Albinuta sau albinita

Albinuta sau albinita | Autor: mi_ro

Link direct la acest mesaj

Cam asa se numeste prajitura care o caut...albinuta sau albinita. Stiu ca este un aluat care are in compozitie miere si se fac niste foi (4 cred) care se coc pe fundul tavii. Are o crema pe baza de unt. Am avut un caiet in care imi notasem cateva retete preferate dar am pierdut caietul de cand am venit in Canada. Eu nu sunt asa de specialista in ale cofetariei si nu tin minte toate ingredientele cand vine vorba de prajituri. Poate cuiva i se va face mila si-mi va da reteta prajiturii.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Albinita

Foile:
400 g faina
1 ou
150 g zahar
30 g unt
2 linguri miere de albine (incalzita)
2 linguri si jumatate de lapte
1 lingurita bicarbonat

Crema:
170 g unt
1 plic vanilie
200 g zahar
250 ml lapte
2 linguri gris

1 borcan de gem (acrisor)


Foile: se freaca oul cu zaharul si untul dupa care se adauga mierea , laptele si bicarbonatul. Toate acestea se amesteca pe aburi pina se ingroasa.
Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii unse si tapetate cu faina. (Daca aluatul se intareste si devine greu de intins, incalzeste-l putin si va deveni usor de lucrat.)

Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul.



Prima foaie se unge cu jumatate din crema. A doua foaie se unge cu gem iar a treia cu restul de crema.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Asta era!!!! Multumesc tare mult

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

multumesc, multumesc tare mult si eu, Camelia!!! ce bineeee!... ca si eu sunt topita dupa ea!!!...

Mergi la inceput