rai/iad....sau nimica....sau???

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
citat din mesajul lui hannen

Lady,complicat mesaj!
diavolul nu a subestimat puterea lui dumnezeu.
El doar incearca sa se razbune.Dar tot ce face el face cu voia lui Dumnezeu.Stiu,suna cam aiurea.Dar da,Dumnezeu ii permite pt. ca asa el se afunda(condamna ) si mai mult si noi suntem testati.
Noi asteptam ca si crestinii ,venirea lui antichrist,pe care noi il numim Dajjal!
El va avea puteri deosebite,va inconjura lumea cu un magar,va invia mortii si va tine in maini doua riuri,unul de foc si unul de apa.Asa par la prima vedere!De fapt riul de foc este cel de apa si cel de apa ,este cel de foc.Multi vor crede in el,vor crede ca-i asteptatul Messiah(stiti voi cine inca il asteapta)
Dajjal(anticristul) nu va fi pe pamint decit citeva zile(parca 40???) dar zile care ni se vor parea ani!!
Isus Hristos il va "distruge"!Uimitor nu-i asa?si noi credem in a doua venire a lui Hristos!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Pai,complicat,cum nu ca doar si caile domnului sunt complicate,nu?

Te rog eu Hannen sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare,potrivit punctului tau de vedere:
-daca Dumnezeu este a-toate-stiitor,mai are sens ´´puterea´´ pe care i-a dat-o diavolului pentru a ne corupe?Nu stie DD oare care-i the end of the game?

In alta ordine de idei,cine e anticristul? De unde vine el si de ce?

A,ti-am ramas datoare cu un raspuns.
daca cineva pe care eu personal cunosc si stiu ca a murit cu exactitate stiu eu asta si ar veni sa-mi zica ce si cum in lumea cealalta,l-as crede.
dar cum aceasta probabilitate este nula,tocmai pentru ca daca DD vroia ca noi sa stim asta o aflam pana acum, nu ramane decat sa intoarcem problema pe toate partile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fetelor, citeam ce scriati si eu vreau sa va spun ca prefer sa nu stiu daca e si cum e dincolo... decit sa-mi vina unul mort de 20 de ani, pe care il cunosc, sa ma caute, ca sa-mi povesteasca... Birrr!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

E atata de complicat sa va uitati ce zice Biblia?

Raiul este pe pamant:

8. Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina în Eden, spre rasarit, si a pus acolo pe omul pe care-l zidise.
9. si a facut Domnul Dumnezeu sa rasara din pamânt tot soiul de pomi, placuti la vedere si cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului.
10. si din Eden iesea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împartea în patru brate.
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjura toata tara Havila, în care se afla; aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se gaseste bdeliu si piatra de onix.
13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjura toata tara Cus.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul.
15. si a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l facuse si l-a pus în gradina cea din Eden, ca s-o lucreze si s-o pazeasca.
16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam porunca si a zis: "Din toti pomii din rai poti sa manânci,
17. Iar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânci, caci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit!
18. si a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem ajutor potrivit pentru el".
......................
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulti mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapâni".
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale si ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit: "Sa nu manânci", blestemat va fi pamântul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el în toate zilele vietii tale!
18. Spini si palamida îti va rodi el si te vei hrani cu iarba câmpului!
19. În sudoarea fetei tale îti vei mânca pâinea ta, pâna te vei întoarce în pamântul din care esti luat; caci pamânt esti si în pamânt te vei întoarce".
............................
22. si a zis Domnul Dumnezeu: "Iata Adam s-a facut ca unul dintre Noi, cunoscând binele si raul. si acum nu cumva sa-si întinda mâna si sa ia roade din pomul vietii, sa manânce si sa traiasca în veci!..."
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din gradina cea din Eden, ca sa lucreze pamântul, din care fusese luat.
24. si izgonind pe Adam, l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara vâlvâitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii.

Biblia Ortodoxa- Facerea (Geneza)- Capitolul 2-4

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=2

Omul a fost izgonit din rai ca sa nu manance din pomul vietii si sa devina nemuritor ca Dumnezeii; rostul lui este sa moara si sa se-ntoarca-n pamant, nu sa fie nemuritor!

