FIV in Austria cap ( 3)-Germania cap (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bombonique spune:

Euforia a fost in cateva zile!
Apoi incepe teama. Ma doare, nu ma doare, etc.
Ochii in chiloti toata ziua!

Bq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Bq, spune-mi ca nu o sa fii asa toata sarcina. Imi dau seama ca teama exista permanent dar incearca sa te bucuri de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Bq, se pare ca e o etapa fireasca in prima parte de sarcina, mai ales in sarcinile obtinute greu. Incearca sa-ti pastrezi increderea ca totul va fi bine si respecta instructiunile medicilor.
Moni – hei, ma bucur ca ai scapat de stresul cu hepatita, si eu am trecut prin niste chestii din-astea si stiu cum e, bine ca a trecut !
Avalon – tu stii cazul meu, ca mi-au iesit niste valori la estradiol care nu reflectau deloc realitatea … si eu am fost una din obsedatele de estradiol si la fiecare FIV am facut cel putin de doua ori, deci am ajuns si eu la concluzia ca e o prostie
Elenada – pana la urma daca iti permiti poti face cat de multe teste dar important e sa fie si justificate; eu de exemplu m-am dus la Wels sa le zic ca vreau Polar Body si mi-au zis ca nu e cazul sa arunc cu banii pe fereastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Avalon: la ultimul fiv am facut 4 menopur/zi, timp de 12 zile, am avut 10 ovocite din care au rezultat 3 embrioni. Asa ca mi-au recomandat ICSI, desi sotul nu are probleme, si au zis ca sunt totusi "poor responder" la 29 ani cu 10 ovocite la cantitatea asta de hormoni...
By the way, Kitta era prin Iasi cu treaba si zicea ca poate ne vedem in week-end (eventual cu sotii, daca sunteti de acord). Majoritatea suntem veterane pe aici si sa ne impartasim parerile, informatiile... Ce parere aveti?
Va pupic!

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

pisix
Cei de la Wunschbaby au zis ca ei fac polar body in cazurile de sterilitate masculina.
Nu stiu nici eu ce sa fac parca imi este teama. La primul fiv am avut 8 ovocite fecundate si dupa trei zile nu au rezultat decat 2 embrionasi si aia vai de capul lor unul de 6 celule cu fragmentatii si unul de 4 celule.
Cred ca ala de 4 celule l-au pus asa ca sa fie pus.
O sa ne decidem noi pana la urma. Imi este teama de un nou esec asa ca sunt dispusa sa incerc orice.
pupici

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Cristal – saracuta de tine .. pe mine m-au terminat hormonii astia si nu am avut asa un tratament … Of, macar sa fie pt o cauza si cu un efect pozitiv..
N-am inteles ce-ai vrut sa zici cu Iasi, dar eu oricum sunt plecata in we…
Elenada – stai ca poate am inceput sa confound eu ?... Polar body nu e analiza de testare a ovocitului ?... Mie mi-a povestit exact cum se face si ce inseamna si mi-au zis clar ca ei imi face ce vreau da ca dupa parerea lor sunt multi bani si fara un efect major de imbunatatire in cazul meu

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Mergi la inceput

Pisix : Mie mi-au zis ca e analiza genetetica a ovocitului fertilizat adica a embrionului.
Uite cum au zis : "addition we can offer a special morphological selection for sperms with a
new technique called IMSI and a genetic test of the fertilized ovocytes called polar body diagnosis"
Am citit ca sperma este foarte importanat in acest proces si ca ea isi pune cel mai mult amprenta asupra ovocitului fertilizat
Daca sperma e de proasta calitate atunci si ovocitele fecundate sunt de proasta calitate si nu se dezvolta normal si nici sanse mari de supravietuire nu au.
Eu asa am inteles daca e altfel lumineazama si pe mine
ca nu tin sa dau banii de aiurea
pup

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Ai dreptate pisix polar body e analiza ovocitelor cred ca ei au vrut sa zica Genetic preimplantation diagnosis (also called PID or PGD) dar a iesit altceva sau poate engleza mea e varza desi credeam ca stiu.
Pe site-ul clinicii de la wels zic ca e interzisa aceasta metoda in austria dar ca ei colaboreaza cu un laborator din spania si ca fac PID
Atatia termeni de te zapacesti cu totul
o sa ajungem sa ne dam doctoratul in materie de FIV
cred ca unele fete l-au si dat deja.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Fetele, Polar Body implica niste riscuri, si anume ca ovocitul sa fie compromis in urma analizei, deci se aplica numai atunci cand exista multe ovocite de calitate foarte buna pentru a le putea selecta pe cele perfecte din punct de vedere genetic, care sa nu duca mai tarziu la o sarcina oprita in evolutie. Dar sa nu uitam ca in formarea embrionului jumatate din contributie o are si zestrea genetica a spermatozoidului.
Aici apare necesitatea diagnosticului genetic de preimplantare a embrionului, un test ADN care testeaza deja oul fecundat si arata chiar si sexul viitorului bebelus. Banuiesc ca asta e foarte scump si nu oricine isi poate permite o astfel de analiza, ca sa nu mai vorbim de faptul ca in unele tari este intrezis prin lege (sunt cupluri care apeleaza la fiv numai pentru a putea alege sexul copilului, de aceea fac aceasta analiza si pastreaza numai embrionii care au sexul dorit, in timp ce pe ceilalti 'ii arunca'- de aici a aparut interdictia legala, care e de inteles).

Cristal, banuiesc ca ai facut protocolul scurt... caci sa stii ca e posibil ca un tratament care sa includa si gonal pe langa menogon (in proportii pe care numai medicii cu experienta le stiu, in functie de analize) sa dea un rezultat mult mai bun in cazul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Back in business, dupa un concediu care intotdeauna pare prea scurt!

Felicitari, Bombonique, sa urmeze 40 saptamani linistite si doar cu vesti bune! ne mai dai si noua aripi...

Cami, cand am plecat eu acum vreo 2 saptamani, erai in focuri... ce ne spui?

Moni, am prins asa, pe scurt, situatia urata prin care ai trecut cu analizele alea nenorocite... ma bucur ca pleci in concediu, sa lasi in urma toata nebunia!

Pisik, ce faci, cum te simti? ce face cel mai minunat samburel?

LilianaFi, am citit si la endo... imi pare nespus de rau si stiu ca ma gandisem deseori la tine si la ce ti-a fost sortit sa tragi. trebuie insa ca Doamne Doamne sa-si plece si asupra ta ochii!

Kitta, vad ca tu vrei sa fii o pionera absoluta... tocmai cand credeam ca macar vag m-am familiarizat cu denumirile vehiculate in FIV, tu vii cu noutati de ultima ora. Bafta multa!

Fetelor, eu am intrat iar intr-un fel de stres... mi se pare ca e tarziu si eu nu am inceput tratamentul, nu am nici macar schema si n-as fi vrut sa ratez luna septembrie... l-am "haituit" pe dr Strohmer si in concediu si mi-a promis ca-mi trimite mai multe variante si sa-mi aleg eu in functie de timing-ul care-mi convine... a fost f prompt, desi omu' era in concediu de odihna, dar eu ma dau de ceasul mortii pe aici, ca e z1 si nu stiu incotro s-o apuc... vreau cel mai potrivit tratament pt mine si in acelasi timp, daca pot sa aleg, sa fie tot in septembrie, asa cum am convenit initial, mai la sfarsit... abia reusisem sa ma conving singura ca gata, ma las pe mana lui si acum nu stiu daca n-am fost prea "generoasa"...

http://tt.lilypie.com/VyPYp3.png

Mergi la inceput