Copil alaptat= copil dependent?
Raspunsuri - Pagina 20
Qamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Eu am considerat ca nu e un dezastru daca din an in pasti face un pipi noaptea si se urca in pat fara sa foloseasca hartia si sa se spele pe maini. Noi facem dus in fiecare dimineata oricum . In timpul zilei firesc ca au folosit hartie si s-au spalat pe maini. Mie mi se pare ca refuzul copiilor de-a dormi singuri este o anxietate indusa de parinti. De fapt este reflectia anxietatii parintilor. Iar alaptatul noaptea la copiii cu dinti (peste 6 luni) mi se pare foarte nociv. La fiecare maraitura a copilului primeste sanul si trage de cateva ori, exact cat sa umple gura de lapte si sa mentina bacteriile. La varsta asta sanul noaptea nu are rol de-a hrani ci doar de a linisti si pentru noapte cred ca e mult mai benefica suzeta, macar de dragul dintilor. |
bird, eu sunt curioasa cum ai ajuns la conluzia asta???
foarte nociv???? am cateva prietene bune care alapteaza noaptea copiii de peste 6 luni (cu dinti cu tot) dar n-am mai auzit asa ceva...
probabil ai vrut sa spui ca e nociv sa abandonezi copilul in patut cu biberonul de lapte pe post de suzeta, pt ca pot aparea "cariile de biberon..."
insa de cariile de tzitzi eu inca n-am auzit
fara suparare, dar am tinut sa intervin pentru ca frazele cu rosu de mai sus m-au curentat rau de tot la neuron....
gazzella spune:
bird70,
in octobrie 2007 in Journal of Pediatrics sunt publicate rezultatele unui studiu desfasurat in SUA intre 1999-2002. concluzii: alaptarea la san noaptea nu duce la carii
conform acestui studiu copiii mai expusi cariilor sunt cei care au un
consumul de zaharuri rafinate (dulciurile alea celebre in absenta carora copiii nu-si traiesc copilaria :-)), ceiucul indulcit ca altfel nu-l bea pruncutu'), neperierea dintilor, care se poate face si mancand mere (masajul gingiilor), saracia (adevarul e ca alimentatia bio in occident costa, kilu de zahar ii 90 de centi, cel de panela 8,99 euro)
deci bird, nu alaptarea la san duce la carii ci abordari gresite in igiena orala, o alimentatie gresita care duce le demineralizarea organismului (ca si norma eu vad ca se baga de cu spor porcarioare in copil si in paralel suplimentele de calciu, ar fi chiar o minune sa nu aiba bietul copil carii)
deci alptarea la san noaptea in paralel cu favorizarea unor conditii sanatoase de viata e cat se poate de ok
alaptarea la san inainte si dupa caramele si alte porcarioare mai bine se uita
suzeta in locul sanului!?
de unde, cum ideea asta?
deci pana cand s-a nascut suzeta asta destinul omului era sa devina rahitic, cocosat si cu carii
noroc cu suzeta, permergatoarele si suplimentele mineralice
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si opt luni)
lorelaim spune:
Bird70 - despre suzeta si efectele daunatoare ale utilizarii acesteia:
http://www.findingdulcinea.com/news/health/May-June-08/Link-Found-Between-Pacifiers-and-Recurrent-Ear-Infections.html
despre alaptatul noaptea (pe scaunul de alaptat sau cu prunc in pat) si carii:
http://www.breastfeed.com/articles/breast-is-best/the-sweet-tooth-truth-3263/
http://www.babyreference.com/CavitiesBreastfedBottlefed.html
Off topic: apropo de spalatul pe maini (cu apa si sapun) dupa ce puiul folo WC/olitza - credeam ca si la voi e la "moda" ca nu-i "important sa se spele pe manutze"... ca aici, la Gabisor la gradi NU le dau sapun dupa ce merg la WC ... le spune doar sa-si moaie manutzele in apa si sa se stearga pe prosopel...
ahhh - sa nu uit - mai repede face carii un prunc care folo suzeta si a carui mamica o "spala" in propria-i saliva inainte de-a i-o da micutzului spre utilizare :-) (si sa nu-mi spunetzi ca asta e moda doar in RO - ca eu vara aceasta am vazut mamici belgiene, italience si nemtzoaice "spaland" suzeta copilului in saliva lor si apoi dandu-i micutzului sa o tzocaie :-))
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
patou spune:
Citat: |
Mie mi se pare ca refuzul copiilor de-a dormi singuri este o anxietate indusa de parinti. De fapt este reflectia anxietatii parintilor. Iar alaptatul noaptea la copiii cu dinti (peste 6 luni) mi se pare foarte nociv. La fiecare maraitura a copilului primeste sanul si trage de cateva ori, exact cat sa umple gura de lapte si sa mentina bacteriile. La varsta asta sanul noaptea nu are rol de-a hrani ci doar de a linisti si pentru noapte cred ca e mult mai benefica suzeta, macar de dragul dintilor. |
alaptatul nociv si suzeta benefica???
