Se poate sau nu se poate

Se poate sau nu se poate | Autor: Fontana

Link direct la acest mesaj

Eu trebuie sa nasc cat de curand,dar nu sunt casatorita cu tatal copilului...Copilul poate sa poarte numele tatalui daca eu nu vreau???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Daca tu nu esti de acord cu acest lucru (cu numele tatalui), copilul poate purta numele tau. Adica, chiar daca il recunoaste nu este obligatoriu sa ia numele lui, daca tu nu esti de acord. Doar ca trebuie sa precizezi lucrul acesta, de a lua numele tau atunci cand i se fac actele copilului. Poate stiu ceilalti mai bine si te lamuresc ei ce si cum .

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fontana spune:

nu ma inteleg prea bine cu tatal copilului si imi este frica ca ar putea sa mi-l ia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Nu cred ca are prea mare importanta al cui nume il are copilul, atata timp cat tatalui ii este recunoscuta paternitatea. Si chiar daca nu e trecut pe certificatul de nastere al copilului ca parinte, poate deschide proces de stabilire a paternitatii.
El ce intentii are?

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fontana spune:

el nu la vrut de la inceput,iar acum ca l-ar vrea(cred ca fiind constrans de imprejurimi)...dar el nu simte nimic pt mine si imi e frica,ca dupa ce nasc sa mi-l ia sau atunci cand isi va gasi pe alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui Fontana

el nu la vrut de la inceput,iar acum ca l-ar vrea(cred ca fiind constrans de imprejurimi)...dar el nu simte nimic pt mine si imi e frica,ca dupa ce nasc sa mi-l ia sau atunci cand isi va gasi pe alta

Cum adica sa-ti ia copilul?
Crezi ca asa usor poate cineva sa-ti ia copilul de la san,fie el si tatal biologic?

Tu esti MAMA acelui copil,ai drepturi depline,asa cum are si el dreptul de a-si vizita copilul.Drept legal.
Dar atata timp cat tu nu esti o mama alcoolica,denaturata,nebuna,incapabila sa-l cresti si sa-l hranesti, nu ai nicio frica ca nu ti-l ia nimeni:-)
Dar trebuie sa accepti faptul ca tatal va face parte din viata lui si ca va avea drepturi si datorii de parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Iar, daca ti-e frica sa nu ti-l ia... adica sa fii sigura ca si legal este copilul in grija ta... atunci trebuie sa deschizi proces de incredintare copil.

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi spune:

Oricum, pentru a nu avea tu si a nu-i crea bebelului probleme, da-i numele tau. Probleme de ordin moral, vreau sa spun. Eu sunt patita - la divort fostul nu a vrut sa-i pastrez numele si, avand nume diferite, eu si baiatul meu, sti cum e.. lumea e rea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Practic:
in maternitate dupa ce nasti iti cere certificatul de casatorie. DAca nu esti casatorita si nu vrei sa il declari pe ta-su, nu-l declari si gata, o sa fie "tata necunoscut" si el nu va putea decat prin proces sa ceara sa ii fie stabilita paternitatea. Dar e nasol pentru copil sa fie cu tata necunoscut.

daca vrei totusi sa il declari, va prezentati amandoi cu buletinele, se recunoaste paternitatea pe loc si tot atunci va intreaba ce nume de familie ia copilul, poate fi: Popescu, Ionescu sau Popescu-Ionescu (ambele nume cu liniuta intre ele). Tu ai ultimul cuvant ce nume de familie ii pui, fara semnatura ta nu se face nici o inregistrare la primarie.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

De luat il poate lua numai prin proces, dar extrem de greu, trebuie sa fii alcoolica, drogata, sa-ti abuzezi copilul si sa nu ai nici o locuinta a ta sau a familiei tale in care sa il poti creste.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
citat din mesajul lui Andries

Practic:

....
daca vrei totusi sa il declari, va prezentati amandoi cu buletinele, se recunoaste paternitatea pe loc si tot atunci va intreaba ce nume de familie ia copilul, poate fi: Popescu, Ionescu sau Popescu-Ionescu (ambele nume cu liniuta intre ele). Tu ai ultimul cuvant ce nume de familie ii pui, fara semnatura ta nu se face nici o inregistrare la primarie.

Andries

Nu mama are ultimul cuvant, ci Autoritatea Tutelara (art. 62 Codul Familiei). Recomand intelegerea amiabila, reprezentantii autoritatii sunt foarte circumspecti in legatura cu aceasta dorinta a mamei (nu prea exista motivatia care sa tina, aici nu se pune factorul emotional, nici relatia mama-tata).

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput