buna!mamicile casnice au dreptul la acea indemnizatie de crestere a copilului? si daca da,imi spuneti va rog ce alte acte sunt necesare in afara de plata asigurarii de sanatate?eu am 22 ani si am lucrat o scurta perioada de timp (din sept2007-martie2008),sunt insarcinata in 9sapt si asi dori sami platesc eu toate taxele ce sunt necesare pt a beneficia de indemnizatie deoarece in prezent nu lucrez. va rog,ma poate ajuta cineva?va multumesc anticipat.
Este, adica era necesar sa lucrezi minim 11 luni considerand ca a 12 a ai fi fost in prenatal . Nu se platesc asigurarile pt a beneficia de CIC. Mai citeste pe aici ca sunt toate detaliile necesare.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
multumesc pt raspuns dar totusi eu nu prea inteleg si nici nu am gasit nicaieri un raspuns concret la intrebarea mea. adica mamicile casnice nu beneficiaza de indemnizatie pt cresterea copilului?si de ce?cred ca nu este corect. nu se poate plati acele taxe daca nu esti angajat?va rog sa-mi raspunda cineva.va multumesc.
Concret: mamicile casnice NU beneficiaza de indemnizatie. Indemnizatia este ca sa compenseze imposibilitatea temporara de lucru a unei mame care lucreaza cu forme legale si plateste impozit si asigurari. Ca sa beneficiezi de indemnizatie trebuie sa ai lucrate 12 luni, consecutive, inaintea datei nasterii copilului. Sa-ti platesti singura darile era posibil pe legea veche. Acum nu se mai poate. O sa beneficieze copilul de alocatia de 200 ron pana la varsta de doi ani.
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia