Pisoi - perspective sumbre
Am avut multi pisoi. Dar in urma cu 6 ani (sau 7) in zona s-a mutat cineva care otraveste pisicile. Asa ca....au disparut incet-incet. A mai ramas un singur motan. Si, fireste, am decis sa nu mai iau pisici. Cu exceptia situatiei in care sunt in...pericol vital imediat.
Ei, bine, acum cateva zile am gasit un pisoi in parcarea subterana de la Auchan. M-am gandit ca pe acolo trece multa lume, poate il ia cineva care ii poate oferi un loc mai sigur. Dar arata destul de rau, cred ca era de multa vreme acolo. Asa ca l-am luat.
Si azi am mai gasit doi motanei (si primul e motan) pe strada. De fapt, i-am vazut ieri seara dar nu i-am luat. Dar strada noastra este un loc tare nesigur, trec multe masini, cu viteza...
Vor creste o vreme la noi...dar apoi, cel mai probabil in primavara, vor pleca sa exploreze zona....Si nu se vor mai intoarce. Nu am o varianta prin care sa-i tin numai la mine in casa.
Daca cineva le poate oferi perspective mai bune....
Raspunsuri
dana_e spune:
uuuuffff :((
si la mine la bloc la fel, am umplut casa dar jos mai sint o gramada - avem grija de ei... pina intr-o zi, cind o vor pati - masini, ciini, ne-oameni....
o sa fac FW mai departe, ar ajuta si poze....
oricum, inca ceva - motanei sau pisicute, daca s-ar putea castra ar fi ideal. ca nu mai pleaca asa mult la explorat.
stiu ca de pe la citeva luni incolo se face fara probleme - lamotanei e extrem de usor si costa si mai putin. si daca banii sint o problema, eu zic ca aici pe forumul iubitorilor de animale s-ar mai gasi si un pic de ajutor. de la mine sigur, cu singurul regret ca nu am cine stie ce posibilitati.
Fomalhauti spune:
Nu, banii de castrat nu ar fi problema. Nu stiu insa de la ce varsta pot fi castrati, stiu ca nu se poate prea devreme. Oricum vor iesi, la noi e o situatie complicata, eu am si caini...Deocamdata pisoii stau intr-o baie (mare) din care singura (sau cea mai sigura) iesire este o fereastra si apoi curtea vecinilor (nu a celor care otravesc, dar nici aceea nu e departe).
Dana, am avut multi pisoi. Niciunul nu a murit de batranete/boala.
dana_e spune:
:( inteleg... la mine la bloc e cam tot asa, cu accent insa pe masini/ciini... care sint mai atente/prevazatoare, au sanse mai mari... dar cei tineri, mai ales, sint prea curiosi.
incearca pls sa le faci niste poze, merg puse si anunturi pe site-uri cu animalute - imi aduc aminte ca pe www.cainipisici.ro, sau asa ceva, am mai reusit sa dau mai demult. pe linga asta, mail-sau-instant-message-de-trimis-in-masa-si-cu-da-mai-departe, cu poze... dar mai nou vad ca nici asa nu mai merge, cei care vor pisici au deja [prea multe] si cei care nu, nu.
castrare eu stiu ca pe 6 luni, chiar si mai inainte daca au macar 2 kile. dar inteleg ca nu asta e solutia... sa speram ca or sa aiba un pic de noroc, cu anunturi si poze.
AgnesLuca spune:
Imi pare rau ca nu pot oferi o solutie practica dat fiind domiciliul in tari straine. In 2002 pe cind eram inca in RO am cumparat o Goldanitza, iar un an mai tirziu am gasit la soacra-mea in gradina un motanel slab, ca vai de el, cu ochi mari, care nu s-a speriat deloc cind m-am apropiat de el. Statea si mieuna...am stiut pe loc ca va fi al meu; l-am luat la noi si, cu exceptia unui mic incident neplacut, s-a adaptat perfect. Cind motanul avea aproape un an, catelusa mea a facut pui, cind a venit veterinarul sa vaccineze puii, a fost castrat si motanul...dupa asta motanul nu a mai plecat din curtea noastra decit in pod la vecini unde avea o iubita (platonic :-). Cam asta as avea de zis la subiect, in rest out off topic, bine-nteles ca in Germania m-am mutat doar impreuna cu ei, eheee ar fi multe de spus dar cred ca de bun simtz ar fi sa-mi deschid propriul topic
Sper sa se gaseasca niste suflete iubitoare si pentru pisoii tai...
aidaciolac spune:
Sorry , am 4 bucatele si sunt adorabile
Spor la gasit stapani
Aida
DISNEYLAND PARIS 2008
principe spune:
pune aviz la clinicile sau consultoriile veterinare din zona...este mai usor sa gasesti clienti..
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i