Ce mai faceti cu salata ?
Raspunsuri - Pagina 2
ML spune:
Multumesc mult! Astept porumbul din gradina (daca nu scriai despre porumb de lapte, habar n-aveam ce-i...) si am sa incerc.
P.S. Azi fac painea de casa in tuci si o pun pe frunze de sfecla. Te pup pt. idei. Am uitat sa te intreb... ce-i punea iarna, cand nu mai avea frunze?.
Take joy! (poze)
principe spune:
eeeeeeee,
bunica mea ne facea "cocute" adica painicute invelite in foi de sfecla si coapte in cuptor de lut.
nu veam acest privilegiu decat in vacanta de vara cand mergeam la ea.
ma gandesc ca ai putea pastra panusi de porumb ptru iarna si le lasi in apa inainte de a le folosi,apoi invelesti cocutele in panusi umede...ca sa nu se arda repede.
aici, in panusi se fac boios..adica masa de porumb in lapte (boabe de porumb dulce pisate p care l amesteci cu faina de porumb,un pic de zahar.apoi faci niste batoane pe care le invelesti in panusi l legi cu ata sau elastec si l fierbi in apa.
se mananca la mic dejun ,cu unt ,smantana sau branza moale.
este un mic dejun rustic ,in ton cu peisajul tau.
ptru minunata ta gardina...este de basm.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
ML spune:
quote:
citat din mesajul lui principe
eeeeeeee,
bunica mea ne facea "cocute" adica painicute invelite in foi de sfecla si coapte in cuptor de lut.
nu veam acest privilegiu decat in vacanta de vara cand mergeam la ea.
ma gandesc ca ai putea pastra panusi de porumb ptru iarna si le lasi in apa inainte de a le folosi,apoi invelesti cocutele in panusi umede...ca sa nu se arda repede.
aici, in panusi se fac boios..adica masa de porumb in lapte (boabe de porumb dulce pisate p care l amesteci cu faina de porumb,un pic de zahar.apoi faci niste batoane pe care le invelesti in panusi l legi cu ata sau elastec si l fierbi in apa.
se mananca la mic dejun ,cu unt ,smantana sau branza moale.
este un mic dejun rustic ,in ton cu peisajul tau.
ptru minunata ta gardina...este de basm.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Mai, nu zau, dar esti plina de idei! Chiar ii spuneam sotului ca as vrea sa pastrez cumva frunzele de sfecla pt. paine (iese minunata cu ele. Am facut din nou azi. Eu nu o invelesc, nu-i nevoie. Doar pe fundul tuciului pun, ca sa nu se lipeasca. Merge si cu pergament f. bine, dar vreau ceva cat mai natural... Plus ca-i "la liber", din gradina... Si spui ca se pot inveli painicile in panusi? Ar fi minunat pt. ca vor ramane multe si la altceva nu le pot folosi (cu exceptia papusilor ).
Cum zici ca se numesc batoanele astea? Am cautat pe Google o reteta detaliata si pt. boios gasesc... case. Ai un link, cumva? Imi place ca se fierb. Hai, ca te-am capiat... cand ai timp, mai e mult pana iese porumbul, dar tot vroiam sa intreb pe forum si daca mi-ai iesit in cale cu ispita...
Cum ii spune fainii de porumb la americani? Eu ma gandesc la cornmeal, dar cred ca-i altceva...
Multumesc, ai deptate, ma tenteaza din ce in ce mai mult ce-i natural. Ha, crezi in coincidente? Cum crezi tu ca se numeste drumul pe care locuim? Ai dreptul la 3 incercari (ca in Picior Schiop )!
Take joy! (poze)
principe spune:
http://rainforestrecipes.blogspot.com/2007/08/bolitos_25.html
uite aici un link....
sigur nu ai gasit nimic cu numele boios...am scris cum se citeste.
se numesc bollios sau bollitos.
in linkul de mai sus ii prepara in frunza de banan...aici asa se prepara doar de craciun si se numesc bollitos navideños si se fac sarati cu resturile de la prepararea haiacei,care este tot o masa de porumb intinsa foaie si umpluta cu diferite tochituri masline,stafide,capere..amandoua sunt mancaruri tipice de craciun
bollito dulce esteun mic dejun de toate zilele.
drumul spre casa ta ar trebui sa se numeasca drum spre paradis...