Apropo, satana este pomenita de 4 ori in Biblie:

Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor)

Cap. 21

1. Atunci s-a sculat Satana împotriva lui Israel si a îndemnat pe David sa faca numaratoarea Israelitilor.

Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)

29. Când blesteama cel nelegiuit pe satana, blesteama sufletul sau.

Zaharia

Cap. 3

1. si mi-a aratat pe Iosua, marele preot, stând înaintea îngerului Domnului, si pe Satana, stând la dreapta lui ca sa-l învinuiasca.

2. si a zis Domnul catre Satana: "Cearta-te pe tine Domnul, diavole, cearta-te pe tine Domnul, Cel care a ales Ierusalimul! Acesta nu este el, oare, un taciune scos din foc?"

iar diavolul de 38 de ori:

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul

Cap. 2

10. Nu te teme de cele ce ai sa patimesti. Ca iata diavolul va sa arunce dintre voi în temnita, ca sa fiti ispititi, si veti avea necaz zece zile. Fii credincios pâna la moarte si îti voi da cununa vietii.

Cap. 12

9. si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele de demult, care se cheama diavol si satana, cel ce înseala pe toata lumea, aruncat a fost pe pamânt si îngerii lui au fost aruncati cu el.

12. Pentru aceasta, bucurati-va ceruri si cei ce locuiti în ele. Vai voua, pamântule si mare, fiindca diavolul a coborât la voi având mânie mare, caci stie ca timpul lui e scurt.

Cap. 16

14. Caci sunt duhuri diavolesti, facatoare de semne si care se duc la împsratii lumii întregi, sa-i adune la razboiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, Atotstiitorul.

Cap. 20

2. si a prins pe balaur, sarpele cel vechi, care este diavolul si satana, si l-a legat pe mii de ani,

10. si diavolul, care-i amagise, a fost aruncat în iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, în vecii vecilor.

Epistola catre Efeseni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 4

27. Nici nu dati loc diavolului.

Cap. 6

11. Îmbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta împotriva uneltirilor diavolului.

Epistola catre Evrei a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 2

14. Deci, de vreme ce pruncii s-au facut partasi sângelui ai trupului, în acelasi fel si El S-a împartasit de acestea, ca sa surpe prin moartea Sa pe cel ce are stapânirea mortii, adica pe diavolul,

Faptele Sfintilor Apostoli

Cap. 10

38. (Adica despre) Iisus din Nazaret, cum a uns Dumnezeu cu Duhul Sfânt si cu putere pe Acesta care a umblat facând bine si vindecând pe toti cei asupriti de diavolul, pentru ca Dumnezeu era cu El.

Cap. 13

10. si a zis: O, tu cel plin de toata viclenia si de toata înselaciunea, fiule al diavolului, vrajmasule a toata dreptatea, nu vei înceta de a strâmba caile Domnului cele drepte?

Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov

Cap. 4

7. Supuneti-va deci lui Dumnezeu. Stati împotriva diavolului si el va fugi de la voi.

Sfânta Evanghelie dupa Ioan

Cap. 6

70. Le-a raspuns Iisus: Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? si unul dintre voi este diavol!

Cap. 8

44. Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, de la început, a fost ucigator de oameni si nu a stat întru adevar, pentru ca nu este adevar întru el. Când graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii.

Cap. 13

2. di facându-se Cina, si diavolul punând în inima lui Iuda fiul lui Simon Iscarioteanul, ca sa-l vânda,

Întâia epistola soborniceasca a Sfântului Apostol Ioan

Cap. 3

8. Cine savârseste pacatul este de la diavolul, pentru ca de la început diavolul pacatuieste. Pentru aceasta S-a aratat Fiul lui Dumnezeu, ca sa strice lucrurile diavolului.

10. Prin aceasta cunoastem pe fiii lui Dumnezeu si pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeste pe fratele sau.

Epistola soborniceasca a Sfântului Apostol Iuda

Cap. 1

9. Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndraznit sa aduca judecata de hula, ci a zis: "Sa te certe pe tine Domnul!"

Sfânta Evanghelie dupa Luca

Cap. 4

2. Timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. si în aceste zile nu a mâncat nimic; si, sfârsindu-se ele, a flamânzit.

3. si I-a spus diavolul: Daca esti Fiul lui Dumnezeu, zi acestei pietre sa se faca pâine.

5. si suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a aratat într-o clipa toate împaratiile lumii.

