ne asiguram viata si copii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

ce zice grawe pe site-ul propriu si personal

http://www.grawe.ro/cps/rde/xchg/SID-3EE333A2-369BEABC/grawe_ro/hs.xsl/597.htm

de unde trag concluzia ca nu ne imbogatim totusi din asigurari la grawe

Marina

citez:

Exemplu de calcul:
Persoana asigurata; 1: fetita īn vārsta de 4 ani
Durata asigurarii: 21 de ani
Prima anuala pentru copil = 350 lei (100Euro)

Persoana asigurata 2: mama, īn vārsta de 30 de ani.
Durata asigurarii: 21 de ani (aceeasi obligatoriu cu a asigurarii copilului)
Prima anuala P2 = 140,32 lei (40 Euro)

Prima anuala totala de plata = prima anuala P1 + prima anuala P2 = 490,32 lei (140 Euro)

Suma asigurata la supravietuirea copilului = 7.804,83 lei (2.230 Euro)
Suma asigurata pentru invaliditate permanenta din accident cu grad de invaliditate peste 50% a copilului = 7.804,83 lei
Suma asigurata īn caz de deces pentru persoana asigurata 2 = 2 x SA1 = 15.609,67 lei (4460 Euro)

Dupa cat timp de "cotizatie"..oare?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arima spune:

<<Dupa cat timp de "cotizatie"..oare?!

Exemplu de calcul:
Durata asigurarii: 21 de ani >>

ti-ai raspuns singura la intrebare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arima

<<Dupa cat timp de "cotizatie"..oare?!

Exemplu de calcul:
Durata asigurarii: 21 de ani >>

ti-ai raspuns singura la intrebare.

Un copil e un dar de la Dumnezeu. Pretuiti-l!

Intrebarea (pe care nu ai inteles-o ) se referea la altceva...
Daca apuci si cotizezi doar 1 an ..sa zicem..si intervine riscul (decesul)..care-i despagubirea??!!

Crede-ma..in nici un caz 7 mld. ..
Ca sa nu mai zic..ca nici dupa 21 de ani..nu primesti despagubire 7 mld...

Mergi la inceput

in primul rand decesul carei din cele doua persoane?

in al doilea rand, calculul sumei asa cum l-am primit:
persoana asigurata: fetita(sa spunem) 0 ani
durata asigurarii 25ani
SA= 107912698 rol
prima anuala 4000000rol
ST(suma totala)= SA+ SA*63.1542
63.1542= coeficient pentru calculul rezervei suplimentare care acopera inflatia, dobanda capitalizata si nu mai stiu ce
ST= 107912698+ 107912698*63.1542
ST= 6923052810.0316 rol
asta mi s-a dat, asta va dau. calculul e in lei vechi
pagina web va fi actualizata luna viitoare
informatiile corecte despre program le gasiti numai la consultanti
despre faliment... ce-o fi o fi. si o banca poate da faliment. da' ma gandesc si eu ca daca n-au dat faliment in 180 de ani de cand exista in austria, n-or da taman acu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Buna!
Avem o asigurare de viata(adica sotul) la AIG-Life din 2002.Inainte de a suna consultantul,va intreb pe voi,se pot schimba termenii contractului?Au aparut acum si la ei polite cu componenta investitionala mai mare,unit-linked(???parca asa le spune).Suma pe care o iau la sfarsitul contractului mi se pare de tot rasul,ridicol de mica.Ma rog,polita a fost facuta fara stirea mea.Asta e!In caz ca nu se poate,ma bate serios gandul sa renunt,chit ca o sa iau mai nimic,nici macar suma investita.Dar si sa mai platesc douazeci si ceva de ani inca pentru nimic,caci contractul a fost facut pe 32 de ani,nu-mi convine absolut deloc.Suma e ceva de genul, cat dai in toti anii,cam tot atat primesti la sfarsit,dar cine D-zeu stie ce-o sa mai fie peste n-spe ani,daca acum, suma de atunci nu ma inspira absolut deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:

