CIC+ SRL= ????

CIC+ SRL= ???? | Autor: silvana_salajan

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu o intrebare.In primul rand vreau sa imi cer scuze daca mai este postat pe undeva, eu nu am gasit-o.In al doilea rand vreau sa intreb daca in clipa asta sunt salariata la stat(invatamant) si urmeaza sa imi deschid un SRL e vreo problema cu CIC-ul? Inca nu am nascut, urmeaza prin noiembrie, nici nu stim daca vom avea profit, in orice caz, daca firma e pe numele meu(si are profit), e vreo problema? Multumesc frumos, sper ca m-am facut inteleasa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Daca nu primesti, de la SRL, alti bani decat dividende (daca e cazul), nu e nicio problema cu CIC-ul. Ideea e ca nu ai voie sa ai venituri impozabile realizate din munca (poti avea chirii, de ex).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Multumesc frumos de promptitudine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Exact in aceeasi situatie ma aflu si eu. Sunt angajata la o institutie bugetara de unde, dupa nasterea copilului (tot in noiembrie), imi voi lua CIC. Pana atunci intentionez sa-mi deschid un SRL (pe numele meu) dar sincer nu stiu daca pot din cauza CIC-ului care urmeaza. Spun asta pt ca o prietena care a nascut anul trecut a depus acea declaratie la Adminsitratia Financiara in care era stipulat si faptul ca nu detine nici dividende... Deci cum e, de fapt?

Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu cred ca pt CIC sa i se fi solicitat o astfel de declaratie. Dividendele nu au nici o legatura cu CIC.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Daca nu esti asociat unic la SRL , esi doar unul dintre asociati si ai contract de munca poti solicita CIC.La fel am procedat eu ,suntem 2 asociati, eu cu contract de munca si am solicitat cic.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Deci Asi a putut cere (si obtine) CIC nu pentru ca primeste/sau nu dividende, nu pentru ca este/sau nu asociat unic, ci pentru ca are contract de munca si a obtinut venituri impozabile profesionale in ultimele 12 luni etc.

Mergi la inceput

Multumesc pentru informatii. Am un contract de munca pe perioada nedeterminata cu instituia bugetara si am obtinut/obtin inca venituri impozabile in ultimele 12 luni. De aici obtin CIC. Apoi sa inteleg ca pot face (pe langa acest contract de munca) un SRL cu conditia sa NU fiu unicul asociat?

Mergi la inceput

Nu are importanta nr de asociati. Nu are importanta nici faptul ca obtii sau nu dividende.
Important este sa NU OBTII VENITURI DIN MUNCA (in general, contract de munca) pe perioada cat primesti indemnizatie CIC. Orice contract de munca ai / ai avea, pe perioada CIC acesta trebuie suspendat. Poti obtine prime, de ex, pentru activitatea prestata anterior CIC, dar nu pentru munca prestata in timpul CIC.

Mergi la inceput

Multumesc mult, Rozi.

Mergi la inceput