6. si I-a zis diavolul: tie îti voi da toata stapânirea aceasta si stralucirea lor, caci mi-a fost data mie si eu o dau cui voiesc;

13. si diavolul, sfârsind toata ispita, s-a îndepartat de la El, pâna la o vreme.

Cap. 8

12. Iar cea de lânga drum sunt cei care aud, apoi vine diavolul si ia cuvântul din inima lor, ca nu cumva, crezând, sa se mântuiasca.

Sfânta Evanghelie dupa Matei

Cap. 4

1. Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul.

5. Atunci diavolul L-a dus pe aripa în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,

8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt si I-a aratat toate împaratiile lumii si slava lor.

11. Atunci L-a lasat diavolul si iata îngerii, venind la El, Îi slujeau.

Cap. 13

39. Dusmanul care a semanat-o este diavolul; secerisul este sfârsitul lumii, iar seceratorii sunt îngerii.

Cap. 25

41. Atunci va zice si celor de-a stânga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic, care este gatit diavolului si îngerilor lui.

Întâia Epistola Soborniceasca a Sfântului Apostol Petru

Cap. 5

8. Fiti treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla, racnind ca un leu, cautând pe cine sa înghita,

Psalmi

Cap. 108

5. Pune peste dânsul pe cel pacatos si diavolul sa stea de-a dreapta lui.

Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)

Cap. 34

4. De la diavol ce poti scoate curat? si din minciuna ce poti scoate adevarat?

Cartea întelepciunii lui Solomon

Cap. 2

24. Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume si cei ce sunt de partea lui vor ajunge s-o cunoasca.

Epistola întâia catre Timotei a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 3

6. Episcopul sa nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, sa cada în osânda diavolului.

7. Dar el trebuie sa aiba si marturie buna de la cei din afara, ca sa nu cada în ocara si în cursa diavolului.

Epistola a doua catre Timotei a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 2

26. si ei sa scape din cursa diavolului, de care sunt prinsi, pentru a-i face voia.

Zaharia

Cap. 3

2. si a zis Domnul catre Satana: "Cearta-te pe tine Domnul, diavole, cearta-te pe tine Domnul, Cel care a ales Ierusalimul! Acesta nu este el, oare, un taciune scos din foc?"

duhul cel rau (Asmodeu) de 6 ori:

Cartea întâia a Regilor

Cap. 16

16. Sa porunceasca dar domnul nostru slugilor sale care sunt înaintea ta si sa caute un om iscusit lâ cântarea din harpa, si când va veni asupra ta duhul cel rau trimis de la Dumnezeu, atunci acela, cântând cu mâna sa, te va linisti".

23. Iar când duhul cel trimis de Dumnezeu era peste Saul, David, luând harpa, cânta si lui Saul îi era mai usor si mai bine si duhul cel rau se departa de el.

Cap. 18

10. Iar a doua zi s-a întâmplat de a cazut duhul cel rau de la Dumnezeu asupra lui Saul si acesta se îndracea în casa sa, iar David cânta cu mâna sa pe strune, ca si în alte zile; Saul avea în mâna o lance.

Cap. 19

9. Iar duhul cel rau de la Dumnezeu a cazut asupra lui Saul si acesta sedea în casa sa si sulita lui era în mâna lui; David însa cânta din harfa.

Cartea lui Tobit

Cap. 3

8. Pentru ca ea fusese m#aritata dupa sapte barbati. si Asmodeu, duhul cel rau, îi ucisese înainte de a trai ea cu ei! si-i zicea slujnica: "Da, tu esti cea care si-ai ucis barbatii? Caci, iata, ai fost data în casatorie la sapte, si n-ai avut noroc de nici unul!

17. si Rafael a fost trimis sa-i vindece pe amândoi: sa ridice albeata lui Tobit, ca sa vada cu ochii sai lumina lui Dumnezeu si sa dea pe Sara, fiica lui Raguel, de sotie lui Tobie, fiul lui Tobit, legând pe Asmodeu, duhul cel rau; caci Tobie era menit s-o mosteneasca. si în acelasi timp Tobit, dupa întoarcere, a intrat în casa sa, iar Sara, fiica lui Raguel, s-a coborât din foisorul sau.

