Buna ,
Sper sa poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi .
Mama mea acum vreo 2 ani si-a schimbat certificatul de nastere tip vechi cu cel nou (sfatuita fiind de mine sa faca preschimbarea fiindca ne trebuiau in strainate actele parintilor traduse si cum acestea noi sunt in mai multe limbi...)
Pe noul certificat de nastere i-au scris numele "Aorelia in loc de Aurelia. Am vazut atunci dar am lasat asa.
Acum a vrut sa isi schimbe buletinul findca i-a expirat si nu il schimba datorita numelui diferit intre buletin, certificat de casatorie si certificat de nastere.
A fost in comuna in care s-a nascut sa ii refaca certificatul de nastere dar nu vor sa ii scrie Aurelia fiindca zic ei ca primul certificat de nastere era gresit , in registrul de nasteri din anul 1947 fiind trecuta Aorelia.
Ce poate sa faca? Problema e ca daca reschiba certificatul de nastere cu Aorelia trebuie sa schimbe certificat de casatorie, buletin, apoi actele de proprietate sunt pe numele care l-a avut pina acum adica cu U, in actele noastre de nastere (ale mele si ale surorii mele) e trecuta mama Aurelia si nu Aorelia.
Cineva a sfatuit-o ca doar prin hotarare judecatoreasca sa dea in judecata primaria alta cale mai simpla exista? Cum sa faca ca sa ramana cu numele care l-a avut pina acum nume care il are pe toate actele in afara de noul certificat de nastere.
Merci pentru orice sfat
nu stie nimeni? ca si noi avem o problema asemanatoare. cand am vrut sa schimbam buletinul bunicii au descoperit ca nu corespund datele din certificatul de nastere cu cele din certificatul de casatorie. si o pun acum, la 85 de ani sa umble pe drumuri sa rezolve problema. am auzit ca trebuie nu stiu ce actiune judecatoreasca, dar ce presupune asta, unde trebuie sa ne adresam?
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)