M-am hotarat ..........adoptie- cap.49

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Buna seara,

Dragele mele am si eu o intrebare copii in maternitati sunt sedati sa doarma noaptea?
Bianca cum vine ora 5 dupaamiaza incepe sa planga ca din gura de sarpe si se invineteste toata, putem sa o schimbam, sa o leganam, sa o tinem in brate, sa fie mancata si toate celelalte. Ies afara cu ea si in loc sa doarma ca un copil normal plange de ma stie tot parcul cu ea. Imi este asa de mila de ea ca nu stiu ce sa ii fac. Manaca la ore fixe, ceai de colici bea,dar are un plaset cu tipete si nu se opreste din plans timp de 10-15 min. Am incercat cu muzica clasica, cu muzica de copii, cu tot ce inseamna cantec dar nu a prins nimic.
Avem si momente frumoase cand vb si incepem sa radem face niste gropite in obraji de iti vine sa o mananci.

MAMI DE BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Am auzit si eu ca se practica datul sedativelor la bebei, insa e doar la nivel de birfa. Nu pot spune cu siguranta. Insa la ce se intimpla in tara asta, nimic nu ma mai mira.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

multumesc fetelor pentru raspunsuri...

intreb despre aceste analize si acest certificat medical , pentru ca eu am niste probleme de sanatate , cam complicate , si , ma tem ca doctora de familie , nu o sa imi dea acel certificat "clinic sanatos".
am listat legea 273 si normele , le-am citit , nu am gasit nici unde precizat ceva despre starea de sanatate a unei persoane care doreste sa adopte , o sa mai studiez totusi problema , poate gasesc o portita pe undeva , asa cum este si aceasta portita cu "persoana sau familia cu domiciliul in Romania"....multumesc ASI.

bafta multa fetelor in planurile voastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Claudia sa stii ca si Razvan a avut o perioada cand plangea la ore fixe si nimic nu-l putea linisti.A trecut si nci nu avea legatura cu sedativele pentru ca el nu lua sigur.

Floare de colt starea de sanatate e importanta dar daca nu esti in evidenta cu boli psihice nu au ce comenta.Cand m-a atestat eu era un cuplu si el era diabetic si ea cardiaca.Singurul lucru a fost ca au primit atestat pentru copil mai mare de 5 ani si mie m-i s-a parut foarte logic si nimic iesit din comun.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

ASI , nu e vb de nici un fel de boala psihica sau mintala , e vb de o boala cam urata as putea spune ,hep.b cronica , si , sunt in evidentele medicului de familie ,pentru ca iau tratament .

existand o boala , doctora nu o sa imi dea eticheta de "clinic sanatos"...ma gandesc..

si totusi legea nu spune expres decat despre boli mintale si psihice.

incerc sa aflu mai multe informatii , am intins antenele pe la primarie , sa vad ce ar avea de comentat un asistent social care se ocupa de atestarea fam.adoptatoare.

multumesc pt raspunsuri fetele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

floarea de colt, apune-i atunci d-nei dr sa-ti treaca "apt pt adoptie". La mine asa a fost trecut!

Misha, concediu placut! Mi-e dor de tine, sa stii! Vezi ce papi pe-acolo...

asi, te pup cu drag. N-am mai ajuns pe la Cluj... Dar va veni si ziua aia...

Tzuni mic si drag si scump si pisicos si cu...blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 13adi22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bucharest