2. mama_lui_alex, o parte din intrebarile tale, sper ca le-am lamurit mai sus. daca spui ca ai pe cineva care te poate lamuri cu privire la Grawe, stai de vb cu persoana respectiva. insa, daca lucreaza la o banca, nu iti va spune niciodata tot ceea ce vrei sa sti. n-are nici un interes: Grawe, din cate am vazut eu, castiga teren pe piata noastra de asigurari cu produsul asta. si nu vad de ce n-ar face-o. prime flexibile(de la min 400lei pe an pana la cat te tine punga), doua transe de plata, posibilitatea de a refuza contractul(si iti primesti banii inapoi), in aceeasi bani, ai si asigurarea de viata si pensia facultativa, nu le platesti separat, posibilitatea de a-ti ingheta ratele daca nu mai poti plati, posibiliatatea de a mari sau micsora primele anuale in functie de ce bani dispui; daca ti se intampla ceva si nu mai poti plati(caz de incapacitate de munca), iti acopera firma restul de rate, asfel incat la sfarsitul contractului sa-ti ridici toti banii. dupa cum am spus, e mult de vorbit. si de citit in cazul asta. evident, e mult mai rentabil pe termen mai lung. poti sa faci contractul de la 10 ani pana la ...(nush, perioada max pana implinesti 75 ani).

Un copil e un dar de la Dumnezeu. Pretuiti-l!

Daca renunti la contract in primii 5 ani, nu recuperezi nici macar banii pe care i-ai depus.
Poti sa micsorezi suma, dar nu poti sa platesti mai putin de 400 lei/an, prima anuala minima.

kariguld, mama lui alex La 400 lei/an, primesti 7.804,83 lei(78 milioane lei vechi), adica mai putin decat dai tu companiei in cei 21 de ani.

arima Daca te uiti atent pe contract, vei vedea ca nu are cum sa fie vorba de 7 miliarde suma asigurata!

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama_lui_alex

Intrebarea (pe care nu ai inteles-o ) se referea la altceva...
Daca apuci si cotizezi doar 1 an ..sa zicem..si intervine riscul (decesul)..care-i despagubirea??!!

Crede-ma..in nici un caz 7 mld. ..
Ca sa nu mai zic..ca nici dupa 21 de ani..nu primesti despagubire 7 mld...

In cazul decesului contractantului (parintelui, bunicului, etc) e 2 ori suma asigurata. Care nu e 7 miliarde, ci 70 si ceva de milioane la prima anuala de 400 lei/an. Din profit nu primesti nimic. In cazul decesului persoanei asigurate, suma e fractionata la nr de ani in care s-a platit.

arima Din cate stiu eu, rezerva suplimentara nu e asigurata de companie. Pe contract scrie doar suma asigurata. Rezervele astea suplimentare de n miliarde compania nu are cum sa ti le garanteze, pentru ca nu stie ce profit va avea in urmatorii 20-25 de ani.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

1. nu am spus nicaieri ca suma asigurata ar fi de 7 miliarde vechi. daca am spus asa ceva, va rog sa ma citati.
2. inca nu i-am facut bursa din motive care nu tin de contract. fiecare are dramele lui proprii.
3. cunosc persoane care si-au primit banii pe care i-au depus, pana la ultimul banut, in conditiile in care fie s-au razgandit ei, fie le-a fost refuzat contractul. firma face asigurari de viata cu optiuni pentru si pentru

Mergi la inceput

Citat:

1. nu am spus nicaieri ca suma asigurata ar fi de 7 miliarde vechi. daca am spus asa ceva, va rog sa ma citati.

citez:
"astept indemnizatia. m-ar duce la 400lei/ an, iar la 20-25 ani va avea aproape 7 miliarde(in bani vechi). altfel spus, o casa, masina(eventual), un viitor sigur." (din primul tau post)..Altfel..cum "traduci" afirmatia?!?

Oricum..ma las pagubasa..renunt la a mai aduce argumente..cine este interesat de asigurari..cred ca a inteles destule citind cele 4 pagini ale acestui topic.

Lorenza..teoretic ar trebui sa poti schimba asigurarea..nu renunta la ea..cum sa renunti?!?..sa ti-o rascumpere si sa-ti dea banii inapoi...dar..mai bine o schimbi.
Nu stiu ce fel de tip de asigurarea ati facut in 2002..dar, de regula..poti trece o parte de asigurarea dintr-un pachet investitional in altul (unde am facut noi asigurarea..poti face treaba asta 1 data/an..fara penalizari..sau alte costuri)..doar un consultatnt bun de la ei te poate sfatui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

mama_lui_alex,,o s-o sun pe respectiva,sa vedem ce iese.M-am mai intalnit cu ea,deasemenea a insistat ingrozitor la telefon pentru "noutati",dar i-am tras flit de fiecare data.Oricum,nici atunci si nici acum,in niciun fel de conditii,nu ma incanta "asigurarile" astea.
Ca m-ai intrebat ce fel de asigurare e,ii spune "life+"!

Mergi la inceput