Obiceiurile mierlelor
In copacii din jurul blocului nostru, pana acum vreo luna, erau multe mierle .
Dimineata devreme si pe inserat, era o incantare sa le asculti. Mierlutele astea se trezesc primele si se culca ultimele dintre pasari. Sunt mai harnicute decat vrabiutele si gugustiucii si porumbeii. Chiar si decat ciorile :-).
De vreo luna insa, au disparut brusc. E ataaaat de trist fara mierle!!!!
Stie cineva ceva in legatura cu mierlele?
Or fi acuma ocupate cu puiutii si de aia nu mai canta?
E posibil sa migreze pur si simplu intr-o bunazi in alta zona?
E o perioada a anului in care se stie ca mierlele nu canta?
Eu nu tin minte sa se mai fi intamplat asta dar, in alti ani, in perioada asta eram plecati de acasa.
Vreau mierlutele inapooooi!!!!
Mr Blackbird
Raspunsuri
martie spune:
Daca vrei un raspuns avizat cu adevarat, du-te duminica la targul de animale din Parcul Plumbuita (la Doamna Ghica). Cei care vand pasari acolo stiu aproape totul despre ele. Eu am avut "nelamuriri" cu o privighetoare pe care am gasit-o pe terasa.
Singurul pericol e ca s-ar putea sa te intorci de acolo si cu alte animalute..
denizel spune:
Multumesc, Martie!
Daca au in targul ala si mierle, le cumpar pe toate si le dau drumul cand ajung acasa. Macar uneia sa ii placa in copacii nostri si tot ar fi bine :-).
Dar voi auziti in perioada asta mierle cantand pe langa casa?
Tdi spune:
cred ca in perioada asta isi cresc puii si nu le mai arde de cantat! si la noi e plin de mierle, vin la mancare zilnic (cumpar graunte la kg ca nu mai fac fatza cu painea), sunt si multe vrabiutze si turturele si cred ca si-au notat adresa mea ca zilnic se prezinta pe pervaz!
dimineata la 5 fix incepe concertul! trebuie sa inchid toate geamurile altfel adio somn....(acuma ca m-ai pus pe ganduri, parca le aud mai putin de ceva vreme).
ziceam de mierlele cu pui, am vazut zilele astea multe, aia micii sunt boschetari (adica stau pe jos prin boschetzi, nu stiu sa zboare) si cum apare mama cu papica ies fugutza din ascunzis si tremura de parca-s pusi pe vibratzii.
mihaelk spune:
Cateaua mea era vizitata des de o mierla. Ii manca din mancare, statea in cusca langa ea. Si cateaua...foarte cumsecade...ii permitea. De o vreme, nu mai vine. Ce s-o fi intamplat? Are grija de puiuti, poate!
**blonda rau**
denizel spune:
Multumesc, fetele!
Da, trebuie sa fie in vreo pauza ceva. Uite, am fost si sambata si aseara in Herastrau si nici acolo nu am auzit mierle . Si, ambele vizite au fost pe inserat, cand ele sunt in toiul triluitului .
Mihaelk, e grozava cateaua ta! Cat e de inteligentaaa!!!!! :-) Ai pozici cu ea?
Tdi, tu stai la curte sau la bloc? In ce le pui grauntele? Nu papa tot turturelele si porumbeii? Cum reusesti sa salvezi ceva si pt. mierlute?
mihaelk spune:
quote:
citat din mesajul lui denizel
Multumesc, fetele!
Mihaelk, e grozava cateaua ta! Cat e de inteligentaaa!!!!! :-) Ai pozici cu ea?
Denizel, multumesc mult pentru aprecieri. In general, animalutele astea sunt tare inteligente. Am si un motanel foarte istet. Nu am poze, dar voi face.
**blonda rau**
martie spune:
mai, poate canta altceva acum si nu-i mai recunosti cantecul, ca la cat zgomot e in Bucuresti...
http://74.125.39.104/search?q=cache:HH5K5cpVoyYJ:www.realitatea.net/marea-britanie--o-mierla-din-zona-sumerset-imita-sirenele-ambulantelor_313567.html+mierla&hl=ro&ct=clnk&cd=7&gl=ro&lr=lang_ro
Langa mine se construieste un ansamblu de vreo 4 zgarie-nori (horror), cred ca saracele fac deja ca bormasinile
Martie & Bebica & maimuta Sara
Al doilea link merge, nu stiu de ce
martie spune:
quote:
citat din mesajul lui denizel
Multumesc, Martie!
Daca au in targul ala si mierle, le cumpar pe toate si le dau drumul cand ajung acasa. Macar uneia sa ii placa in copacii nostri si tot ar fi bine :-).
Dar voi auziti in perioada asta mierle cantand pe langa casa?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Nu cred, adica nu chiar pe toate, tocmai vazui un anunt cu "vand mierla - 600 euro", ma rog, era galbena. Dar oricum mierla nu canta in colivie.
eu vad ca in toate poeziile, povestioarele etc., zice ca mierla canta primavara (mai ales in mai), poate asta-i smecheria, canta primavara doar
Tdi spune:
quote:
Tdi, tu stai la curte sau la bloc? In ce le pui grauntele? Nu papa tot turturelele si porumbeii? Cum reusesti sa salvezi ceva si pt. mierlute?
Stau la caso-bloc, adica intr-o casa cu (2) apartamente, am si spatiu pe afara...mancare le pun pe terasa si jos in curte...mierlele sunt avantajate ca circula si la ore cand alte pasarele dorm, adica le-am vazut si seara tarziu cand era deja intuneric. Porumbei nu sunt deloc iar turturele destul de putine, ma bucur mult cand le vad, vrabiute sunt destul de multe...mai vin si alte pasarele mici care habar n-am cum se numesc.
denizel spune:
Martie, nu stiu cand canta mierlele din afara oraselor dar stiu sigur ca mierlutele astea targovete canta si iarna, cand afara sunt minus cateva grade :-).
In iarna trecuta, cand au fost mai putin de minus 10 grade, n-au mai cantat o vreme saracutele. Am crezut ca le-a rapus gerul.
Din fericire nu le-a rapus :-), da' efectele abia acuma se vad .
Hi, hi, ce simpatica e mierluta cu tril de ambulanta si alarme de masini :-)))).
Ai observat ca fiecare imitat al ambulantei se termina cu un fluierat mierla suta la suta? :-)) Adica, un fel de "sper ca nu ati uitat marca adevarata, daaaa???" :-)) Ce scumpa e!!
S-ar putea ca si mierlutele de la blocul meu sa se fi specializat doar pe cover-uri si doar duminica dimineata pe la 7.
In linistea aia de duminica dimineata, ne trezesc dragele cu "fiaaare vechi, fiare luoooooo" :-))))
Tdi, ce bine ca tu poti hrani vrabiutele si turturelele si mierlutele!...
Langa blocul meu exista o crescatorie de porumbei si tot-tot mananca grasanii aia .