Mergi la inceput

Concluzia ta? Da, trupul e facut sa se intoarca in pamint, ca din el a fost plamadit, dar sufletul? Acesta este suflarea lui Dumnezeu, daca imi aduc eu bine aminte, deci apartine lui, ca atare, daca urmarim logica trupului muritor, sufletul ar trebui sa se intoarca in suflarea celui care l-a dat... De acord, raiul ar putea fi pamint, si iadul la fel, ca o alta dimensiune, a spiritualitatii, pe care noi nu o percepem... dar daca lumea materiala traieste un ciclu, inseamna ca si ce spirituala la fel!?! Astea sint raspunsurile pe care le caut, ca altfel, pot eu citi la pasaje din Biblie cu picioarele in apa rece, ca tot nelamurita ramin.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Ham, crezi ca poti posta astfel incat sa se inteleaga?

Multumim.

Eu personal as vrea sa citesc si parerea ta la acest subiect.

Mergi la inceput

...l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara vâlvâitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii.

Ce intelegi din acest pasaj? Ca omul traieste linga rai, nu in el, ca trupul lui este muritor, ramine acolo unde traieste, dar ar putea fi muritor daca ar ajunge din nou la acest pom al vietii, la Adevarul despre el!?! Si ca exista undeva intre aceste doua lumi, un loc pe unde s-ar putea trece (figurat sau nu, in toate miturile si in toate povestile exista asa ceva), loc pazit de heruvimi si de flacara vilviioare? Si pe unde trec sufletele curate dupa ce s-au desprins din corp, intorcindu-se la acea suflare divina de care apartin (la budisti, raiul/nirvana nu este un loc fizic, ci o stare, deci ar putea explica mai bine variata cu lumea spirituala)? Si daca aceste suflete s-au lasat atrase de rau si s-au indepartat de suflarea divina initiala si ele nu mai pot fi acceptate sa treaca de aceasta poarta, unde ramin (acolo, la poarta, in flacara vâlvâitoare) sau sint trimise în iezerul de foc si de pucioasa, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, în vecii vecilor!?! Care este unde? Pomeneste Biblia despre o poarta care face legatura si cu acel loc?

Pun aceste intrebari pentru ca daca s-ar sti raspunsul la acestea, in Biblie, in Torah, in Coran, in descoperirile stiintifice... putin imi pasa unde, eu as putea sa-mi lamuresc si perceptia mea asupra acestor lucruri. Pentru ca asa cum spuneam, eu simt ca alaturi de lumea paminteasca, asta in care traiesc cu trupul, cu creierul si cu o parte din suflet, se desfasoara si o alta lume, una energetica, spirituala, numiti-o cum vreti, dar care nu e materiala. Toti au vorbit despre aceasta de-a lungul timpurilor: preoti, oameni de stiinta, psihologi, filozofi... dar si-au pus doar intrebari, raspunsurile au fost doar presupuneri. Si dovada ar putea sta in insasi alcatuirea trupului si spiritului uman, pentru ca vedem si noi ca nu e unul si acelasi lucru.

Spun ca traiesc aici doar cu o parte din suflet, pentru ca sint sigura ca acesta are legaturi, fara voia mea, cu lumea aceasta spirituala de care vorbesc chiar cind turpul este viu, altfel cum s-ar explica visele, paranormalul si multe altele? Mesajele care sint transmise de suflet in urma acestor contacte ajung la noi, la partea materiala a noastra, la creier, dar intr-o parte a lui care se numeste inconstient, unele dintre ele sint transferate partial si pe plan constient, dar codate... iar daca nu detinem cheia codarii, ramin indescifrabile. Sau sint transmise partial, si nu se mai intelege nimic din ele. De aceea cred, ca atunci cind omul ori are capacitatea de a le decoda, ori isi dezvolta intr-un fel sau altul partile creierului pe care nu le folosim, pot ajunge acolo unde noi, muritorii de rind numai in vis putem ajunge (v. geniile, vezi sfintii, oamenii care au reusit ca prin meditatie sa se desprinda de agitatia paminteana si sa-si lase spiritul liber sa calatoreasca, dar in acelasi timp sa-si deschida si creierul ca sa primeasca mesajele codificate, dar sa indentifice si cheia cu care sa le decodifice si sa le inteleaga si sa doreasca apoi sa le transmita mai departe - cei mai multi nu doresc, ori din neputinta de a face ceva pentru restul omenirii cind lui i-a fost atit de greu sa o faca pentru el insusi sau pentru ca isi dau seama ca nimeni nu poate face nimic pentru nimeni, ca fiecaruia ii sta in putinta sa o faca, dar doar pentru el insusi...)

