Adoptii internationale

Adoptii internationale | Autor: canon1

Link direct la acest mesaj

Suntem foarte hotarati si am vrea sa incepem procesul de adoptie cat mai curand. Insa nu stim de unde sa incepem.
Problema ar fi ca suntem cetateni romani cu domiciliul in US, si stiu sigur ca nu putem adopta din Ro. Exista vreo "portita" sa o putem face??
Ne mai gandim ca daca din Ro nu se poate, am vrea sa incercam sa adoptam din Bulgaria, Rusia, Ungaria...
Orice informatie ne-ar fi de mare folos...suntem un pic dezorientati si nu stim de unde sa incepem...
Multumim!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Buna Canon si bine ai venit. Din cite stiu eu, daca nu ai un domiciliu stabil in Romania (si un job, desigur tot aici) nu poti adopta de aici. In alte tari nu cunosc legislatia, insa la noi exista Legea 273 din 21.06.2004 privind regimul juridic al adoptiei. Mai exista site-ul Oficiului Roman pentru Adoptii: www.adoptiiromania.ro unde gasesti toate informatiile care iti sint necesare, inclusiv legislative. In cazul in care esti acum in tara, poti trece pe la Directia pentru protectia copilului din judetul tau si acolo poti intreba.
Mult succes.

Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.

Mergi la inceput

In Legea 273 la Capitolul IV ai procedura adoptiei internationale.

Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canon1 spune:

Misha multumesc pt info...
Legea 273 din 2004 (nu am gasit o versiune mai recenta) spune ca este posibila si adoptia internationala...
Sec#355;iunea a 2-a - Atestarea adoptatorului sau familiei adoptatoare din statul de primire

Art. 43. - (1) Cererile persoanelor sau familiilor care au domiciliul pe teritoriul altui stat, parte a Conven#355;iei de la Haga, #351;i care doresc s#259; adopte un copil din România sunt transmise Oficiului, prin intermediul autorit#259;#355;ii centrale competente din statul respectiv sau al organiza#355;iilor sale acreditate.
(2) În cazul statelor care nu sunt p#259;r#355;i la Conven#355;ia de la Haga, cererile prev#259;zute la alin.(1) se transmit Oficiului prin intermediul autorit#259;#355;ii desemnate cu atribu#355;ii în domeniul adop#355;iei interna#355;ionale sau prin intermediul organiza#355;iilor acreditate în acest sens în statul de primire.
(3) Organiza#355;iile acreditate prev#259;zute la alin.(1) #351;i (2) trebuie s#259; fie autorizate #351;i de Oficiu, în conformitate cu metodologia aprobat#259; prin hot#259;râre a Guvernului.

Mergi la inceput

Cel mai bine este sa suni (daca nu ai posibilitatea sa te duci personal) la ORA si sa intrebi, pt ca ar mai putea fi si alte hirtii interne(ordine, circulare, etc) dupa care se ghideaza, exceptind aceasta lege, sau chiar modificari la lege la capitolul asta.
Voi sinteti cetateni romani si s-ar putea interpreta altfel, de asta e mai bine sa vorbesti direct cu ei, sau sa le dai un mail ca-i mai simplu.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaros spune:

Interesante informatii.
Si eu sunt interesata de a adopta.Locuiesc in Canada. Ma ntreb insa, daca nu sunt casatorita, am acest drept?
Ma voi informa si eu la linkul trimis mai sus.

Numai bine!:)

Mergi la inceput

Anaros poti adopta chiar daca nu esti casatorita.
Sint aceleasi acte si aceleasi conditii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Canon,ėn luna august am fost ėn RO.si m-am interesat de actele necesare si daca e posibil ca persoane cu cetatenie straina sa poata adopta copii din tara.
Mi sa spus ca eu avėnd dubla cetatenie o pot face singura ,fara sot,sotul trebuie sa dea o declaratie la notar ca e la cunostinta si ca accepta ca sotia lui vrea sa adopte un copil.
ėmportant este si cred ca e bine de facut, si chiar primul act necesar -copia legalizata certificat de casatorie.ėn cazul ėn care nu v-ati casatorit ėn RO.trebuie facut un dosar cu copie dupa certificatul de c. apostilat si tradus,o declaratie pe propia raspundere din care sa reiese numele dupa casatorie,copie dupa buletin,copie dupa pasaport sot,copie dupa certificat de nastere(al tau)
Se face un dosar si se depune la casa casatotiilor care la rėndul lor ėl trimit la Bucuresti pt. a-ti recunoaste casatoria din alta tara.Asta dureaza cam doua luni pėna o sa vina raspunsul de la Bucuresti.
Dupa aceea se face un alt dosar cu actele necesare pt.evaluare psiho-sociala ėn vederea obtineri atestatului pt.adoptie.
Cėnd acest dosar e complet este obligatoriu sa stai ėn ro. pt.doua luni pt. a face un curs pshihologic.
Dupa aceea cėnd ei te cheama pt. a-ti prezenta copilul trebuie sa stai alte sase luni ėn tara cu copilul ,din cėnd ėn cėnd vin asistenti sociali sa vada daca totul e ok.pt. ca sėnt si cazuri ėn care copii (cei mai mari)nu reusesc sau reusesc mai greu a se obisnui cu alte persoane.ėn cazul ėn care se vrea un copil mai mic aceasta problema nu exista numai ca asistentii sociali vor sa urmareasca cėt de cėt cum sėnt tratati acesti copii de familiile care vor sa-i adopte.
Daca te intereseaza alte amanunte poti sa ėntrebi ,m-am interesat cam de toate aspectele ,cunosc medici care se ocupa cu asa ceva si care pot sa-mi dea orice informatie.
Mult succes!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Buna Marumiha,
cum adica "cunosc medici care se ocupa cu asa ceva". Tu probabil ai intentii bune, dar vezi ca ceea ce ai scris se poate intelege altfel si pe aici oamenii condamna astfel de practici...
Sper ca am inteles eu prost, caz in car ma scuz in avans.

:)

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Manuelita-ėmi cer scuze daca am lasat sa se ėnteleaga altceva decėt ceea ce vroiam sa spun ,poate m-am exprimat incorect ,vroiam sa spun ca ėn ceea ce privesc inf.pt adoptii internationale persoanele de la biroul unde am fost eu si am cerut inf.mi-au spus ca pt.orice alta neclaritate pot sa iau legatura cu ei fara probleme .Si vreau sa precizez ca este totul gratis ,nu se plateste absolut nimic ėn afara de documentele necesare care se fac la notar si traducerile necesare.
Cėnd am spus medici ma refeream la medicii din fam. mea care sėnt destul de multi si care si ei la rėndul lor pot sa-mi dea multe sfaturi ,adica care sėnt analizele ,vėrsta ,sex ,starea de sanatate si tot ceea ce ma intereseaza pe mine si orice inf.ėn plus e binevenita de la oricine.Pt. mine procesul de adoptie e ceva nou si destul de complicat si pt.faptul ca nu sėnt ėn tara e destul de dificil si e totusi bine cėnd ai pers.care sa te sfatuiasca sa-ti dea raspuns la ceea ce ėti este neclar.
Scuze ėnca o data.Astfel de practici cum spui tu le condamn si eu poate mult mai mult decėt altii mai ales ca sėnt obisnuita ca aici ėn IT.nimeni nu vrea nici o atentie si nu m-am gėndit nici un moment ca exprimėndu-ma asa pot fi ėnteleasa diferit de ceea ce vreau sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Salve,

Ti-am trimis un pm.

Catalina

Mergi la inceput