Se poate o jumatatate de doza de medicament ?

Se poate o jumatatate de doza de medicament ? | Autor: ellej

Link direct la acest mesaj

Sa ma explic: am facut rost de un medicament care nu se gaseste la noi pentru cel mic, un imunostimulator (Polimod - pidotimod e substanta activa). Problema e ca la copii doza e de 400 mg iar acele plicuri au 800 mg.

Desigur, voi merge la pediatru inainte de a incepe tratamentul si voi vedea ce spune si el. Dar inainte voiam o parere de medic, daca in principiu se poate imparti praful in doua si sa-i dam doar jumatate. Voi ce spuneti?

Merci mult!

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

in teorie se spune ca jumatate din unitatea farmaceutica nu va contine aproape niciodata jumatate din doza substantei active. la comprimate este mai simplu pentru ca se face un test de uniformitate a dozei, dar la formulele in praf/plicuri nu exista asa ceva.
deci daca doza zilnica este de 400mg ai putea sa ii dai un plic odata la doua zile - este mai sigur decat jumatate de plic o data pe zi.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
citat din mesajul lui roxanaz

in teorie se spune ca jumatate din unitatea farmaceutica nu va contine aproape niciodata jumatate din doza substantei active. la comprimate este mai simplu pentru ca se face un test de uniformitate a dozei, dar la formulele in praf/plicuri nu exista asa ceva.
deci daca doza zilnica este de 400mg ai putea sa ii dai un plic odata la doua zile - este mai sigur decat jumatate de plic o data pe zi.

Roxana

Multumesc de raspuns, sper sa existe o solutie. Pentru ca Polimodul asta nu gaseaste in RO si a fost destul de complicat sa facem rost de el. Sau poate gasesc undeva medicamentul in doza care-mi trebuie si as putea face schimb... Sa vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Dar cum administrezi praful? Nu-l dizolvi intr-un lichid?

Poate dizolvi toata doza si-i administrezi jumatate din cantitatea de solutie reconstituita.
Eu zic ca ai putea sa dai un mail la firma producatoare sa intrebi - sigur exista cineva sa-ti poata raspunde la intrebare.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Da, in prospectul (cautat pe net) scrie "Se dizolva continutul plicului într-un pahar de apa". Presupun ca s-ar putea da doar jumatate din pahar, sau as putea separa jumatate din cele 3g de substanta. Uf, si ma bucuram ca am facut rost de el!

Mergi la inceput