ce te faci cu baietelul meu care n-are carii desi si-a umplut gura cu lapte (sau bacterii:) timp de 2 ani jumate noapte de noapte?
bird70 spune:
Eu nu comparam copiii alaptati noaptea cu cei lasati in pat cu biberonul si nici cu cei la care mamele le spala suzetele in propria saliva . Mie mi se pare cat se poate de clar ca un copil care are dintii spalati inainte de culcare si nu mananca peste noapte sa fie mai putin expus la carii decat unul care are gura plina cu lapte pe perioada noptii. Formula este intradevar mai nociva decat sanul dar laptele e lapte, mediu extrem de hranitor pentru bacterii . Si daca copilul nu mai e la varsta la care mananca noaptea mi se pare nociv sa folosesca sanul pe post de suzeta si apoi sa doarma cu gura plina de lapte.
Citat: |
ce te faci cu baietelul meu care n-are carii desi si-a umplut gura cu lapte (sau bacterii:) timp de 2 ani jumate noapte de noapte? |
Nu vreau sa critic, dar la 2 ani alaptatul noaptea este o nevoie a copilului sau o 'nevoie' indusa de mama? Sau hai sa nu zicem alaptat ci mancatul pe perioada noptii. Copiii hraniti cu formula renunta cu mult inainte de varsta asta la masa de noapte. Daca nu mai exista necesitatea nutritionala de ce sa expui dintii copilului la bacterii pe perioada noptii?
patou spune:
Citat: |
Nu vreau sa critic, dar la 2 ani alaptatul noaptea este o nevoie a copilului sau o 'nevoie' indusa de mama? Sau hai sa nu zicem alaptat ci mancatul pe perioada noptii. Copiii hraniti cu formula renunta cu mult inainte de varsta asta la masa de noapte. Daca nu mai exista necesitatea nutritionala de ce sa expui dintii copilului la bacterii pe perioada noptii? |
cred ca e inutil sa spun ca n-a fost placerea vietii mele sa ma trezesc noaptea timp de 2 ani jumate ,asa ca ma indoiesc ca i-am indus eu acest lucru (fie si inconstient). am facut asta doar pentru confortul lui psihic (eu cred ca marea majoritate a bolilor, ca si cariile de altfel au cauze psihice si corespund unor conflicte nesolutionate)
flaviutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Farah acu scuze ca ma bag si eu nou venita si cu experienta de mama de 4 luni in vorba, dar voua chiar vi se pare ok sa dormiti in pat cu copilul pina la 3,4,5,6 ani??? sunt eu singura care cred ca e bine pentru copil sa doarma singur, cu tot ce implica asta? nu vreau sa stirnesc polemica, dar explicati-mi si mie de ce? |
Copilul meu s-a nascut cu apgar foarte mic. tanti neonato doctor mi-a zis in prima zi ca, daca vreau sa aiba sanse mari de recuperare, sa stau toata ziua cu ea in brate, sa fiu (evident eu sau tati) langa ea non stop. bebelusii au dreptul sa li se acorde toata afectiunea ,fix atunci cand o cer.
sa zicem ca noi am fost cazul fericit (am auzit ca exista tatici care nu concep) in care toata lumea ,eu barbatul,evident copilul, au fost din start pro co-sleeping.
daca e bine pt copil...(ca pt noi o dregem sa fie bine, doar suntem adulti) .pai dupa calculele mele, majoritatea copiilor care au experienta dormitului o noapte doua cu parintii, ar mai vrea.ceea ce mie imi spune totul despre cat e sau nu de bine.
Culmea culmilor...mi se par totusi mult mai siguri pe ei si independenti copiii mici carora li s-a satisfacut din plin nevoia de afectiune,atunci cand au cerut-o: si aici intra luatul in brate cand o cere, alintatul cand o cere, dormitul cu mami cand o cere,etc.
Apropo ca e valabil si-n cazul adultilor. sa zicem o relatie amoroasa. esti mult mai lejera,deschisa, sigura pe tine atunci cand ti se ofera toata afectiunea sotului,nah. daca dintr-un motiv sau altul primesti mai putina afectiune, devii nesigura,iti pui intrebari, etc,etc.
E asa au ba?
flaviutza spune:
Alaptatul noaptea...alaptatul nu-i de ieri de azi,e un comportament care a evoluat in timp, cu mult inaintea noastra, un comportament tipic tuturor mamiferelor, da? Si ca orice comportament de genul asta, a evoluat in asa fel incat sa aiba eficienta maxima. alsta e legea evolutiei ,n-am scos-o eu din burta.
Mi-e greu asadar sa cred ca tocmai acest comportament specific tuturor mamiferelor sa fie gresit, sa fie unica exceptie in natura. ar fi descoperirea zilei, s-ar lua premiul Nobel, s-ar prabusi teorii.
Ah, ce am introdus noi recent strica dintisorii, pt ca nu a fost timpul necesar ca organismul uman, ca specie, sa se adapteze. apropo, nu trebuie sa aiba dinti in gura ca sa-i fie afectata dantura. ceaiul indulcit, alte lichide indulcite, etc atata mugurii dentari ,chiar daca dintisorii nu sunt iesiti.
