dieta copil mofturos si mama antitalent

dieta copil mofturos si mama antitalent | Autor: lidsta

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am si eu o problema si raman recunoscatoare daca cineva ma poate ajuta. Trebuie sa ii gatesc fiicei mele de 2 ani mancare dietetica dupa perioada repetate de diaree. Problema e ca nu stiu cum si ce sa gatesc iar bona face ce face si mai strecoara cate un cartofel in mancare sa ii dea gust :). Eu tot gasesc pe net diverse sfaturi dar nu si cum anume se gatesc. Stiu doar orez dar din pacate nu mananca nici sa stau in genunchi. Asa ca de 2 zile mananca doar piept de pui fiert. Si doar il gusta. Oricum e mai bine decat atunci cand nici asta nu voia.

Multumesc frumos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Baietelul meu are 4 ani.La 1 an si ceva a facut o enterocolita foarte grava,in urma careia a ramas cu un colon iritabil.De atunci,in fiecare vara avem probleme cu scaunul.Si in vara asta tinem regim,cat putem.

Incearca supa crema de legume.Din supa obisnuita,pasezi printr-o sita deasa morcovul si albitura,apoi carnea de pui,le amesteci,piureul obtinut il diluezi cu supa pana cand consistenta devine cremoasa.Cat mai cremoasa,cu atat mai consistenta.Morcovul,prin excelenta,este mai bun decat orezul pentru scaun.

Mult timp i-am preparat pe baza de orez:

-mere coapte,trecute prin sita(pentru a obtine un piure cat mai fin),amestecate cu orez(tot sub forma de piure,sau mai bine spus ,tot pasat prin sita sau la blender/robot) si branzica de vaci,pasata cat mai fin.Obtii un amestec racoritor,ca o crema foarte fina si delicioasa!Poti sa pui si 2linguri de sirop de zahar.Un mic dejun destul de bogat in calorii.

-orez cu branza de vaci,(la fel,cat mai bine pasat),
-orez cu legume(macam si acum aproape in fiecare zi),

Stiu ca este foarte greu,mai ales intr-un regim indelungat...vei gasi intr-un final o solutie...

Pe perioada verii,ii dau in fiecare zi 1-2 plicuri de enterol si mult ceai de menta("suculet de casa")

Poti incerca si Almette pe paine.Desi este cam mica.Am inceput sa-i dau Almette dupa varsta de 3 ani...Depinde de toleranta si de avizul medicului pediatru...

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

merci frumos. Ieri am incercat supa crema de morcovi dar nici nu voia sa ma apropii de ea cu lingurita. Nu vrea aproape nimic, doar lapte dimineata, cate un biscuitel sau o bucatica de carne, putina banana cu branza de vaci si cam atat.

Si ceai de menta dar daca nu i-as da seringa nu ar face decat sa il guste. Asa, cu seringa, bea cam 700 ml pe zi. Doar asa reusesc sa o hidratez.

Nu vreau totusi sa o internez, medicatia ar fi aceeasi, poate niste perfuzii in plus. Ar speria-o foarte rau insa, nici afara nu ar putea iesi nici de joaca ...
Sper sa inceapa sa manance.
Merci pentru sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eu cred ca fetita ta e mofturoasa la mancare in general..asa ca e si mai greu cu restrictii.
Mar copt, banane..astea cred ca i-ar placea...

Sorana 20+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

of, grele vremuri, cand mi-aduc aminte ca am trecut si noi prin ele ma cam ia cu frig,,,,,

nu e vorba ca esti tu antitalent, ci si ca la cat de putine are voie sa pape e cam greu de variat meniul.

Uite, noi am incercat zilele astea o reteta noua (povestita tot de o colega de forum). Carne de pui la cuptor pe sare. Sare grunjoasa pusa in strat de 2 cm in tava, pe ea bucatile de pui, date la cuptor pana se rumenesc spre maroniu. Reteta originala e cu pulpe (care avand mai multa grasime se coc frumos) dar eu am facut si piept pt mofturosi. Ma gandesc ca daca faci un piept mai maricel, poti da fetitei partea de sus, care nu a venit in contact cu sarea. Si are un gust f bun, e diferit de carnea fiarta sec.

Eu ii mai dadeam si morcovi blenderuiti cu branza de vaci (fierti morcovii, bineinteles).

Sau in vas de yena pus carnita si morcovi (si albitura si ce mai merge in regim) si apa fierbinte cat aproape sa acopere, dat la cuptor pana se scade zeama. Ies tot asa, mai copti, nu pur si simplu fiert.

Nu mai stiu daca-s permise pastele...deh...batranetea. Matei (care era cam mofturos la vremea aia) manca intotdeauna cu placere paste fierte simple, oparite cu unt (cand nu era la regim) sau amestecate cu branza de vaci (in caz de regim). Daca ma gandesc bine, cred ca exista niste paste facute din orez, le poti incerca pe alea.

A, cerealele de la milupa, cele de orez sau cele pe care scrie 7korn. Eu le amestecam cu lapte cald doar cat sa le cuprinda si apoi trazneam o banana pasata. Cand nu era la regim adaugam si un pic de unt. Cand era regimu mare, faceam doar combinatia cereale+apa calda (fiarta si racita) + banana. (cred ca alea de orez merg mai bine pt regim).

Va doresc multa sanatate si, mai ales, multa rabdare.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput