vaccin antirubeolic
Stie cineva daca m-as putea vaccina acum, la varsta asta, impotriva rubeolei si rujeolei ? Eu nu am facut bolile copilariei, la nastere am avut doar 980 g si ai mei m-au imunizat f. tare cu gamaglobulina. Am facut varicela in ianuarie si a trebuit sa intrerup o sarcina la 11 s. Imi mai doresc un bb si nu vreau sa mai patesc o data ceva asemanator, mai ales ca din toamna il dau pe bb 1 la cresa. Lui i-am facut ROR-ul, dar mi-e teama ca as putea sa iau virusul de la alti copii si nu vreau sa risc, pt ca n-as putea sa mai trec o data prin asa ceva. Durerea unei pierderi de sarcina nu se poate descrie in cuvinte.
Raspunsuri
miereamara spune:
Eu am facut ROR-ul sau MMR cum ii spune aici, la varsta de 28 de ani. Mi-a prins foarte bine, pt ca doi ani mai tarziu am ramas insarcinata. Nu facusem nici una din bolile copilariei acoperite de accest vaccin.Mi-am facut titru de anticorpi pt rubeolla si este foarte ridicat.
Trei luni dupa vaccin nu e recomndat sa ramai insarcinata.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Irinusha spune:
Eu am facut vaccinul de rujeola/rubeola la 31 de ani ... la prima sarcina n-am fost imuna si am tot stat cu frica in san, dar neavand contact cu copii mici n-a fost problema. Insa m-am gandit ca la a doua sarcina o sa fie nr.1 in colectivitate si mi-a fost teama sa mai risc o data si m-am vaccinat.
Doar sa fii pregatita de reactii. Cam la 1-2 sapt. de la vaccin am avut toate simptomele posibile: roseata pe fata si piept, dureri de gat si cel mai nasol, dureri de incheieturi. Dar au trecut si astea si la a doua sarcina am fost imuna.
Succes si sarcina usoara!
Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie
miereamara spune:
Nu este neaparat necesar sa ai reactii adverse, eu nu am avut absolut nimic, probabil ca depinde si de imunitatea organismului la acel moment (si au fost trei vaccinuri intr-unul).
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
ionik76 spune:
mercic mult fetele pt. raspunsuri. Am intrebat medicul de familie si mi-a spus ca ma pot vaccina acum fara pb si chiar daca am facut cumva bolile in copilarie, pt ca nu dauneaza, ci creste doar titrul de anticorpi. Oricum, mi-am facut si anticorpii rubela IGG si astept rezultatul. Ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa-mi mai dea o data sansa de a fi mamica. Sper sa se indure de mine.
cristal1995 spune:
ionik: eu tocmai m-am vaccinat acum 3 zile pentru rubeola (se pare ca era singura pe care am ratat-o in copilarie). Vaccinul se numeste Rudivax (este numai pentru rubeola) si l-am gasit la o farmacie Dona.
Pupici si multa bafta pentru bebele dorit!
Aly-"Inca mai sper..."
ionik76 spune:
Am rezultatul analizelor si am anticorpi anti rubella 87,4. Stie cineva daca asta e bine, daca e suficient, sau trebuie sa ma vaccinez, totusi?