De aceea eu una sint tentata sa nu caut adevaruri prea departe de mine si de aceea am spus ca eu mare incredere in OM. Cred ca toate raspunsurile sint in noi, in ceea ce sintem alcatuiti, daca ajungem sa ne exploram suficient de mult incit sa ne cunoastem din ce in ce mai bine, cred ca am putea ajunge sa gasim singuri raspunsurile la intrebarile fundamentale. Nu ma pun, eu, ca om, deasupra Divinitatii, sa nu intelegeti asta, sint gata sa o accept ca forta atotstapinitoare, sint gata sa ma supui ei daca asta e aevarul fundamental, dar nu sint gata sa accept acest lucru fara sa stiu de ce? Eu nu cred ca Dumnezeu ne-a vrut prosti, ca ne-a vrut supusi, sau daca ne-a vrut asa, atunci ne-a vrut sa ne supunem in cunostinta de cauza. Pentru mine crede si nu cerceta esta inceputul cautarii caii spre adevar. Pentru mine, aceste cuvinte nu inseamna a lua totul asa cum l-ai gasti cind ai venit, fara sa cercetezi, ci dimpotriva: a crede inseamna ceva profund! Ca sa crezi trebuie sa stii ce, ca sa stii ce, inseamna ca trebuie sa afli, a afla inseamna ca cerceta. Ori cind spui actiunea de a crede nu este o actiune pasiva, ci una activa si nu poate fi desprinsa de om, de trup, de creier, de sufletul lui. Deci crede (in tine, in fortele tale, in profunzimea spiritului tau) si nu cerceta (aiurea, in altii sau in Univers) raspunsurile pe care le porti in tine. Si ca finalitate, vad posibil, ca ajungind la capatul caii spre Adevar, oricare ar fi aceasta, la Adevarul Absolut, care e Unic, ajungi la Divinitate si ori te supui, ori te contopesti, ori iti dai seama, cu stupoare, ca de fapt ai facut tot timpul parte din ea... sau in sens invers, din opusul ei.

Nu vom sti, probabil, niciodata, cum ar trebui sa fim ca sa ajungem la sfirsitul caii noastre acolo unde isi doreste fiecare sa ajunga: linga Divinitatea adorata. Tocmai asta inseamna ca nu avem acces la acel pom al vietii, al cunoasterii. Dar, pina la proba contrarie, eu cred intr-o forta pozitiva, pe care o pot numi Dumnezeu, ca asa il numeste religia in care m-am nascut (numele pentru mine conteaza mai putin, ideea de Divinitate este importanta) care ne vrea supusi in cunostinta de cauza. La urma urmelor, a fi linga aceasta divinitate, cu sufletul, dupa moartea fizica, este o onoare, este un loc dorit si rivnit de toti oamenii, si nu cred ca drumul spre acel loc se poate cistiga asa, crezind orbeste (fericiti cei saraci cu duhul) intr-o religie sau alta, urmind-o ca oile pastorul, cu ochii inchisi si cu capul plecat. Si daca este asa, atunci ar fi mare pacat, pentru ca asta inseamna ca linga aceasta forta divina stau suflete slabe (sa nu-mi spuneti ca a sta feriti de tentatii, inseamna sa fii tare, pentru ca eu consider ca dimpotriva, a trai printre tentatii, a le cunoaste, dar cu toate acestea sa-ti pastrezi sufletul curat, inseamna tarie). A fi tare, a invinge raul (Diavolul), inseamna a lupta cu el, nu a fugi de el sau a inchide ochii si face cruce cu limba. Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Am fost facuti sa-ne-ntoarcem in tarana din care-am fost plamaditi, cu interdictie la pomul cunoasterii; datorita sarpelui am capatat cunoasterea iar daca ramaneam in Eden era riscul sa devenim ca unul din Dumnezei, adica nemuritori (jumatate din drum o facusem capatand cunoasterea ce ne era interzisa).
Asa ca am fost izgoniti din gradina cu pomul vietii, iar acesta, pomul, a fost pus sub paza heruvimilor.

7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu tarâna din pamânt, a facut pe om si a suflat în fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie.

