Apocalipsa

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Daca recunoasteti prezenta sufletului cum dovediti ca acesta are soarta trupului fizic?
Eu personal am credinta ca fiecare are un suflet si mai cred ca acesta este nemuritor.

In cazul meu - GLUMEAM!
Serios vorbind sunt de parerea Capcaunului, lui JG, Stanescu si cine o mai fi pe aici. Deci nu exista suflet, emotiile sunt transmisii neuronale, in creier, etc.
Daca nu exista - nu are masa, nu moare dupa cum nu traieste, etc.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui sorana
In primul rind, trebuie sa presupunem ca, daca sufletele exista, ele trebuie sa aiba o masa oarecare.

Sorana, adevar grait-ai.
Citindu-te am zis Evrika! Iata cine se ascunde sub titulatura misterioasa dar deja consacrata de materie intunecata a Universului (the dark matter). Ce neutrino, ce monopoli magnetici, ce WIMPsi? Sufletele celor morti tin in frau galaxiile si clusterele de galaxii!

Pai normal. E plin de suflete pe acolo - canci neutrino si altele ....
Apropos - e plin "acolo sus" - oriunde o fi "susul" asta ....
Ca am auzit ca recent a recunoscut Vaticanul ca Pamantul nu e plat
Ma rog, daca zic ei .... ca pe mine tare m-au confuzat
Ca nu mai stiu care-i "sus" si care-i "jos" daca pamantul e rotund si se mai si invarte

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Citat:
Ne bazam pe Biblie, Isaiah 30:26, descriind Raiul: "Mai mult, lumina lunii va fi ca lumina soarelui si lumina soarelui va fi de sapte ori lumina a sapte zile."

Ai citit tot capitolul? Isaia 30:26? Eu l-am citit si nu mi se pare ca ar fi vorba de rai.
Isaia 30:25 Pe orice munte inalt si pe orice deal inalt, vor izvori rauri, curgeri de apa,in ziua marelui macel, cand turnurile vor cadea.
Isaia30:26 Si lumina lunii va fi ca lumina soarelui,iar luna soarelui va fi de sapte ori mai mare(ca lumina a sapte zile),cand va lega Domnul vanataile poporului Sau si va tamadui rana loviturilor lui.
Serios poate imi scapa mie ceva...dar nu fac legatura intre rai si textul asta. Mai ales ziua marelui macel...ce macel va fi in rai ?

Capcaunule, asta inseana sa scoti din context!(citeste si tu textul asta, poate nu am inteles eu ceva)

BeLucci - GLUMEAM.
Nu am citit Biblia. Am incercat asa, de amorul artei, si m-am plictisit groaznic dupa 2 pagini.
La modul serios mie mi se pare total aberanta chestia asta cu D-zeu, Rai, Iad, Apocalipsa, Invierea lui Iisus si in fine, cam tot ce sustine Religia ...
Ce sa fac, asta e - asa m-a facut D-zeu (dupa chipul si asemanarea lui BTW)

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Belucci, eu spuneam ca nu poti sa chinui un suflet cu ceva atat de material ca focul din Iad, intelegi? Ba da, eu cred in suflet,dar de rationat o fac cu creierul si nu pot decat sa ma bucur pentru asta.
E ciudat ca atunci cand suferi, suferinta (vine de la creier e adevarat, Stanescu), dar se localizeaza in plexul solar....

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Cand sufar ... sufar cu totul. Creierul transmite suferinta - mie nu mi se pare ca localizat in plex ci ... peste tot. Ma refer la o suferinta de gen pierderea cuiva drag, nu ca m-am lovit la genunchi ...
Cumva - parca tot in zona capului simti mai tare suferinta.
De unde se vede cat de diferiti suntem

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Doar ca nu va arde in Iad..chiar asa, ce sa arda la el? Cum poti sa chinui un suflet??E interesant ca ma toti de aici cred in Dumnezeu, cu mici exceptii, dar intrun altfel de Dumnezeu...nu ne place ala sadicul.

Eu credca durerea sufleteasca e mai dureroasa decat cea fizica. Ranile din suflet se vindeca foste greu, si se pot "deschide" oricand,la fizic nu e tot timpul asa(sau ff rar). Ingrid pe tine nu te-a durut sufletul niciodata?
Credeca deciziile le "simtim" si le luam cu sufletul si cu ratiunea. Nu credca se poate una fara cealalta. Si da...sufletul va arde in iad sau se va bucurat in rai. Dumnezeu nu e sadic...nu exista Dumnezeu sadic.

BeLucci - durerea "sufleteasca" cum zici tu este o emotie puternica. Tot din creier pleaca. Nu te "doare" fizic dar ai diverse senzatii neplacute - toate sunt date de CREIER! Eu pierderea cuiva drag o resimt ca pe o suferinta in tot corpul, mai accentuata in zona capuli, senzatia e de crestere a tensiunii (ceea ce probabil se si intampla, dar acum nah, cand moare cineva drag - nu am timp si chef sa ma duc la dr. sa-mi ia tensiunea ...) - ametesc, uneori nu ma pot misca ... ma rog ... dupa un timp se atenueaza - raman doar gandurile, amintirile ... toate sunt in creier ....

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J G

Deci trebuie sa ne obisnuim de pe acum sa ne salutam cu expresia "chill!"

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

De aia folosim azi atat de des "cool"

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:

Te-a facut numai dupa chipul Lui...gandirea o alegi tu cum sa fie!
Citat:
BeLucci - durerea "sufleteasca" cum zici tu este o emotie puternica. Tot din creier pleaca. Nu te "doare" fizic dar ai diverse senzatii neplacute - toate sunt date de CREIER! Eu pierderea cuiva drag o resimt ca pe o suferinta in tot corpul, mai accentuata in zona capuli, senzatia e de crestere a tensiunii (ceea ce probabil se si intampla, dar acum nah, cand moare cineva drag - nu am timp si chef sa ma duc la dr. sa-mi ia tensiunea ...) - ametesc, uneori nu ma pot misca ... ma rog ... dupa un timp se atenueaza - raman doar gandurile, amintirile ... toate sunt in creier ....

Si totusi(cred ca) avem suflet!Sunt curioasa care dintre noi o sa avem o surpriza.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Te-a facut numai dupa chipul Lui...gandirea o alegi tu cum sa fie!
Citat:

Si totusi(cred ca) avem suflet!Sunt curioasa care dintre noi o sa avem o surpriza.

Hai mai BeLucci - cum m-a facut dupa chipul lui? Seamana cu mine? D-zeu e o blonda superba?

Cat despre surprize - imi plac surprizele .

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Citat:
Hai mai BeLucci - cum m-a facut dupa chipul lui? Seamana cu mine? D-zeu e o blonda superba?

esti si glumeata si narcisista ha?!!
Adica noi avem chipul celui care ne-a creat ...nu ne tragem din maimute!!!HaHaHa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
Sunt curioasa care dintre noi o sa avem o surpriza.

Poate tu?...:-)
Chiar! Cand o sa vezi ca nu exista chin vesnic o sa fii fericita sau dezamagita? Poate si in functie de raspunsul la asta vei avea sau nu o surpriza .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput