cum pastrati branza?
cum pastrati branza in frigider fara a prinde acea pojghita galbuie pe deasupra?
Raspunsuri
columbiana spune:
parintii mei (fermieri de multe generatii) pastreaza brinza acum in congelatoare; pachete cintarite la 1kg, inchise in pungi ermetic; asa am invatat si eu, cumpara aici tuburi de brinza de capra greceasca (manouri), o fac pachetele mici si le pun in congelator, de unde scot seara cite unul pentru a doua zi-se maninca intr-o zi un pachetel;
off-topic: cind eram mica parintii mei o bateau in bidoane cu frunze de hrean deasupra, pe care le coborau cu fringhii pe fundul fintinii; am avut surprinderea sa constat ca si aici in nordul Qc-ului la Saguanay, unde se produc cele mai bune soiuri de brinza de aici tot asa o pastreaza si acum unii, traditional: pe fundul riurilor sau al goilfului in pachete ermetice.
http://www.floriinro.ro/
b.nica spune:
quote:
citat din mesajul lui Ana Stroe
parintii mei (fermieri de multe generatii) pastreaza brinza acum in congelatoare; pachete cintarite la 1kg, inchise in pungi ermetic; asa am invatat si eu, cumpara aici tuburi de brinza de capra greceasca (manouri), o fac pachetele mici si le pun in congelator, de unde scot seara cite unul pentru a doua zi-se maninca intr-o zi un pachetel;
off-topic: cind eram mica parintii mei o bateau in bidoane cu frunze de hrean deasupra, pe care le coborau cu fringhii pe fundul fintinii; am avut surprinderea sa constat ca si aici in nordul Qc-ului la Saguanay, unde se produc cele mai bune soiuri de brinza de aici tot asa o pastreaza si acum unii, traditional: pe fundul riurilor sau al goilfului in pachete ermetice.
http://www.floriinro.ro/
Ana draga,dar decongelata nu se faramiteaza?
Daca se pastra in fantana inseamna ca rezista la temperatura constanta si joasa;oare cat sa fie in fantana temperatura?
antosit spune:
Eu cand am mai multa o pastrez impachetata in ziar si apoi in punga de plastic, fiecare bucata.Se pastreaza foarte bine in ladita de legume de la frigider!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
"Toata lumea stie ca adevaratul punct G este in finalul cuvantului shopping!"
michela09 spune:
Daca ai o cantitate mai mare, atunci poti sa faci o saramura in care sa pui branza, si la frigider cu ea. Daca ai o cantitate mai mica poti sa o pui intr-o cutie inchisa ermetic.
Mihaela
dulcetica spune:
quote:
citat din mesajul lui antosit
Eu cand am mai multa o pastrez impachetata in ziar si apoi in punga de plastic, fiecare bucata.Se pastreaza foarte bine in ladita de legume de la frigider!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
"Toata lumea stie ca adevaratul punct G este in finalul cuvantului shopping!"
Tusul de tipografie are plumb si e foarte periculos.Impacheteaza in altceva.
dodo spune:
Aici se poate cumpara si la galetuse, cu bucati de 1 si 2 kg, astfel putindu-se pastra la frigider mai multe luni si tai cite o bucata. Poate poti sa mergi cu o galetusa cu capac, atunci cind cumperi, si sa ceri sa-ti puna si zer in galeata sa acopere brinza, nu cred ca te-ar refuza..
lulualex spune:
daca am o bucata mai mare de cas, o frec pe deasupra cu sare mare (grunjoasa) si o pun pe o farfurie sau intr-o hartie la frigider; se pastreaza proaspat cateva zile; daca vreau mai mult timp, luni chiar, il pun la pungi, in congelator sau il framant cu sare si il pun pe o folie de plastic alimentara, rulez ca pe o rulada si bag la ciongelator.
antosit spune:
quote:
citat din mesajul lui dulcetica
Tusul de tipografie are plumb si e foarte periculos.Impacheteaza in altceva.
dulcetica
Merci de info!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
"Toata lumea stie ca adevaratul punct G este in finalul cuvantului shopping!"