Cum verific daca un digicam "nou" a fost utilizat?

Cum verific daca un digicam "nou" a fost utilizat? | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Poate reuseste sa ma lumineze cineva: acum 2 zile am achizitionat un ap. Olympus Mju 1010 din Domo (comandat pe net, cu livrare in magazin) - 7x zoom optic, 10 MP, dual image stabilization etc, cu recenzii excelente pe net. Pe display, pozele arata OK, dar descarcate in computer nu mai arata la fel de bine, nu sunt suficient de clare (cu exceptia celor facute in modul macro). Pozele indoor (facute cu setarile din modul presetat automat ptr. Indoor) sunt groaznice.
Nu e primul digicam, iar aparatul precent, un Nikon Coolpix 3200, pe care l-am considerat depasit, face poze de o mie de ori mai bune, atat indoor cat si outdoor (acelasi fotograf .

Ce mi se pare insa ciudat e ca prima poza a fost numerotata "P7310001". E normal? Am senzatia ca aparatul fie are o problema, fie a mai fost folosit, deoarece cand m-au sunat de la Bucuresti ptr. confirmarea comenzii mi s-a spus ca nu este pe stoc si va fi livrat in cca 10 zile, pentru ca o ora mai tarziu sa fiu sunata de magazinul local, care mi-a comunicat ca aparatul exista totusi pe stoc.
Exista vreo modalitate de a verifica daca aparatul a mai fost folosit?

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Cred ca doar daca iti verifica cineva soft-ul...Ai setat tu data in aparat sau era setata? chiar si asa de la magazin ti se poate spune ca a fost probat unui client ...spune-mi concret de unde ti s-a adus(chiar si pe PM)...de la ce magazin?...poate cu putin ajutor te lamuresc concret

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Kokiy, am comandat digicamul pe domo.ro si ulterior l-am ridicat din mag. Domo din Sibiu. Data nu era setata, cand a deschis aparatul a setat-o sotul meu, insa pe poze nu apare.
Mie nu mi s-a intamplat pana acum sa-mi inceapa numerotarea cu 703.... la nici unul din aparatele pe care le-am avut in dotare pana acum, toate au luat-o de la 0. Nu sunt chiar un incepator in utilizarea ap. foto digitale si nici nu am pretentia sa fac poze artistice, insa pur si simplu am senzatia ca e ceva in neregula cu aparatul meu. Am facut poze in paralel cu Olympus-ul si cu Nikon-ul,in acelasi loc, in aceleasi conditii de luminozitate, in modul Auto, si desi dupa parametrii tehnici Olympus-ul ar fi trebuit sa-i dea clasa Nikon-ului, e taman invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Din pacate nu te pot ajuta cu verificarea produsului in Domo pentru ca nu e in aria mea de acoperire(io-s din Bucuresti)....cat despre aparat, nu poti sa faci decat o verificare la service daca nu esti multumita de el....fara un aviz de schimbare produs de la service magazinul nu-ti va schimba aparatul...poate intradevar are un defect,iar service-ul il depisteaza......da, la aparatele Olympus se pare ca asa incepe numerotarea pozelor...la mine prima poza a inceput cu P6050001 se pare ca primele 4 sunt coduri de identificare a aparatului....

O parere personala ... daca esti obisnuit cu un anume aparat(brand) pana te obisnuiesti cu altul s-ar putea ca diferentele sa ti se para defecte....mie mi s-a intamplat sa constat asta cu alta aparatura

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

quote:
citat din mesajul lui Candy

Poate reuseste sa ma lumineze cineva: acum 2 zile am achizitionat un ap. Olympus Mju 1010 din Domo (comandat pe net, cu livrare in magazin) - 7x zoom optic, 10 MP, dual image stabilization etc, cu recenzii excelente pe net. Pe display, pozele arata OK, dar descarcate in computer nu mai arata la fel de bine, nu sunt suficient de clare (cu exceptia celor facute in modul macro). Pozele indoor (facute cu setarile din modul presetat automat ptr. Indoor) sunt groaznice.
Nu e primul digicam, iar aparatul precent, un Nikon Coolpix 3200, pe care l-am considerat depasit, face poze de o mie de ori mai bune, atat indoor cat si outdoor (acelasi fotograf .

Ce mi se pare insa ciudat e ca prima poza a fost numerotata "P7310001". E normal? Am senzatia ca aparatul fie are o problema, fie a mai fost folosit, deoarece cand m-au sunat de la Bucuresti ptr. confirmarea comenzii mi s-a spus ca nu este pe stoc si va fi livrat in cca 10 zile, pentru ca o ora mai tarziu sa fiu sunata de magazinul local, care mi-a comunicat ca aparatul exista totusi pe stoc.
Exista vreo modalitate de a verifica daca aparatul a mai fost folosit?

Nu stiu sa raspund intrebarii tale...eu am luat tot on line (dar nu de la domo)..tot un olimpus - Olympus E-520 Kit (EZ-1442) - aveam inainte un Canon (dar era deja depasit - al aveam de 1 an juma)..si..am remarcat si eu faptul ca incepe numerotarea pozelor anapoda...dar nu mi-am pus intrebari..dar sigur am remarcat asta.
Nu stiu sa-ti spun de calitatea pozelor pt. ceea ai luat tu - al meu e "brici"..mi se pare SF.

Si mai am o intrebare - nu l-ai primit sigilat??!! al meu a venit in cutie sigilata cu timbru din ala lucios (nu stiu cum ii zice - cum au si telefoanele mobile)..si prins si cu fir de nailon capsat/sigilat ( l-am taiat cu un cutit)

Eu zic sa mai studiezi un pic carticica si daca nu-i dai de cap sa mergi cu el la service..ca sa mai ai sanse sa ti-l schimbe daca are probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Primele cifre ale pozei la Olympus (nu stiu la alte aparate) inseamna data, deci 731 ar insemna ca poza a fost facuta pe 31 iulie. iar 00001 e chiar prima poza .
Cit despre claritatea pozei, ai focalizat imaginea? Obiectele erau in miscare? Si mie mi se intimpla ca setat pe Indoor, pozele sa iasa neclare, insa doar atunci cind obiectul pozat se misca sau nu focalizam bine imaginea.

Mergi la inceput