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
principe spune:
quote:
citat din mesajul lui principe
http://rainforestrecipes.blogspot.com/2007/08/bolitos_25.html
uite aici un link....
sigur nu ai gasit nimic cu numele boios...am scris cum se citeste.
se numesc bollios sau bollitos.
in linkul de mai sus ii prepara in frunza de banan...aici asa se prepara doar de craciun si se numesc bollitos navideños si se fac sarati cu resturile de la prepararea haiacei,care este tot o masa de porumb intinsa foaie si umpluta cu diferite tochituri masline,stafide,capere..amandoua sunt mancaruri tipice de craciun
bollito dulce esteun mic dejun de toate zilele.
drumul spre casa ta ar trebui sa se numeasca..... drum spre paradis...
despre faina de porumb...da,despre corn meal este vorba,aici exista un tip care nu se fierbe este instantanee..prefiarta nu stuiu cum sa-i zic...daca te ajuta, exista o marca italiana... agnesi..sigur trebuie sa o exporte si la voi.
despre frunze,bunica mea nu cocea painea in forme,facea niste mingii din coca p care le infasura in frunze de sfecla si l cocea direct pe vatra.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
dalina2x2 spune:
cu salata verde...
eu mai fac un sos de usturoi cu salata pe care il pun peste tocaniata de pui sau pur si simplu carnita de pui fiarta, din supa (cand nu am timp destul pentru felul doi! )
pui un iaurt mare cu o lingura de faina si un pic de ulei de masline, il distui cateva minutele la foc mic, adaugi unul-doi-trei catei de usturoi pisat - depinde cat de tare vrei sa fie gustul de usturoi - mai mesteci de cateva ori si apoi pui o capatana de salata rupta cu mana in bucati de marimea dorita - eu le las mai maricele - in sosul fierbinte si opresti focul.
Acoperi si mai mesteci din cand in cand, sa nu prinda pojghita, apoi servesti.
Nu dureaza mai mult de 5 minute si e... mmmmmmm......
Bucatelele alea de salata raman putin crocante si crudute si sunt o contradictie surprinzator de "fresh" in toata pasta aia!...
iar cand te obisnuiesti cu gustul, nu-ti vine sa mai gatesti si altceva!
pofta buna!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
http://ro.fotoalbum.eu/dalina
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
ML spune:
Multumesc, draguto! Te las ca te-am zapacit. M-am lamurit acum si cu reteta si cu faina de porumb.
Ar fi frumos sa fie Drumul spre Paradis. Este numai "Rustic Road".
Dalina, multu'. Ma incanta ideea!
Take joy! (poze)
gabi_s spune:
Buna idee aceea cu salata si iaurtul. Multumesc frumos! Cu prima ocazie o voi incerca si eu.
Gabrielama spune:
ML,
uite o reteta cu salata pe care eu o ador; sper sa-ti placa si tie:
Drob de verdeturi
Cantitati egale de salata, loboda, spanac, 1 leg marar, 1 leg patrunjel, 1 leg leustean (se poate adauga (sau inlocui una dintre verdeteuri cu) stevie) se taie marunt (proaspete, nu fierte) si se amesteca cu 2-3 linguri de smantana (sau iaurt), branza (dulce sau sarata, dupa gust), 2 oua, 2-3 linguri de pesmet. Se pune intr-o forma de chec, se da la cuptorul incalzit, la foc mic, cam 20-30 minute.
Este delicioasa, poate fi o mancare in sine, sau garnitura la peste, carne.
Pofta buna!
PS - ciorba de salata faci?
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
ML spune:
Multumesc, imi plac mult retetele cu verdeturi! Treaba este ca, nu am nici loboda nici stevie aici. Ma gandesc sa pun frunze de sfecla...
Da, fac ciorba de salata, imi place mult.
Take joy! (poze)