O prietena rezidenta in Italia vrea sa vina in tara si sa faca un credit.
M-a rugat sa ma informez ce acte ii sunt necesare,asa ca eu va rog pe voi sa-mi dati o mana de ajutor cu informatiile necesare.
Va multumesc!
Buna!
In primul rand vreau sa-ti spun ca bancile sunt destul de sceptice cu privire la acordarea creditelor romanilor rezidenti in alte tari. Nu-i imposibil sa obtii un astfel de credit insa cerintele sunt mult mai mari.
In principiu, actele care le cer sunt:
-Contract de munca tradus si legalizat in limba romana;
-Adeverinta de salariu, cu venitul lunar pe ultimii doi ani, tradusa si legalizata;
-Certificat fiscal pe ultimii 2 ani, care sa aibe stampila fiscului din tara respectiva, ( dovada ca plateste taxe si impozite), tradus si legalizat in limba romana;
- Certificat de credit de la Biroul de Credit din tara respectiva, din care sa rezulte ca nu mai are un alt credit in tara de rezindenta.
-Permisul de munca;
-Viza de sedere.
In principiu astea sunt documentele, insa fiecare banca isi rezerva dreptul sa-ti ceara si alte documente justificative, dupa caz.
Sper ca te-am ajutat, insa cel mai bine este sa discute direct cu banca.
Cu placere.
Daca mai ai intrebari iti raspund. Eu acum sunt intr-un astfel de proces cu o banca. Informatiile sunt de actualitate insa bancile porceseza destul de greu astfel de dosare. Cer o mie si una de legalizari si supralegalizari.
In cazul in care face un credit ipotecar/imobiliar sa se inarmeze cu multa rabdare si sa aibe nervi de otel. Si nu in ultimul rand sa inceapa procedura cu cateva luni bune inaite de termenul dat.