Inclusiv formula e noua in gurita bebelusilor si nu-s adaptati complet la ea, ca uite, fac carii si de la ea si de la biberon.
Pe cand laptele de mama e steril si-n plus zaharul din el nu e in forma bruta ca-n baby-drink, totul a evoluat de asa maniera incat sa nu dauneze, si toti puii mamiferelor sa aiba dintisori necariati. in mod natural, in sute de mii de ani, comportamentul alaptarii, compozitia laptelui , mediul din gurita bebelusului, actiunea suptului, etc,etc, tot ce tine de alaptat a evoluat pana la perfectiune.
de curiozitate ca azi merg la tara o sa ma uit in gura pisoiasilor, a catelusilor si-a iedutilor sa vad de au sau nu carii.
gazzella spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70 Eu nu comparam copiii alaptati noaptea cu cei lasati in pat cu biberonul si nici cu cei la care mamele le spala suzetele in propria saliva . Mie mi se pare cat se poate de clar ca un copil care are dintii spalati inainte de culcare si nu mananca peste noapte sa fie mai putin expus la carii decat unul care are gura plina cu lapte pe perioada noptii. Formula este intradevar mai nociva decat sanul dar laptele e lapte, mediu extrem de hranitor pentru bacterii . Si daca copilul nu mai e la varsta la care mananca noaptea mi se pare nociv sa folosesca sanul pe post de suzeta si apoi sa doarma cu gura plina de lapte.
Nu vreau sa critic, dar la 2 ani alaptatul noaptea este o nevoie a copilului sau o 'nevoie' indusa de mama? Sau hai sa nu zicem alaptat ci mancatul pe perioada noptii. Copiii hraniti cu formula renunta cu mult inainte de varsta asta la masa de noapte. Daca nu mai exista necesitatea nutritionala de ce sa expui dintii copilului la bacterii pe perioada noptii? |
bird, inca o data, a nu stiu cata oara
sanul pe post de suzeta nu exista. punct
chiar si Felix stie ca suzeta a fost inventata dupa ce sanul a existat de sute de miii de ani
plasticul ceva mai pe urma
nimeni n-a inventat nicio nevoie
Citat: |
La varsta asta sanul noaptea nu are rol de-a hrani ci doar de a linisti si pentru noapte cred ca e mult mai benefica suzeta, macar de dragul dintilor. |
vezi mai sus
cunostintele tale de istorie ce-ti soptesc?
io stiu asa: noi ca si specie apartinem speciei homo sapiens sapiens, care cica are o istorie de vreo 200.000 de ani, incepand de undeva din Africa
asa, suzeta cand a fost introdusa in "meniul" copilului?
100...nu..nu cred..mai putin
deci nevoia copilului e de suzeta dupa tine?
logica mea imi spune ca el vrea sanul, ca nu se poate, nu se vrea nu-i un bai, ii dam suzeta, dar ca sa-mi spui ca vrea prunca sanul meu pe post de suzeta nu, nu-s de acord!
prunca vrea sanul meu pe post de ceea ce este, sursa de confort, da!
si ce bai ii in asta?
cat timp ma duc curelile e ok, cand n-o sa mai pot o sa discutam
iar de dragul dintilor ti-a explicat flaviutza, ti-a explicat si Lorelai, ti-am dat si eu unele referinte
da, chiar si de dragul dintilor copiilor nostri se ofera sanul pe post de san
sie pe langa studiile astea iti spun ca am si io doi, fetii ii lipsesc doar 4 masele, feciorul are 20 de dinti in gura, frumosi, sanatosi, vigurosi. la fel si ce-i ai fetii
pe langa sanul noaptea m-am ingrijit si ca per ansamblu sa aiba un regim de viata sanatos, deci toate grijile astea ale tale pentru dintii copiilor alaptati noaptea sunt nefondate
ridici critici acolo unde ele nu pot sa fie sustinute
patou,
Citat: |
eu cred ca marea majoritate a bolilor, ca si cariile de altfel au cauze psihice si corespund unor conflicte nesolutionate |
si io la fel
bird, si ceva care m-a zgariat nitel
de cand sunt luati ca si norma copiii crescuti cu formula
ei sunt crescuti in maniera specifica speciei noastre?
dar de ce tre' sa ma intereseze cand renunta copiii hraniti cu formula la suptul de noapte?
unde vezi relevanta?
Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si opt luni)
dodo spune:
Mey, eu cred ca voi aveti ceva politze de platit ca vaz ca nu va lasati...Eu am o singura intrebare:sinteti mame perfecte?? Daca da, locul vostru ar fi pe sub-forumul "Parinti perfecti" (am sa cer ADMIN sa infiinteze unul special pt. voi). Daca nu, mai lasati la o parte vehementa, ca eu una nu am intilnit reteta perfecta de crescut copiii, tot caut sa mai invat si tot am impresia ca mai am multe de stiut, ca nu pot intruchipa perfectiunea