555-OB-GYN (2)

555-OB-GYN (2) | Autor: Grecia

Link direct la acest mesaj

D-lui dr. Teo Leonte

Buna Ziua,

Sunt un membru nou al acestei comunitati si bineinteles ca va deranjez si eu cu o problema.
Am 38 ani si doi copii nascuti pe cale vaginala.
In urma primei nasteri am ramas cu o sensibilitate sa-I zicem mai ridicata la comisura posterioara a vulvei, in sensul ca se rupe imediat, nu numai la contact sexual cat si la un control ginecologic (oricat de bland ar fi facut acesta). Ca sa fiu mai exacta, dr. meu ginecolog a zis ca am un fel de prag pe care ar incerca sa il rezolve chirurgical, insa eu am anumite rezerve, si mi-e teama sa nu fie mai rau ulterior. Puteti sa imi spuneti daca ati mai intalnit astfel de cazuri si daca (statistic vorbind ) rezultatele au fost imbucuratoare?
Si inca o problema. In ultimul timp (desi o constientizez de cativa ani, dar cu aparitii mai rare) dar de aprox 1 an de cand am inceput sa acord mai multa atentie problemei, lunar mi se intampla ca , din aproximativ a 8 zi a ciclului menstrual sa ma umflu in partea dreapta a vulvei, pe interiorul labiei mici, (uneori mai mult, alteori mai putin), sa am o senzatie de iritare (usturime si arsura, uneori este mai puternica, alteori mai domolita), oricum deranjanta –doar pe partea interioara dreapta a vulvei, care uneori capata un aspect mai“varicos“(asa imi sugereaza mie, pentru ca parca s-ar vedea niste vase de sange mai umflate dedesubtul mucoasei). Partea stanga este in general bine mersi, doar in cazuri in care dreapta este foarte imflamata sa ma simt iritata si pe stanga. Toata povestea asta se „dezumfla“ si trece in aprox 1 saptamana, urmand ca peste o luna sa o iau de la capat. In restul perioadei iritatia zonei este usoara. Si sesizez tot timpul diferenta fata de partea stanga care e ca si cum nu ar fi, pe cand pe dreapta simt un vag prurit combinat uneori tot cu o senzatie vaga de usturime.
Am fost la medicul meu ginecolog, dar am fost intr-o perioada “calma” si mi-a zis ca ce se simte la palpare ar fi cicatricea lasata de epiziotomie. Cicatrice, cicatrice, dar sa se mai si umfle regulat, mi se pare ciudat. Aveti cumva o idée ce ar putea provoca asa un comportament ?

Multumesc foarte mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Grecia, am copiat mesajul tau la obgyn2.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput