Adeverinta asigurari sociale

Adeverinta asigurari sociale | Autor: Sinziana7

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor !

Poate stie cineva...Am contract de munca inca in vigoare in Romania si in prezent sunt in concediu.De unde pot sa iau o adeverinta ca sunt acoperita de asigurarile sociale din Romania pe timpul cat stau in Grecia? Exista un formular special la Casa de asigurari sau este buna si o adeverinta de plata a asigurarii data de angajator ?

Multumesc anticipat pentru raspuns !

Sinziana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elanicol spune:

In baza adeverintei de sanatate eliberate de angajator, Casa de asigurari de sanatate elibereaza acel card de persoana asigurata sau card european de asigurari sociale de sanatate (nu stiu sigur daca acesta e termenul). Cardul european se elibereaza pe cheltuiala asiguratului, de catre Casa de asigurari de sanatate la care acesta este asigurat. Emiterea acestui card de sanatate nu poate fi refuzata de casa de asigurari de sanatate decat in situatia in care asiguratul nu face dovada platii la zi a contributiei de asigurari sociale de sanatate. De aceea aveti nevoie de o adeverinta eliberata de angajator prin care acesta declara ca s-au achitat contributiile la buget in ceea ce priveste asigurarile de sanatate.
Se depune o cerere si in cateva zile (7 zile, vine prin posta) vi se elibereaza acest card - din cate stiu se poate elibera si mai repede in regim de urgenta!
Perioada de valabilitate a cardului european este de 6 luni de la data emiterii, din cate am inteles acopera doar serviciile de urgenta, la o unitate medicala care are contract cu Casa de Asigurari din tara respectiva. Eliberarea cardului european de sanatate costa undeva pe la 5 ron.
Sper ca v-am fost de ajutor!
Concediu placut!

Mergi la inceput