Suflarea de viata (care, normal ca este nemuritoare, fiind suflarea lui Dumnezeu), dupa moartea noastra, se-ntoarce la Dumnezeu, care o da altor fiinte, ce ne iau locul dupa moarte.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui nelia

Fetelor, citeam ce scriati si eu vreau sa va spun ca prefer sa nu stiu daca e si cum e dincolo... decit sa-mi vina unul mort de 20 de ani, pe care il cunosc, sa ma caute, ca sa-mi povesteasca... Birrr!

eu cred ca i-as pune atatea intrebari de ar fugi saracu repede inapoi.Dar pe urma clar m-as interna la spitalul 9....sau m-ar interna altii

Mergi la inceput

Dar daca vine noaptea, cind esti singura, fara barbat acasa... Si afara tuna si fulgera si tu stai cu nasul sub plapuma... si numai deodata apare acest amic amabil, care s-a gindit el: ce-ar fi sa ma duc sa-i povestesc amicei mele de acum 20 de ani ce si cum!?! Valeu! Ma las pagubasa! Prefer sa nu stiu nimic...
Auzi, amice!?!

Cind eram mai tinara (si acum sint, dar mai tinara decit acum, da?) si citeam noaptea, mai ales carti despre ce e dupa moarte sau mistice in orice caz, mama mea imi spunea ca daca mai stau mult poate ma intilnesc cu unul sau una de pe dincolo... si eu ma bucuram, ca poate asa am si eu cu cine sta de vorba, ca noaptea toti oamenii [normali] dorm! Si eu eram mai mereu singura... dar acum as prefera sa fiu singura si sa ma lase in pace!

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui ham

Am fost facuti sa-ne-ntoarcem in tarana din care-am fost plamaditi, cu interdictie la pomul cunoasterii; datorita sarpelui am capatat cunoasterea iar daca ramaneam in Eden era riscul sa devenim ca unul din Dumnezei, adica nemuritori (jumatate din drum o facusem capatand cunoasterea ce ne era interzisa).
Asa ca am fost izgoniti din gradina cu pomul vietii, iar acesta, pomul, a fost pus sub paza heruvimilor.

7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu tarâna din pamânt, a facut pe om si a suflat în fata lui suflare de viata si s-a facut omul fiinta vie.

Suflarea de viata (care, normal ca este nemuritoare, fiind suflarea lui Dumnezeu), dupa moartea noastra, se-ntoarce la Dumnezeu, care o da altor fiinte, ce ne iau locul dupa moarte.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Hai sa o luam pas cu pas,vrei?
In gradina Eden,unde Dumnezeu l-a pus pe Adam si Eva, exista un pom,numit pomul vietii si a cunostintei binelui si raului.
Era un singur pom interzis adica? Atunci, viata inseamna cunoasterea binelui si a raului,conform ´´denumirii´´ acestui pom.
Ok....
Adam si Eva au mancat din pom.Brusc au cunoscut binele si raul(?) si au fost alungati din gradina,CA PEDEAPSA.Si a inceput numaratoarea inversa,omul ajungand la o moarte fizica.
Tu spui,Ham, ca alungati fiind din Eden,Adam si Eva au capatat ´´cunoasterea´´.
Eu as spune ca dimpotrivaa: li s-a oprit calea spre cunoastere,au ramas prizonieri inchisi intr-un corp.

Tu spui ca,daca ar fi ramas in Eden,Adam si Eva puteau ajunge la fel ca DD,adica nemuritori,ar fi cunoscut tot adevarul facerii,ar fi putut fi ei insisi creatori?
Atunci, de ce si-a asumat DD acest risc? De ce nu i-a creat pe oameni astfel incat sa nu poata cunoaste in veci adevarul? Adica direct asa cum suntem acum...
Si apoi,daca tot au mancat din pomul vietii,nu ar fi fost logic sa aiba VIATA?(acea viata spirituala)

Si inca o chestiune...corpul se intoarce in pamant.Spiritul pleaca inapoi in EDEN? pai si daca iar se atenteaza la acel pom interzis?E ca un ciclu,mananci,iar te-ai ´´ars´´ si iar esti alungat?
Sau poate spiritul e deja nemuritor dupa ce si-a savarsit ´´pedeapsa´´ mortii fizice?

Mergi la inceput