intarzaie salariul...
Lucrez de aproape un an in aceasta firma. Data intrarii salariilor pe card era atunci 15-16. In fiecare luna insa s-a tot intarziat cu cateva zile, si acum este 30, iar mie nu mi-a intrat salariul!
A mai patit cineva asa? Ce ati facut, cum ati procedat?
Mentionez ca pana acum l-am sunat de doua ori pe "seful cel mare" in legatura cu intarzaierile astea, si am vorbit o data si cu contabila. Daca as sti ca in 30 intra banii in fiecare luna, asa mi-as calcula bugetul, incat nu ar fi nici o problema. Insa, eu sunt o persoana organizata in ce priveste administrarea banilor, platirea facturilor, ratelor, etc si toata situatia asta efectiv ma da peste cap in fiecare luna.
Asa cum spuneam, l-am sunat acum o luna pe sef. Trebuia sa mergem la o nunta, parte din salar era alocat doar pentru dat la nunta, iar salariul meu nu mai intra (intarziase deja mai mult de o saptamana...). L-am sunat pe sef, a vorbit la contabilitate, si-a cerut scuze, si in dupa-masa aceea mi-au intrat banii pe card.
Acum, sa mai precizez ca seful "cel mare" este un tip foarte introvert, vorbeste foarte putin (de parca da bani pe vorbe), asa ca nu mi-a explicat pana acum ce se intampla; doar o data si-a cerut scuze...
Bineinteles, daca mi s-ar spune: uite, ne cerem scuze, luna asta intarzie salariile o saptamana, probabil as accepta. Dar asa...sa ma duc in fiecare zi sa verific cardul ala nenorocit si sa fiu pachet de nervi...m-am saturat.
De imprumutat bani de la oameni, nu am imprumutat in viata mea, si nici nu am de gand sa o fac acum, doar pentru ca am un sef nesmitit. Sunt asa suparata...stau cu telefonul in mana si nu stiu daca sa-l sun sau nu. Pe de o parte, mi se pare ca daca il sun, ma injosesc...parca cersesc banii aia...pentru care am muncit toata luna. Pe de alta parte, asa l-as suna sa ii spun cateva...
Voi cum ati proceda? V-ati mai confruntat cu asemenea situatii?
Raspunsuri
agness.mom spune:
daca tii foarte mult la acest loc de munca, incearca si varianta mai "infipta" :Dle X, cred ca aveti o datorie la mine/Dle X, noi muncim pe nasturi? etc, chestii de genul...daca totusi poti lua in considerare si alte locuri de munca, eu zic ca ar trebui sa sune ceva de genul: Dle X, asa cum eu am anumite obligatii, de care tin cont, punctualitate in primul rand, indeplinirea sarcinilor, etc, si Dvs. aveti obligatia de a va respecta Contractul, si anume de a face plata la timp...daca nu remediati problema ma voi vedea nevoita sa dau curs celorlalte oferte pe care le-am primit...
cam asa ceva...una peste alta, daca acest lucru nu se remediaza poate chiar ar trebui sa-ti cauti in alta parte
sotul meu a trecut prin asa ceva, si-a bagat preaviz si ca sa se razgandeasca i s-a oferit o marire de salariu...s-a pus in practica dar dupa nici 2 luni, programul a devenit din nou "nedefinit"(venea si la 2 noaptea acasa), salariile veneau intotdeauna la cel putin 5 zile dupa ziua stabilita si in transe, acu' 200 ron, peste doua zile inca 300 si tot asa...a bagat din nou preaviz si de data asta s-a tinut; au incercat sa-l mai convinga o data, dar acum e in alta parte si pot spune ca la amandoi ne pare rau ca nu a venit aici de data trecuta...
indiferent de decizia pe care o vei lua eu iti urez succes dar sa nu te lasi niciodata calcata in picioare...un job e un job pana la urma...tu in schimb nu vei putea recupera timpul pierdut si nervii...poti gasi si mai bine...
smaranditza spune:
Multumesc pentru raspuns.
E o situatie delicata, mai ale datorita faptului ca imi place foarte mult ceea ce fac, si nu vreau sa plec din firma.
Chiar in ziua in care am postat (peste cateva ore), mi-a intrat salariul pe card; astfel, nu am mai apucat sa il sun pe sef, si nici pe contabila.
Nu stiu ce sa fac pe viitor, si cum sa vorbesc cu seful, pentru ca intr-adevar nu-mi place situatia si vreau o schimbare in "politica platilor"
grodear spune:
Pune piciorul in prag. Este dreprul tau sa primesti salariul cuvenit la data specificata in contractul individual de munca. La mine la serviciu se respecta data cu sfintenie.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
CristinaT spune:
Am luctrat si eu la firma de genul asta.
Cum salariul era fix, si nu la nr de ore/zile lucrate.... dupa cateva luni, m-am saturat si am plecat. Culmea este ca era firma un ei persoane care este saptamanal la TV dar una spune si alta face. Cred ca si in ziua de azi e la fel.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
mina spune:
Daca iti place ce faci si nu vrei, cum se zice in popor, "sa dai cu bata in balta", pune problema la modul clar si simplu: din cate am vazut, ziua de salariu s-a mutat catre 30 ale lunii. Ramane asa? Pentru ca as vrea sa stiu cum planific cheltuielile.
Daca aceste amanari sunt fara rea vointa sau sunt doar intamplatoare si nu dictate de o lipsa acuta de fonduri, nu vad de ce discutia nu ar fi bine primita.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului