Probleme imobiliare.. se pricepe cineva?

Probleme imobiliare.. se pricepe cineva? | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential care, bineinteles ca e intarziat cu predarea si conform contractului ar trebui sa ne plateasca penalizari 0,x %/zi de intarziere.
Se pare ca dezvoltatorul acum dupa 60 de zile de intarziere cauta portite sa scape fara sa ne plateasca penalizarea cuvenita.
Clauza din contract e destul de clara dar ei au juristi care stiu sa invarta legea de aia vreau si eu un sfat: credeti ca pot gasi portite de scapare? E posibil sa castige un eventual proces sau vor doar sa ne sperie ca sa renuntam?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Acum iti dai seama ca nestiind exact ce scrie in contractul tau nu putem sa-ti dam un sfat!
Tot un avocat te poate lamuri ... dupa ce vede exact contractul!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dana,din ce stiu eu(nu-s jurista,nici avocata dar situatia noastra a fost asemanatoare aici,in Germania)nu poate scapa de plata penalizarii decit daca intirzierea s-a facut din vina voastra,adica a durat mai mult livrarea anumitor materiale,ai schimbat anumiti pereti si a necesitat mai mult timp de munca,chestii din astea.Stiu ca chiar daca vremea a fost nefavorabila si ei nu au putut lucra,au de platit nerespectarea termenului predarii.

Noi am primit banii pe 2 luni de intirziere,fara nici un fel de probleme...

Succes iti doresc!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Ok, inteleg, vroiam sa vad daca macar e cineva pe aici care m-ar putea ajuta inainte sa intru in amanunte.
Am o prietena care e intr-o situatie asemanatoare ba chiar mai grava, ea vrea s arecupereze toti banii dati pentru ca se pare ca dezvoltatorul ei a dat faliment sau e pe aproape desi nu recunoaste asta. Ea, colega, a angata o avocata care dupa ce a studiat contractul a editat o notificare prin care dezvoltatorul era anuntat de pretentiile clientilor ei care notificare a fost dusa la dezvoltator de un executor.
Pe mine ma sperie putin toti termenii astia tocmai pt alergatura si cheltuiala care rezulta si situatia mea e mai putin grava dar nici nu e de renuntat la banii aia pentru ca si noi suferim, de doua luni stam pe unde apucam, care pe la parinti, copiii pe la bunici si situatia e stresanta si mai mult decat neplacuta. Am ajuns sa vin sa ma relaxez la serviciu ca doar acolo mai simt ca am un loc al meu.
Iar firma care construieste ansamblu isi vede de ale ei ca si cum nimic anormal nu se intampla cand ei trebuiau sa ne dea apartamentele gata pe 8 martie+ cele 3 luni de gratie=8 iunie.
Probabil ca pana la urma vom ajunge si la un avocat dar deocamdata vroiam sa fac primul pas fara sa ne complicam prea mult, poate totusi aia inteleg sa respecte contractul fara sa mai ajungem la avocati, executori si tribunale. Asa ca am redactat si noi o notificare dupa modelul celei primita de la ei cand ne-au anuntat ca termenul de predare al ansamblului se amana pt luna iunie. In notificarea doar i-am informat ca suntem disponibili sa achitam ultima rata minus penalizarile datorate de ei. O s-o inregistram la registratura si abia apoi vedem daca mergem mai departe sau vor intelege sa respecte contractul pe care ei l-au redactat si noi l-am acceptat ca atare.
In legatura cu contractul, l-am studiat pe toate partile, nu ar avea de ce sa se agatze sa scape de plata penalizarilor.
In caz ca vom avea nevoie de un avocat, imi poate recomanda cineva unul specializat in domeniul asta?

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Alina e o maaare diferenta intre Germania si Romania, aici mori cu dreptatea de gat mai ales cand raportul de forte e dezechilibrat cum e cazul aici.
Acum sa vezi ca se pot agata si de asta, noi am comandat o bucata de perete in plus si ar putea sa se agatze de asta dar nu scrie nicaieri in contract ca o asemenea situatie ar putea sa justifice ceva zile de intarziere.
Si inca o problema: nu cunoastem alti cumparatori in afara de cumnata si cumnatul cu care am cumapart ca vecini, deci vom fi doi in lupta asta dar cred ca si altii lupta pe cont propriu, am eu un feeling.. daca ne-am putea cunoaste si cu altii am fi mult mai puternici.

Fetele mele

Mergi la inceput