Frunze de gulie si sfecla... le mancati?
Am o gramada de frunze de la gradina, arata f. frumos si am inteles ca unele dintre ele se consuma (cele de morcovi uscate, in supe). Am citit undeva ca cele de gulie si de sfecla s-ar putea folosi pe post de frunze pt. sarmalute.
Pe scurt... cum se mai pot utiliza frunzele de:
- morcovi
- gulie
- sfecla
- eventual collard greens (daca le cunoaste cineva, este un fel de varza)?
P.S. Am modificat titlul si mesajul. Intre timp am descoperit ca frunzele de pastarnac sunt otravitoare.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
adriana spune:
Frunzele de pastarnac otravitoaree?
De cele care ai intrebat nu prea cunosc, poate de collard green stiu ca se face o mancarica cu sos de rosii, taiate fidea, mai multe nu stiu sa zic..
Alte frunze, cele de ridichi, daca ai, stiu ca sunt bune la salata, au vitamine...
Succes cu uscatul legumelor/fructelor... uite, mai invat si eu de la tine, noroc ca scrii..
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
principe spune:
frunzele de sfecla le poti face cum faci spanacul(tip pure) sau le mai poti lasa bucati mari si le inabusi cu ceapa si usturoi intr-o lingura de ulei de masline, dupa ce le-ai fiert in prealabil cu un pic de sare.
sau cu besamel si branza rasa pe deasupra si bagate la cuptor si gratinate.
sau tortia spaniola ...ceapa calita,frunzele fierte si taiate .dupa gust mai poti pune si sunca sau pastrama.dupa ce ai calit ceapa o amesteci cu frunzele pui oua batute.o poti coace la cuptor sau in tigaie.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
ML spune:
quote:
citat din mesajul lui adriana
Frunzele de pastarnac otravitoaree?
Da, uite, gasesti acolo la parsnip:
http://www.epinions.com/kifm-review-41C0-8B5EA88-397DBC1B-prod1
Si sunt asa de frumoase!
De cele care ai intrebat nu prea cunosc, poate de collard green stiu ca se face o mancarica cu sos de rosii, taiate fidea, mai multe nu stiu sa zic..
Cand ai timp, mai incolo, sa-mi spui si mie mai multe. Eu le-am folosit ca frunze pt. sarmalute. Altceva nu mai stiu sa fac... Au fost bune, dar parca mai bune sunt cele de vita de vie.
Alte frunze, cele de ridichi, daca ai, stiu ca sunt bune la salata, au vitamine...
Nu am ridichi, ma faci sa-mi para rau...
Succes cu uscatul legumelor/fructelor... uite, mai invat si eu de la tine, noroc ca scrii..
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
Take joy! (poze)
ML spune:
quote:
citat din mesajul lui principe
Mai, mai tu esti o carte de bucate pe roti
frunzele de sfecla le poti face cum faci spanacul(tip pure) sau le mai poti lasa bucati mari si le inabusi cu ceapa si usturoi intr-o lingura de ulei de masline, dupa ce le-ai fiert in prealabil cu un pic de sare.
sau cu besamel si branza rasa pe deasupra si bagate la cuptor si gratinate.
Bun, bun! Aici nu mai pui nimic decat sos si branza?
sau tortia spaniola ...ceapa calita,frunzele fierte si taiate .dupa gust mai poti pune si sunca sau pastrama.dupa ce ai calit ceapa o amesteci cu frunzele pui oua batute.o poti coace la cuptor sau in tigaie.
Asta sa fie ca un fel de omleta la cuptor? Tare bine suna.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Take joy! (poze)
Ramona J spune:
Frunzele de gulie merg la salata sau se poate face un piure in care adaugi si gulia, ceapa, usturoi, ciuperci. Ca lichid poti adauga stock, lapte, cream, ce iti place. Daca vrei pune si putin suc de lamiie. In final dai totul in food processor sau blender.
Chestia e ca frunzele sint bune "tinerele", dar atunci bulbul nu prea e format suficient.
Pe www.epicurious.com sint multe retete cu frunze de sfecla.
Am pe undeva o reteta braziliana cu collard greens (sau kale, daca vrei), ceva cu cartofi si chorizo. Daca te intereseaza o caut si o scriu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Hei, Ramona! Multumesc pt. retete si site. Am mai gasit pe Net cate ceva, dar parca-s prea... americanesti . Caut ceva mai "asezat", eventual adaptat... Da, te rog, as vrea reteta, pt. cand ai timp.
Take joy! (poze)
Criss75 spune:
Din frunzele de gulie ies niste sarmalute delicioase. De frunzele de morcovi chiar nu stiam ca sunt comestibile.
Criss si Alex (11.05.2003)
ML spune:
Banuiesc ca ai facut sau mancat pe undeva. Multumesc, am sa-ti urmez exemplul cat de curand.
Take joy! (poze)
Ramona J spune:
Uite reteta, mincarea se numeste caldo verde:
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare, tocata
2 catei usturoi, pisati
1 kg collard greens (sau kale), taiat, curatat si tocat relativ marunt
1 buc. Chorizo uscat, taiat in jumatate pe mijloc, apoi felii subtiri
1 lingurita sare
1 lingurita piper
6 cani chicken stock
3/4 lb. cartofi
Calesti ceapa, la sfirsit adausi usturoiul. Mai clateste collard greens odata, apoi le pui in vasul de pe foc (cu apa pe ele, nu le storci), impreuna cu chorizo sare si piper. Da focul mai tare si amesteci continuu timp de un minut. Adauga chicken stock (la chorizo merge si apa), da focul incet si pune capacul pe oala. Mai amesteci din cind in cind.
Cartofii ii dai pe razatoare si ii adaugi in supa (dupa vreo 20 min.).
Cam asta e tot. Eu am facut cu chorizo, dar poti folosi carne de pui, crab, sau tofu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
crisspoliss spune:
Am dat si eu peste o reteta de ciorba in care se puneau frunzele de la gulie, ceva afumatura..ma rog, asa cum faci tu ciorba, cu leustean si tot felul de verdeturi , inacrita cu lapte acru(butter milk)
Criss 13+