FIV la Medlife (2)
Raspunsuri - Pagina 13
nzkemi spune:
Va salut fetelor! imi pare foarte rau ca nu am mai putut sa intru pt ca a trebuit sa stau in pat pt ca am avut ceva sangerari, si maine trebuie sa ma duc la primul control sa vedem daca totul este ok, am fost fff stresata de cand am avut acele sangerari,cu toate ca acum sa oprit pt ca am luat medicatie pe sutinere dar totusi imi este teama.
Vroiam sa va intreb poate sunte-ti mai bine informate in acest caz , dupa analiza de sainge in care val a fost de 128.8 pe care am facut-o 20 de zile de la et, mie mi-se pare o val mica la 20 de zile de la et,bine ca am sunat medicul si mi-a spus ca sunt insarcinata dar totusi sunt nelamurita, si am facut si teste de urina care imi ies si pana asatazi cu a 2 liniuta f palida voi ce spune-ti ,crede-ti ca este sarcina? eu sunt nelamurita dar maine oricum merg la control si am vad daca totul este in regula!
Eu persunal va recomand cu cea mai mare placere pe dr Albu sunt foarte multumuta de el, isi da interesul si trateaza problemele cu seriozitate!si pot sa spun ca am fost la numerosi medici renumiti din Buc dar DR Albu este diferit,nu fac reclama asta este parerea mea.
Va multumesc mult pt gadurile bune pe care mi le-ati adresat!
Revin cu vesti despre mine! va pup
Scuze pt greseli m-am grabit sa scriu f repede!
florela30 spune:
emi, iti doresc sa fie bine si fii optimista: nu poate sa se intample nimic rau cu bebe tau. Am gaasit un tabel cu val normale ale beta hcg-ului in functie de varsta sarcinii; eu personal cred ca te incadrezi. Primele cifre reprezinta varsta sarcinii in saptamani.
The "normal" ranges for the Beta hCG blood pregnancy test are shown in the table below.
Week from the Last Menstrual Period Amount of HCG in mIU/ml
3 5 -50
4 3 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7 - 8 7,650 - 229,000
9 - 12 25,700 - 288,000
13 - 16 13,300 - 254,000
17 - 24 4,060 - 165,400
25 - 40 3,640 - 117,000
Because of the wide variation in values, the test is not useful in establishing the gestational age of a pregnancy.
nzkemi spune:
Florela sunt foarte trista astazi am fost la control si am sarcina extrauterina, astazi am plans toata ziua dar asta este!voi merge mai departe , ET voi face peste 6 sau 7 luni dar acum trebuie sa ma linistesc emotonal pt ca am fost foarte stresata toate zilele acestea>
Vreau sa te intreb pt ca din cate stiu si tu vei face et,si poate sti daca pt ET pretul este echivalent cu cel de la fiv, sau costul et este mai ieftin? sa-mi spui si mie daca sti ceva! sper sa ne ajute si pe noi D-ezu intr-o zi!
mirimir spune:
Nzkemi sunt alaturi de tine si fii puternica !
Eu inca nu incep stimularea pentru ca am un chist pe ovarul stg., iau ACO 3 luni, peste 6 saptamani control.
Gianina 34

si ce faceti?
Multa sanatate pentru toate fetele.
hepilica spune:
nzkemi, imi pare rau si mie de nereusita ta. eu am mai toto scris pe forum, dar nu si la capitolul asta.
nzkemi, mie imi este foarte neclar: ai facut FIV si ai in urma FIV sarcina extauterina? eu stiu ca asta este absolut imposibil. dr. dragos albu ti-a facut ET?
draga mea, unde se afla embrionul acum in afara uterului? cred ca esti primul caz din lume.eu nu am mai auzit asa ceva.
fetelor, voi ati mai auzit?
exista o singura posibilitate: ca embrionul sa nu fi fost transferat in uter.
am si eu la activ 2 fiv-uri nereusite...asa ca ceva informatii am si eu.
ce ti-a mai zis dr albu la consultatie?
h.
Avalon spune:
Nu este primul caz din lume, au mai fost chiar aici pe forum... saftoiu_gina si nu numai. Nu a fost vina medicilor, si nu este ceva de neexplicat: atunci cand embrionul este introdus la 72 ore sau chiar mai devreme, el nu se implanteaza imediat, ci "calatoreste" prin uter pana in ziua 5 cand daca ar fi fost sarcina naturala ar fi ajuns din trompe in uter. Abia atunci el se lipeste mai intai de mucoasa uterina (endometru) si incepe sa se ingroape in endometru, dupa care pana in ziua 12 sparge vasele de sange uterine si stabileste o conexiune cu uterul matern. Dar sarcina extrauterina in fiv este rezultatul faptului ca embrionul a calatorit pana pe trompa, de unde marindu-se continuu, nu a mai putut cobori in uter (cazurile de extrauterine sunt si un efect al trompelor putin permeabile).
