marius, cum interpretam legea?
Offf, oare de ce trebuiesc legile astea interpretate si nu sunt facute clar pt toata lumea???( e o intrebare retorica)
Intrebarea mea e legata de un articol al leg 193 pe 2006,pe care eu ( de fapt noi, cele din CIc )il intelegem intr-un fel,iar conducerea scolii in care lucrez in alt fel.E vorba de dreptul la tichetele cadou aflate In CIC, dezbatut la subiectul" doamne profesoare".
La scoala unde predau respingerea cererii s-a facut in baza legii 193 pe 2006, articolul 2, pct 5 din normele metodologice de aplicare a legii:"Angajatii, persoane fizice care desfasoara o activitate intr-o relatie de angajare in baza unui raport de munca reglementat de legea 53-codul muncii sau de o lege spaeciala,pot beneficia de tichete cadou acordate de angajatorii lor, numai pt destinatii sau evenimente definite la art 21alin 3 lit c din legea 571/2003 din codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
Intrebarea mea este urmatoarea: noi cele aflate in CIC, nu suntem astfel de persoane?
Fetele din bucuresti ( ma refer la profesoare aflate in Cic) au primt tichetele cadou. ele nu sunt sub incidenta acelorasi legi? Cum se interpreteaza legile astea? asa fiecare cum vrea? Nu inteleg nimic...
Si juristul inspectoratului si cel al sindicatului invatamantului din constanta ne-au dat dreptate, dar nu pot face nimic pentru a convinge scoala si primaria de asta...Cum ar trebui sa procedam in continuare?
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Raspunsuri
marius spune:
" persoane fizice care desfasoara o activitate intr-o relatie de angajare in baza unui raport de munca reglementat de legea 53-codul muncii sau de o lege spaeciala"
In CIC activitatea este suspendata (implicit contractul)deci persoana NU desfasoara nici o activitate in baza NICIUNUI raport de munca acestea fiind prin lege suspendate. Nu exista nici o confuzie, sau dubiu din punctul meu de vedere.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
madaluta spune:
multumesc mult ..dar cei doi juristi care ne-au dat dreptate...oare nu stiau de legea asta? sau n-au interpretat-o cum tebuie??
Nu indraznesc sa-i intreb..crezi k ar trebui?
Dar cei din bucuresti, care au acordat tichetele cadou, nu au vazut-o? Se pot face asemenea discriminari ? Suntem totusi angajati ai statului...nu se aplica aceleasi legi pt toti?
te-am bombardat cu intrebari..dar chiar nu inteleg...
cecilia L spune:
madaluta,comisia paritara a ISMB( inv,sindicate si primarii)au semnat un protocol care ne da dreptul la aceste bonuri cadou. Ca sa-i convingi pe cei de la scoala ar trebui sa faci o cerere la ISMB, iti vor raspunde scris ca ai dreptul, in baza ei scoala poate sa-ti dea bonurile....eu am reusit sa conving scoala si au facut ei hartia la ISMB ,am luat bonurle si din urma. Nu renunta, e dreptul tau.
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
asa merge Cristi
madaluta spune:
[quote]citat din mesajul lui cecilia L
madaluta,comisia paritara a ISMB( inv,sindicate si primarii)au semnat un protocol care ne da dreptul la aceste bonuri cadou. Ca sa-i convingi pe cei de la scoala ar trebui sa faci o cerere la ISMB, iti vor raspunde scris ca ai dreptul, in baza ei scoala poate sa-ti dea bonurile....eu am reusit sa conving scoala si au facut ei hartia la ISMB ,am luat bonurle si din urma. Nu renunta, e dreptul tau.
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
asa merge Cristi
<hr height="1" noshade id="quote"></font id="quote"></blockquote id="quote">
Pai cei de la inspectorat nu ar fi trebuit sa trimita ei clar circulare prin scoli prin care sa precizeze k avem acest drept? de ce trebuie fiecare mamica sa bata drumul inspectoratului si al primariei si al scolii sa ceara un drept? daca e dreptul nostru de ce trebuie sa ne demonstram acest lucru?..asta nu inteleg....
Eu cred k cei din c-ta habar n-au de asta, caci nimani de aici n-a primit....dar voi merge si la inspectorat sa vedem ce raspuns imi vor da.
poti te rog sa-mi dai modelul de cerere pe care l-ai depus? unde gasesc si eu aceasta hotarare a comisiei paritare? Am vazut-o pe cea de la subiectul "doamne profesoare", dar aceea e doar pentru bucuresti..nu stiu dc se aplica si in provincie...