. si ca se va deschide un campionat de scuze ,de ce e asa si nu e asa ..de ce nu se poate ..de ce ..de ce... de ce... io nu dau cu batul , departe de mine , ca fiecare e liber , sa plece , asa cum a venit , insa mi-ar place sa cred ca vom merge toti , ca natie inainte , si vom copia ce e bun la alte tari
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=117850
asta este un link despre inseminare la modul general , si daca micutii rezista intre 6-12 ore ,nu prea e clar in ce conditii rezista ... ?
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Avalon spune:
Georgia, tocmai ce ti-am spus in ce conditii rezista, dupa preparare. Prepararea presupune spalare, centrifugare si un mediu similar mediului uterin.
georgia_c spune:
avalon
.. io sper sa fie ok .. sper ..la tine au stat la laboratore .. io am stat cu baieteii in drum , adica la titi la sutien
, ca asa e indicatia ... de la 11.40 , pana la inseminare .... io zic ca ei sunt rezistenti si se pupa acum cu ousorul ,.. si pt mai multa siguranta bag si o tura de fufu ![]()
Albert Einstein
Avalon spune:
Iubita, in laborator tot in borcan au stat o zi intreaga... Oricum, foarte bine ca ai mai prestat o data, asa as fi facut si eu in locul tau!
georgia_c spune:
avalon , dar nu au o anumita temperatura .. adica conditii speciale ma gandesc cu mintea mea .. sa fie la o temp constanta , fara variatii , fara alti factori de mediu .. ploaie vant .. mai stiu io ce .. un mediu cat de cat steril .. nu praf si alte alea ..ca ne jucam cu gene aici ..sau nu ?
Albert Einstein
Avalon spune:
Sincera sa fiu habar nu am ce conditii de temperatura trebuie respectate in laborator (banuiesc ca sunt anumite conditii) si mi-am pierdut iremediabil increderea in laboratoarele de la noi dupa ce am avut experienta aceea nefericita... imi aduc aminte ca prima data cand m-am dus la Giulesti le picase generatorul de curent de 2 zile, venise un electrician sa rezolve situatia... era in toiul verii... deci cine avea embrioni in laborator probabil ca a primit aceeasi veste ca mine "ne pare rau, dar nu s-a fertilizat nimic"... Factorul "intamplare" este mult prea des implicat in evenimente care tin de viata noastra. La noi... ca la altii constat ca nu e asa.
COCO2255 spune:
Scuze am uitat sa va spun ca am luat si externarea.
Reproduc ce scrie:
”Diagnostic externare - Sterilitate primara
Diagnostic secundar - SDR ADERENTIAL PELVIN
Epicriza : Pacienta cunoscuta cu sterilitate primara,fara antecedente patologice semnificative se interneaza pentru investigatii de specialitate.
Biologic la internare in limite normale.
Pe data de 31.07.2008 se practica laparoscopie exploratorie si se constata uter,ambele anexe normale macroscopic,verificarea permeabilitatii tubare este pozitiva bilateral.
Evolutia a fost favorabila.
Recomandari - repaus fizic 2 saptamani
- revine la control ”
georgia_c spune:
avalon ... ce sa zic ... asta e .. romania o tara a tuturor posibilitatilor , ba chiar si a imposibilitatilor .. imi pare rau .. ce sa mai zic ... plus ca generatoarele de curent si ups-urile sunt gandite sa mearga o perioada de timp ... si pe generator se baga de obicei numai ce este de maxima siguranta ..sali de operatii , lifturile , iluminatul de siguranta .. in fine ... merita dati in judecata pt fiecare bascalie de-asta ...
anaconda , pt mine , ca stau la coada nu e nici o gluma ..sau ca nu-mi mai stie diagnosticul , sincer iti zic ...e pe timpul meu, care si-asa e cam dramuit .. ca sa nu mai spun , sau sa repet , ca orice om cu experienta in domeniu in care lucreaza isi poate face un program ...altfel lucreaza haotic si asta se vede ....si asta am mai spus=o .. dar o mai zic odata .. de ce trebuie consultate 15 pe ora , suntem cumva la jocurile olimpice .. ca ajung sa ma imbrac pe culoar pana la urma , sau sa ma si imbrac sa ma si dezbrac ..asta asa pt optimizare .... 

coco ..fara diagnostic secundar,cam tot ce iti scrie la tine in bilet imi scrie si mie ..cel mai bine il intrebi direct pe dr t , ce inseamna acel SDR
Albert Einstein