Buna seara la toata lumea!
Mi-am adus aminte de acest forum si m-am gandit sa fac o vizita scurta. Felicitari tuturor celor ce v-ati gasit puiutii si pumnii stransi si mult mult mult succes celor ce inca mai cautati.
Eu mi-am adus puiuta acasa de cateva zile si suntem cu totii intr-o frenezie de nedescris. Are 5 ani si e cel mai dulce copilas. E dornica sa se intalneasca cu cat mai multi copii, de preferinta fetite de varsta ei, asa ca legam cunostinte in parc, in autobuz, pe strada etc. Asa ca daca sunteti mamici fericite de fetite de varste apropiate prin sectoarele 2-3, noi suntem in pozitie de: Pe locuri, fiti gata, START! Venim cu mare drag in parc!
Ca veni vorba de cunostinte noi: baietelul vecinilor are 10 ani, este un copilas super dragut si a fost atat de emotionat de sosirea unei noi vecinute incat in prima noapte a suferit de insomnie, iar a doua zi a fost la geam de cum au mijit zorile ca sa o vada si sa o invite la joaca. (E drept ca nasa lui a adoptat o fetita cu ceva ani in urma, si intelege situatia, i s-au explicat multe lucruri in familie).

Bucharest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 13adi22 spune:

Buna seara tuturor!
Sunt nou venita pe forum - de fapt m-am inscris acum cateva luni si am citit multe dintre mesajele voastre, dar acum e prima data cand scriu si sper ca procedez cum trebuie. Ma bucur cu adevarat pentru cei care si-au gasit puiutii si tin pumnii stransi pentru ceilalti.
Eu am primit atestatul chiar azi, asa ca de prima faza am trecut. Urmeaza acum a doua faza si sper din tot sufletul sa nu fie lunga si sa-mi cunosc fetita cat mai repede.

BUCHAREST, felicitari pentru puiuta ta, sa dea Dumnezeu sa fiti fericiti impreuna! Mi-a atras atentia mesajul tau fiindca si eu imi doresc o fetita de 4-5 ani. De fapt, am scris in cerere ca vreau o fetita cu varsta intre 2 si 5 ani, dar am inteles ca sunt sanse mai mari sa gasesti mai repede un copil mai marisor, asa ca mi-o imaginez pe fetita mea ca avand cam 4-5 ani. Pot sa intreb cat a durat la tine pana cand ti-au prezentat-o?

Bafta tuturor celor care asteapta si multe, multe bucurii celor care isi au deja puii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia72
Bianca cum vine ora 5 dupaamiaza incepe sa planga ca din gura de sarpe si se invineteste toata, putem sa o schimbam, sa o leganam, sa o tinem in brate, sa fie mancata si toate celelalte. Ies afara cu ea si in loc sa doarma ca un copil normal plange de ma stie tot parcul cu ea. Imi este asa de mila de ea ca nu stiu ce sa ii fac. Manaca la ore fixe, ceai de colici bea,dar are un plaset cu tipete si nu se opreste din plans timp de 10-15 min.

Claudia, poate are colici si de aceea se trezeste din somn si plange.
Floarea de colt si eu sunt in evidenta dr de fam cu o anume boala, dar nu psihica. Nici nu m-am gandit ca ar fi vreo problema.
Fetelor, care ati luat un copil mai mare, stiu ca citisem intr-un subiect mai vechi, dar imi cer iertare, nu retin acum numele. Care ati avut cu cei probleme de vorbire? Pot duce copilul la logoped daca nu il am in acte? desigur platesc consultatia, banuiesc ca nu ma intreaba daca este al meu, etc. Si ce face logpedul? Asta poate stiti chiar daca nu ati avut probleme cu copilul.

Alexandru, tati de copil perfect
_
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

Am auzit si eu ca se practica datul sedativelor la bebei, insa e doar la nivel de birfa. Nu pot spune cu siguranta. Insa la ce se intimpla in tara asta, nimic nu ma mai mira.

E adevarata practica.Eu stiu sigur de la o maternala care crestea cate 4 bebei.Mi-a spus sa nu mai zic la nimeni.Altfel nu facea fata cu ei.Am tacut ca aveam fata mea la ea,dar ..nu a fost sa fie.Apoi mi-a fost frica sa ma duc la DPC sa spun chestia asta,sa nu ma ia la ochi,inca astept,nu vreau nici un scandal.Pot foarte frumos sa ma dea la oparte.
Cand termin totul...o sa fac eu mai multe dezvaluiri la cine trebuie.

Mergi la inceput