Vinete la borcan, fara conservant?
De cativa ani nu mai folosesc conservant in nimic, decat o cantitate mica, la zacusca (si asta pt ca o face mama - si ea pune).
Imi plac vintele la nebunie, dar nu-mi mai plac la fel de mult cele pastrate la congelator. Am incercat in vreo 2 ani sa pun cateva borcanele, dar nu mi-au stat.
Aveti vreo reteta, vreun secret?
Raspunsuri
chiccutza spune:
vrei retete de vinete ptr salata sau vinete in general?
vinete coapte la borcan:
-10 kg vinete,300 ml ulei
-se coc vinetele,se curata si se scurg bine
-se pun in borcane de 800 gr,se acopera cu ulei
-se capseaza si se sterilizeaza la cuptor sau bain-marie.
MAMA DE FEDE SI DANI
michela09 spune:
Deci asa se face!
Eu am pastrat intotdeauna vinetele coapte si curatate, in borcane de 800 grame, puse la bain marie. Dar nu am stiut ca se pune si putin ulei deasupra. De asta imi pareau un pic "uscate".
Omul cat traieste invata!
Mihaela
petra spune:
Da, da, se pot pune vinetele coapte , curatate, date cu un pic de sare in borcane de 800 gr. acoperite cu ulei si sterilizate la cuptor nu in bain-marine. Vinetele ies mai coapte aproape bune de salata.
Edit: dupa ce am postat am vazut ca a dat aceasta reteta si altcineva inaintea mea !
witeflower spune:
MULTUMESC MUUUUULT!!!
Am priceput ce nu faceam bine! Faza cu uleiul nu am stiut-o. Si nici nu am pus sare. N-am stiut nici ca pot fi puse apoi la cuptor borcanele.
Pt cat timp le tineti in bain-marie/cuptor?
De data asta cred ca voi avea si eu vinete la borcan.
Va Merci.
witeflower spune:
ok, merci, ciccutza.
Si inca ceva ce eu nu faceam bine - nu stiu dc are sau nu vreo influenta - dar nu le lasam sa se scurga prea mult, fiindca nu-mi placeau uscate. Dar acum o sa le scurg bine - azi ma apuc.
TOMALAVINIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ama2008 Pentru salata, vinetele pot fi puse la borcan si tocate. Se coc vinetele, se curata si se scurg, dupa care se toaca pentru salata. Apoi se pun intr-o cratita la foc mic si se adauga ulei invartind continuu pana se incalzesc. Se pune si putina sare. Se pun in borcane, deasupra se pune o lingurita de ulei incins, se capseaza si se sterilizeaza in bain-marie. |
chris27 spune:
Lavinia,adica doar le incalzesti cu putin ulei si pui deasupra putin ulei incins,fara a steriliza?Ce bine ar fi sa fie asa!...Si sare...de care puneti?Din aceea grunjoasa?multumesc.
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
witeflower spune:
Da, ar fi super sa stea si fara bain-marie, eu am incercat anul trecut si nu mi-au stat.
Am o vecina care le face ca si ana2008, doar ca le pune fierbinti in in borcane (ca si zacusca) si apoi borcanele direct "la paturica" pana a doua zi. Ea zice ca asa se sterilizeaza.
Numai ca vecina mea pune totusi putin conservant in oala, cand le fierbe. Ea zice ca a intrebat o dr si ca de fapt conservantul in cantitati mici nu face niciun rau. Stiu si eu?