Buna
Sunt mama unui baietel de 1 an si 4 luni, iau indemnizatie pentru crestere copil de 600RON/luna si alocatia de stat pentru copil de 200RON/luna.
Am gasit un post de lucru la care am fost angajata imediat, ar trebui sa incep serviciul luni, adica pe 14 iulie, postul nu este la firma de la care am intrat in postnatal.
Mi se pare avantajos dar am o INTREBARE:
Cati bani voi mai lua eu din cei 800RON?
Cum se procedeaza cu angajarea, ce acte imi va cere viitorul angajator?
Cand ma voi duce dupa cartea de munca, daca mi-o va cere, este posibil ca vechiul angajator sa ma oblige sa raman angajata, adica sa-mi spuna ca daca vreau sa lucrez sa raman la firma dansului cel putin 6 luni?
Astept un raspuns urgent, adica pana duminica, ca sa stiu daca se merita sa incep serviciul.
Va multumesc.
200+100=300 ron + salariul
aceleasi acte ca pt orice angajare
nu te poate obliga sa ramai dar trebuie sa-ti faci lichidarea de la vechiul loc de munca
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Trebuie sa faci, la firma unde ai carnetul de munca, cerere de revenire in activitate (ca sa inceteze suspendarea contractului) si, mai ales, cerere de incetare a contractului. Optiuni sunt: a) cu acordul partilor (de ex, prima zi NELUCRATA sa fie 14 iulie) sau b) demisie - obligatoriu 15 zile calendaristice de preaviz!
Daca decizi sa-ti schimbi locul de munca, primul drum de facut este la firma unde ai acum contract de munca.
Buna
Angajatorul meu, cel de la care am intrat in postnatal, mi-a oferit un loc de munca mult mai bun decat cel pe care il gasisem eu, imi voi reincepe serviciul.
Va multumesc