Dealtel, nu cred ca exista vreun contract de fertilizare in vitro in lumea asta care sa nu contina si aceasta specificatie la RISCURI: sarcina extrauterina.
hepilica spune:
avalon, la embryo transfer embrionul este plasat in uter si acolo ramane pana la implantare sau pana le eliminare. nu se mai plimba prin trompe sau alte organe.
unul din motivele pt care se face fiv este evitarea sarcinii extrauterine. m-am uitat acum pe contractele incheiate la fiv...nu scrie nicaieri ca ar exista un astfel de risc la embrio transfer. am cautat pe diverse site-uri si nu am gasit nicaieri aceste informatii. nu cred ca exista un astfel de risc decat daca medicul nu il plaseaza in uter.
aaa, ca esti predispus la SEU dupa un fiv, asta se stie.
zi-mi te rog si mie unde ai gasit tu aceste informatii. chiar ma intereseaza.
pup
h.
Avalon spune:
Pai ambele contracte de fiv pe care le-am avut, atat in Romania cat si in strainatate contineau aceasta prevedere la sectiunea "riscuri", si anume faptul ca exista posibilitatea unei sarcini extrauterine in urma fivului.
Uite si un articol pe site-ul nostru, al forumistelor: http://.proceduri/fertilizare-in-vitro-fiv/
"Exista posibilitatea aparitiei unei sarcini ectopice (extrauterine) dupa FIV, riscul fiind de 2-3%. Este de asemena posibil ca o persoana sa dezvolta o sarcina in trompe si una in uter (riscul este de la 1: 5000 la 1: 30000)."
Dar de unde ai tras tu concluzia ca embrionul introdus in uter ramane acolo?
florela30 spune:
emi, draga mea, ce rau imi pare. nu inteleg cum de e posibil, dar din pacate s-a intamplat. oofff, cate trebuie sa mai induram. sper ca va fi si pe strada noastra soare; asa trebuie sa gandim ca sa atragem lucrurile pozitive in viata noastra. eu ma pregatesc de embriotransfer, chiar maine merg la medlife la monitorizare si vom vb si cu dr embriolog. Din cate stiu eu costurile sunt mult mai mici: eu am platit monitorizarea 380 ron, am facut tratament ptr endometru cu cyclo progynova-doar pastilele albe- si costa cam 15 ron cutia ( pana acum am luat 4 cutii) si embriotransferul costa 1500 - 1600 ron. Deci costurile sunt mult mai mici si din fericire nu mai facem stimularea aia cu hormoni.te pup
mirimir, imi pare rau ca treuie sa mai astepti, dar e f bine pt organismul tau sa scapi de chisturi. Hai ca trec repede 6 saptamani. ( usor de zis, dar cand e vorba sa astept eu
mi se pare o vesniciie). Hai ca va fi bine
Avalon spune:
alt site (al unei clinici de fertilizare in vitro): http://www.med-new-life.ro/reproducerea.la.om.html
"CAPITOLUL 9. RISCURI SUPLIMENTARE
Am amintit faptul ca prin procedeele de fertilizare "in vitro", riscul de a naste copii cu handicap este egal cu cel aparut la copiii obtinuti prin sarcinile naturale. Metoda creste insa riscul aparitiei sarcinilor multiple, care pot produce complicatii precum avortul spontan mai devreme sau mai tārziu si nasterea prematura.
Riscurile de prematuritate include: afectarea plamānilor, afectiuni motorii, afectiuni ale creierului si ale sistemului nervos. De aceea, se evita transferul unui numar mare de embrioni. In sarcinile cu tripleti sau cu mai multi feti, se obisnuieste sa se propuna mamei reducerea embrionilor (embrioreductie). Riscurile in aceasta operatie sunt de avort imediat sau mai tārziu, infectarea bazinului si nasterea prematura.
Este de mentionat, de asemenea, ca in FIV exista riscul limitat al sarcinii extrauterine
(15 %) care presupune interventie chirurgicala si uneori extirparea trompelor. Acest lucru poate fi preintāmpinat prin evaluarea corecta a trompelor si excluderea unor afectiuni ale acestora, care pot antrena migrarea embrionilor si aparitia sarcinii extrauterine."